Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Congresul PSD Sibiu: "sa fim disciplinati. Aceasta batalie este vitala pentru viitorul nostru"

500 de social-democrați au fost convocați pentru Congresul județean al partidului, care a avut loc în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute. 500 au participat și 500 au votat pentru ca Victor Ponta să fie candidatul partidului pentru Președinția României.
 
Președintele organizației județene, Ioan Cindrea, a anunțat că din cei 12.275 de membri pe care partidul îi numără în județ, au fost consultați în adunările de la nivelul fiecărei organizații locale 10.108 membri. ”82% din totalul membrilor de partid au participat la desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale și au votat în unanimitate pentru persoana lui Victor Ponta”, a anunțat Cindrea în deschiderea Congresului. 
 
”Avem capacitate să câștigăm”
 
Înaintea votului pentru validarea deciziei din 29 iulie, de la Craiova, când Victor Ponta a fost anunțat candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, Ioan Cindrea s-a arătat încrezător în faptul că partidul poate câștiga și la nivelul județului Sibiu, chiar dacă de aici este unul din principalii contracandidați ai lui Victor Ponta. ”Aici avem nucleul dur al partidului. Trebuie să fim disciplinați și conștienți că această bătălie este vitală pentru viitorul nostru și al organizației noastre. Bătălia de la locale este câștigată, am câștigat și Consiliul Județean, avem majoritatea primarilor. La alegerile parlamentare, am câștigat opt din nouă parlamentari sub sigla USL. Câștigam nouă, dacă ne mobilizam mai bine”, a enumerat Cindrea. Referitor la alegerile europarlamentare, Cindrea a declarat din nou PSD-ul câștigător la nivel județean, arătând că victoria este cu atât mai importantă cu cât Johannis s-a implicat activ în susținerea candidaților PNL, care au mers pe liste separate. Cindrea s-a ferit însă să pronunțe numele primarului Sibiului. ”Am câștigat alegerile europarlamentare. Chiar dacă alții au avut  ajutorul unui actor local, al cărui nume nu o să îl pronunț, dar l-ați văzut. Acest actor s-a implicat total și au luat jumătate din voturi față de noi. Avem capacitatea să câștigăm”.
 
Mobilizarea
 
”Am strâns 44.000 de semnături, target-ul era de 40.000, dar noi ne-am propus peste 50.000. Trebuie să ne mobilizăm. Cei care promit că vor vota cu Victor Ponta să fie jumătate plus unu din fiecare localitate. Fiecare vot este extrem de important. Fiecare membru de partid trebuie să fie un militant, să convingă lumea”, a cerut Cindrea. El a anunțat că întâlniri electorale trebuie organizate în fiecare localitate a județului, pe perioada campaniei. Campanie în care social-democrații trebuie să se strângă în număr de 5.000 pentru a-l primi pe Victor Ponta. ”Este important ca atunci când se va afla Victor Ponta la Sibiu să ne mobilizăm. La Sala Transilvania va fi întâlnirea, trebuie să fim 5.000 de oameni, astfel încât să ne audă, iar oamenii să îl audă”, a îndemnat Cindrea.
Potrivit lui , pentru organizarea campaniei electorale, social-democrații și-au dat întâlnire pe 18 septembrie, după-amiaza, la Căminul cultural din Șelimbăr. ”Atunci va fi definitivat programul de campanie”.
 
Partenerii
 
La congresul județean al PSD au luat parte și liderii locali ai altor partide: PC, UNPR, PLR, UDRM și Partida Romilor. O parte din acești lideri au și vrut să vorbească în fața celor 500 de social-democrați prezenți. ”Am certitudinea că vom sărbători victoria lui Victor Ponta și vom pune capăt tuturor fărădelegilor din această țară”, a rostit Constantin Sofrone, președintele organizației județene a PC.
Din partea organizației județene a UNPR a vorbit Florin Staicu, vicepreședinte. ”Noi credem că Victor Ponta trebuie să devină președinte pentru că este în sfârșit vremea ca România să fie condusă de tinerii care au făcut revoluția. Victor Ponta este reprezentantul acestei generații”. 
Petre Duca, președintele Partidei Romilor la nivel județean s-a arătat foarte încântat de faptul că a fost sunat de la cabinetul lui Victor Ponta. ”Alaltăieri am fost sunat de la cabinet pentru a mi se mulțumi. Eu le-am dat o listă cu toți cei 30 de lideri de partid pe care îi am în județ și toți au fost sunați pentru a li se mulțumi pentru că îl susțin pe Victor Ponta. Eu cred că va câștiga din primul tur”.
 
”Să aflăm adevărul despre Johannis”
 
După conferința județeană, toți cei 500 de delegați au participat prin sistemul de video-conferință la Congresul național al PSD, care a avut loc la Alba Iulia.  ”Este momentul să aflăm adevărul despre Johannis. În primul rând nu-și ține cuvântul. Ca să obțină voturile sibienilor la primărie, a promis în campanie că nu va pleca din Sibiu, nu s-a ținut de cuvânt. Așa putem vedea deosebirea între ceea ce spune și ceea ce face. Victor Ponta în schimb și-a ținut promisiunea față de români. A promis că în prima ședință de Guvern va da înapoi salarii, pensii și ajutoare sociale tăiate. E o mare deosebire”, a spus Cindrea, când a venit rândul social-democraților sibieni să vorbească în fața celorlalți membri de partid din țară.
Președintele PSD Sibiu l-a atacat pe candidatul ACL, Klaus Johannis, și pentru faptul că în trecut acesta a fost văzut ca un susținător al lui Klaus Johannis. ”În al doilea rând, ce spun sibienii? Că nu vor da voturi celui care, atunci când s-au tăiat pensii și salarii în perioada crizei din 2010-2011, acest cetățean al Sibiului se plimba cu Băsescu în Piața Mare! Cei care s-au pupat cu Băsescu în Piața Mare, nu vor pupa voturile sibienilor!”. 
Mesajul lui Cindrea a făcut referire și la imobilele pe care primarul Sibiului le-a închiriat. ”Și mai e un lucru pe care îl spun sibienii: sătulul nu crede la flămând! Când ai 20.000 de euro venituri din chirii pe case, unele obținute prin alte mijloace decât cele legale, nu se poate să primești voturile oamenilor din Sibiu”, a adăugat Cindrea.
Și la Congresul județean al PSD Sibiu, cât și la Congresul național care a urmat imediat celui de la Sibiu, Victor Ponta a fost declarat candidat pentru Președinția României cu unanimitate de voturi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

40 comentarii

****

Acum 8 ani

Mult succes lui Victor Ponta la presedentie Este cel mai bun candidat si merita sa fie presedintele acestei tari
Raspunde

eu

Acum 8 ani

Votam Victor Ponta. Cel mai bun candidat
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Sibiul voteaza Victor Ponta si PSD
Raspunde

MIHAI I

Acum 8 ani

”Este important ca atunci când se va afla Victor Ponta la Sibiu să ne mobilizăm. La Sala Transilvania va fi întâlnirea, trebuie să fim 5.000 de oameni, astfel încât să ne audă, iar oamenii să îl audă”.........bah comunisti imputiti ce sunteti. Sunteti Partidul Comunist Roman post-Decembrist!!! Sunteti ca o turma de oi, cand un berbec o ia spre stanga sau spre dreapta...toata turma dupa el!!!! hai sictir! Nici nu stiti cat rau faceti Romaniei, dar nu vedeti decat propriul interes.
Raspunde

Maria

Acum 8 ani

Nu aveti un pic de patriotism local!
Raspunde

pt joseph, eu, sibian

Acum 8 ani

Chiar esti penibil/ă. Tu chiar nu iti dai seama ca nu toata lumea este proasta ca tine??? De ce psd-istule te prefaci ca ai avea trei identitati cand IP-ul de calculator(5.15.238.165) te tradeaza???? Santeti de-a dreptul penibili...psd-istilor!!!!
Raspunde

pt joseph, eu, sibian

Acum 8 ani

Chiar esti penibil/ă. Tu chiar nu iti dai seama ca nu toata lumea este proasta ca tine??? De ce psd-istule te prefaci ca ai avea trei identitati cand IP-ul de calculator(5.15.238.165) te tradeaza???? Santeti de-a dreptul penibili...psd-istilor!!!!
Raspunde

joseph (the real)

Acum 8 ani

Băi, penalilor, nu vă mai agitați atât, alegerile astea nu-s atât de vitale pentru voi, pentru că oricine va ieși președinte, voi tot prin pușcării veți ajunge. Ați avut impresia că are ceva Băsescu cu voi, eh, acum o să constatați cu surprindere că nu Băsescu era \"capul răutăților\" ci altcineva, mult mai important.
Raspunde

Marin Preda

Acum 8 ani

Pe ce va bazati, mai pesedeilor, cand spuneti ca vreti totul, de la comune, la Cotroceni? Pe nostalgiile voaste ceausite? Pe indicatiile primite de la centru? Sau pe propriile voastre resentimente fata de toate cate s-au intamplat din 90 pana azi?
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Tinerii sibieni votează Victor Ponta!!
Raspunde

claudia

Acum 8 ani

Victor Ponta este cel mai potrivit candidat pentru viitorul acestei tari!!Succes
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Victor Ponta a demonstrat prin activitatea din pozitia de prim ministru,ca merita sa fie Presedintele Romaniei
Raspunde

Talida Runcu

Acum 8 ani

UN POPOR DE OI MERITA UN GUVERN DE LUPI!
Raspunde

alex

Acum 8 ani

Romania va avea cel mai tanar presedinte!Succes
Raspunde

faust

Acum 8 ani

Eu o sa-l votez pe Ponta cand ii va face copy-paste lui Johannis. Pana atunci originalul e cu cateva clase peste mascariciul de Ponta.
Raspunde

din Sibiu

Acum 8 ani

PSD-ul va castiga din nou,s-a demonstrat la europarlamentare ca sibienii sunt satuli de hotzul sas
Raspunde

oracolu de sibiu

Acum 8 ani

ba vati aratat patriotismu local voi astia de la ,psd ,dupa ce in 2004 ati votat impotriva ,sibiu capitala culturara ,europeana ,acum la-ti trimis pe juoinu judetului s-a se faca de bacanie la acel congres mai mult decit jenant [alba ] ba voi astia de la psd cum numarati din 2 in2 de va iesiti targhetu de 40 000 de srmnaturi pro ,copy -paste 5 case ,s-au ati facut semnaturile la usa crismelor din satele unde primari vostri au impartit ajutoru social ,toti care ati votat cu copy -paste sunteti din trecutu comunist cu sechele de activisti propagandisti si care o viata intreaga a-ti trait numai din conspirati si nemunca impotriva celor care se plingeau ca nu au ce pune pe masa pe vremea lui ceasca ,se uita repede ,bai regateni ,nostalgigi si alte minoritati care vati aciuiti in sibiu de a-lungu timpului ,ba voi nu mai visati la localitatilevoastre din sudu tari ,acum trebuie s-a fiti cu adevarat sibieni copii si copii copiilor vostri va avea viitor in sibiu si asa ca votati ,johannis ,daca nu intrebati pe consateni vostri de la suid de ce au migrat masiv la sibiu ,cu catel ,purcel etc de au ramas localitatile goale ,va spun eu din lipsa de perspectiva si lipsa locurilor de munca pe care nu gasesste soluti copy -paste de 3 ani de cind este la cascavalu puteri dupa ce a facut blat cu base ,atunci cind am iesit masiv la referendum si speriat ca iasa suspendarea ,a pus de o coabitare perversa si inllaturarea si descreditarea lui prietenu lui in ghilimele ,antonescu dupa modelu mihaela dragostea mea ,si cum spunea cineva bine ca o s-a vada toti baroni locali judeteni ,parlamentari ca nu base i-i baga la pripon ,s-au credeti cumva ca poate s-ai scota pe alde ,felix si multi alti din puscariile bine meritate ,ue este cu privirile pe ei ,ba dar mare speramnta pentr-u creduli ,acum dupa ce a primit portofoliu de ue ,aia de o chema cretu habar nu stie ce capcana a primit ,s-au aveti impresia ca vine in fiecare saptamina cu avioane de tip hercules burdusite cu euroi s-a ne construiasca autostrazi ,s-a vezi acum investiti si locuri de munca in tara ,vom avea autostrazi si locuri de munca de o s-a solicite rezidenta in tara noastra si extrateresti ,s-a nu mai vorbim de japonezi ,nemti ,francezi ,chinezi ,pina si sua si canada unde deocamdata viseaza toti romanii s-a ajunga ,ba trezitiva singura alternativa este ,johannis ,daca nu vati saturat de cumetri politice si disoluti votati in continuare cu ochi inchisi cum au votat si aia din nordu judetului in 2012 la judeteana si rezultatu se vede ,stagnare a proiectelor de dezvoltatre a judetului si plus vinderea la bucata a tot ce este deconcentrat la toate localitatile mediocre din juru judetului sibiu ,votati cu ochi inchisi si dupa ijurati inca vreo 2 ani cadupa se va destepta boboru si atunci s-a vezi scapa cine poate ,caumilnta la cre traim de70 deani trebuie s-a inceteze ,s-au nu vedeti numai ei bogati si voi tot mai saraci ,votati viitoru copiilor vostri [johannis ] ca dupa va injura vreo 2-3 generati de umilinta la care ia-ti umilit s-a traiasca in propia tara
Raspunde

mediesan

Acum 8 ani

Mediasul voteaza Victor Ponta presedinte!!
Raspunde

Iohannis omul lui Basescu!

Acum 8 ani

Eu unul,sincer m-am saturat de PDL-istii care au condus tara timp de 10 ani si au dus-o pe rapa.Daca ramanea Iohannis la FDGR poate imi inspira mai multa incredere,dar in cazul asta,eu nu mai vreau PDL la conducerea tarii.Votez Victor Ponta!
Raspunde

emilia

Acum 8 ani

Cel mai mare si mai bine organizat partid.Succes,Victor Ponta!
Raspunde

T.H.I.

Acum 8 ani

Eu nu am nimic cu domnul Johannis ca om , insa in politica mare nu are loc. Pentru toti sibienii care il iubesc eu le doresc sa il pastreze ca primar , pentru ca acest domn cred eu cu tarie ca nu este pregatit sa conduca o tara! Succes Victor Ponta! SUCCES ROMANIA!
Raspunde

roman

Acum 8 ani

Sunteti singurii care mai fac cate ceva bun pentru tara asta.Sustin Victor Ponta la presedentia romaniei
Raspunde

ortodox

Acum 8 ani

Sustin Victor Ponta la presedentie!
Raspunde

nelu cotrocelu

Acum 8 ani

cei care il sustineti cu atata ardoarepe pe pacaliciu de poanta precis sunteti auslenderi de prin fundulregatului s-au almoldovei alege-til pe pacalici si poate va ajuta sa va intoarceti la locurile voastre de bastina.-votati pacaliciu...
Raspunde

unul care nu voteaza

Acum 8 ani

Facand exceptie pentru cei care comenteaza in batjocura, daca exista totusi in judetul Sibiu si „oameni” care declara sincer si(sau) cred in Ponta ca presedinte, cu parere de rau le spun ca sunt masochisti si mostenesc in continuare imbecilitatea de neegalat existenta pe aceste meleaguri de secole. Deci nu o sa va vindecati niciodata de placerea de a fi batjocoriti si f....i in gura de niste haimanale, ba sustineti si sunteti mandri cu soarta voastra de infimitati bipede cu cvitatea cerebrala umpluta de venin. Votati,votati pana la moarte sau pana veti ramane doar voi si alesii vostrii si atunci probabil o sa va mancati de vii intre voi. Oricum nu o sa va poata vindeca nimeni. Nici Lucifer cu toata armata lui de incornorati. Si....mai cereti dreaqu sa va ridice factorul de stimulare la vre-un aspirator macar, deoarece in secolul 21 mopul e cam demodat si vre-un hidrofor sau macar pompa sumersibila in loc de galeata. Multa bafta!!!
Raspunde

noi cei care stim multe

Acum 8 ani

Speram sa nu fie Victor Ponta presedinte, deschideti ochii romani, pina nu este prea tirziu si asta pentru binele Romaniei si a poporului ei.
Raspunde

zzz

Acum 8 ani

Turnul Statului a omis sa spuna ca in cadrul sedintei a fost si o sectiune in care se spunea \"cand mergeti acasa sa intrati pe forumul articolului sa spuneti ca votati PSD\"
Raspunde

Mediesean

Acum 8 ani

Poate ca o sa realizeze toata ROMANIA cine este Johannis si cat este de pregatit pentru un post de presedinte. Sunt curios ce poate face acest om pentru ROMANIA , si sunt curios daca acest om are curaj , putere si forta de a castiga pe data de 2 noiembrie. Eu consider ca Partidul Social Democrat este reprezentat de cel mai bun si pregatit om pentru a fi presedinte. Voi Romani din toata tara iesiti la vot.... votati omul pregatit , omul ambitios si omul care vreti sa fie emblema tarii si care vreti sa va reprezinte. Eu votez Victor Ponta!
Raspunde

comunistilor

Acum 8 ani

uitati-va cum minte Poantex...cica da drumul la autostrada Cunta-Saliste in noiembrie..si nici nu se mai lucreaza.....plus ca se lucreaza pe Sebes-Turda ...iar pe loturile 1 si 2 nici nu avem ctr semnat...huooo ...MINCINOS PLAGIATOR
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Vai de capul meu cati prosti pe aici. Rahatelul de ponta nu a facut decat sa bage tara in recesiune tehnica, sa creasca taxele si impozitele, sa falimenteze o gramada de firme, sa isi faca campanie din banii statului (asta era clar de cand a inceput sa arunce cu ei ca un manelist oltean si imputit) si pe langa toate astea, el in loc sa aibe un plan coerent de guvernare nu stie decat sa faca mistouri si sa jigneasca pentru ca asta este el, un rahatel de oltean.
Raspunde

perspectiva

Acum 8 ani

se vede supa 25 de ani tara e varza fara perspective de dezvoltare,mai gata cu minciunile si manipularile voastre, ca pute tara de tam tam si dupa voi nimic, nu sunteti in stare sa continuati nici autostrada nadlac-sibiu din bani europeni, apai sa mai faceti ceva ptr. tara asta, mamelucilor.De va iesi ponta ne asteapta gaura neagra.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Formular strângere de semnaturi pentru candidatul propus de Partidul Comunist Român _(1 Septembrie 2014)____ ***npcr.ro/formular-strangere-de-semnaturi-pentru-candidatul-propus-de-partidul-comunist-roman/
Raspunde

Mediesean Adevarat

Acum 8 ani

Un Ardelean adevarat nu va vota niciodata altceva decat un Ardelean.
Raspunde

syby

Acum 8 ani

Doar veneticii din Vâlcea și țăranii din mărginime votează Ponta. Noi cei spălați votăm Monica Macovei și în cel mai rău caz în turul 2 cu primari...
Raspunde

Teodorescu Neamtu

Acum 8 ani

CU JOHANNIS PRESEDINTE TOT ROMANUL VA PRIVI VIATA PRINTR_UN PARBRIZ DE MERCEDES....DAR DIN EXTERIOR CU MANA intinsa....Halal romani idioti care vor vota un sas care in prima secunda va da autonomie...
Raspunde

nedumerit

Acum 8 ani

Incerc sa inteleg. Avem sansa de a avea un presedinte sibian si sibienii aleg un alt candidat, oricine ar fi el??? Sunt persoane nemultumite de viata din Sibiu? O fi mai bine la Caracal, Vaslui, Craiova, etc?
Raspunde

Andreea

Acum 8 ani

sunt foarte multe motive pentru care am sa votez cu domnul Ponta. In primul rand, primarul sibiului pe care il stimati atat de mult a uitat de orasul nostru, si singurul care mai are grija de el este domnul Cindrea, care culmea, este reprezentantul lui Victor Ponta. Sibiu, trezeste-te! Gandeste la rece si vei afla raspunsul corect la intrebarea: Cine merita sa devina presedinte?
Raspunde

nedumerit

Acum 8 ani

Tot nu m-am lamurit. Eu aleg un presedinte\" ptr. ca merita\"?...adica ii dau premiu? ...sau ma gandesc cu cine mi-e mai bine ca si Cetatean( om al cetatii).
Raspunde

@ nedumeritul nelamurit

Acum 8 ani

tu nu poti sa intelegi pentru ca esti prost din nascare.
Raspunde

ăştia sunteţi....

Acum 8 ani

Alooo, în ce epocă trăim?Comitetul director al TVR a decis scoaterea din grila de toamnă a trei emisiuni, printre care \"Biziday\" (a lui Moise Guran) și \"Vorbește liber\" (a lui Sorin Avram). Moise Guran le stă de mult în gât PSD-iștilor care au pâinea și cuțitul în TVR. În schimb, Sorin Avram abia intrase pe post, dar se pare că \"a călcat pe bec\" invitându-l miercuri seara pe Traian Băsescu. A doua zi după interviul cu șeful statului, emisiunea a fost executată. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Administrație al TVR, în care PSD și aliații săi dețin majoritatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus