Miercuri,
28.02.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Filme cu Chaplin pentru copii si parinti, la Astra Film Sibiu

Prin popularitatea şi răspândirea filmelor lui, Charlie Chaplin a devenit cea mai cunoscută figură a comediei mute, iar personajul principal al filmelor lui, Vagabondul, este emblematic în cultura cinematografică occidentală.

Vizionare de film ca acum 100 de ani

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la naşterea artistului şi 100 de ani de la lansarea Vagabondului, Astra Film Festival 2014 aduce în focus fenomenul Charlie Chaplin, printr-o vizionare ca acum un secol. Atunci sălile de cinema erau locuri de distracție pentru publicul larg, iar pe marile ecrane erau proiectate filme mute, cu acompaniament de muzică live.

Sâmbătă, 11 octombrie și duminică 12 octombrie 2014, de la ora 10, Astra Film Festival oferă un program inedit pentru publicul sibian format din copii şi părinţi - proiecţii de matineu la sala Thalia a două din cele mai îndrăgite comedii mute ale lui Chaplin, produse în anii 1916 și 1917: The Fireman şi Easy Street. Fie că este un pompier neîndemânatic, care face totul pe dos sau că este un polițist care devine erou într-un cartier rău-famat, personajul creează situații comice, ce își păstrează farmecul chiar și azi.

Filmele vor fi acompaniate live la pian de Cari Tibor, compozitor și pianist ce compune muzică de teatru și film de mai bine de 10 ani. Cei care participă au ocazia să retrăiască experienţa de cinema pe care au avut-o bunicii şi străbunicii lor în sălile de cinema, vizionând filme produse cu mijloacele tehnice existente în acea perioadă.

Fenomenul Charlie Chaplin în India

Programul aniversar Chaplin din cadrul AFF 2014 aduce în atenţia publicului și documentarul The Boot Cake, o producție australiană în regia lui Kathryn Millard. Ce se întâmplă atunci când figura iconică a Vagabondului lui Charlie Chaplin traversează graniţele culturii euro-americane? Această figură devine mai mult decât pasiunea unui fan club dintr-un orăşel din India. Sărbatoarea grupului The Charlie Circle, condus de doctorul Aswani nu este cu nimic mai prejos decât sărbătorile religioase dedicate zeităţilor hinduse sau decât orice altă procesiune religioasă indiană. Filmul va fi proiectat la sala Thalia sâmbătă la ora 22 și duminică, începând cu ora 11.

VIDEO JURNAL - Astra Film Festival, retrospectiva zilei de joi, 9 octombrie: 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus