Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Camera de comert a premiat ”companiile performante” din Sibiu

Reprezentanții a câtorva sute de firme din Sibiu au primit, la finalul săptămânii trecute, diplome care le atestă prezența în ”Topul companiilor performante”. Evenimentul a fost dedicat lui Ilie Vonica, fondatorul Polisano.
Gala companiilor performante a avut loc la Sala Thalia și a fost deschisă de Gheorghe Aldea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu. ”În majoritatea cazurilor, cred, este vorba de o revenire, o reîntâlnire cu acele companii care de ani buni demonstrează că fac parte din nucleul dur al economiei sibiene. Acel nucleu pe baza căruia, de fapt, întreg Sibiul crește: prin taxele, impozitele, salariile plătite de dumneavoastră prin intermediul companiilor pe care le conduceți. Sunteți câteva sute în această seară aici, dar sunt alte câteva mii de oameni în spatele dumneavoastră care pot confirma acest lucru”, a spus Aldea. Directorul executiv al Camerei, Eugen Iordănescu, a cerut celor prezenți să fie de acord ca evenimentul să fie dedicat lui Ilie Vonica, medicul decedat anul acesta, fondator al grupului Polisano. De altfel, în cadrul Galei, mai multe companii din cadrul grupului Polisano au primit premii. ”Toate aceste premii le primesc în numele regretatului doctor Ilie Vonica. Pentru că ne-a lăsat un business atât de sănătos construit, promit că nu vă vom dezamăgi”, a declarat Ovidiu Gligor, medic și director în cadrul grupului Polisano, ginerele celui care a fost Ilie Vonica.

Cum arată economia sibiană

Potrivit statisticilor incluse în Topul companiilor performante, editat de CCIA Sibiu, în județul Sibiu sunt înmatriculate peste 26.000 de firme, din care mai bine de 2.600 au capital străin, fie integral, fie mixt. ” Volumul total al capitalului social străin în judeţul Sibiu este de peste 1.990 milioane lei. Pe primele locuri se situează investitorii din Olanda, Germania, Austria,Luxemburg, Suedia, Franţa, Italia ş.a.”, se mai arată în topul citat. Potrivit calculelor celor de la CCIA, în anul 2013, pe baza cărui rezultate a fost încheiat topul, economia județului a început să crească în ceea ce privește profitul și numărul de locuri de muncă. ”Astfel, efectivul de salariaţi a crescut cu 4,56% (+ 5.067 persoane), iar exporturile FOB au crescut faţă de anul precedent de la 1.824.989.000 EUR la 2.183.178.000 EUR (+19,6%). Cifra de afaceri netă a avut valori similare anului trecut, iar rata şomajului s-a menţinut sub 5%. Îmbunătăţirile nu sunt spectaculoase, dar sunt suficient de mari pentru a asigura o perspectivă optimistă”, arată Iordănescu. Faptul că economia sibiană dă semne de revenire l-a anunțat și Francisc Török, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă. ”Numărul agenților economici activi a crescut cu aproximativ 3,6%, numărul angajaților a crescut ușor. Sunt aproximativ 9.900 de agenți economici cu cel puțin un angajat. 38% din populația Sibiului este angajată cu contract individual de muncă, iar 43% din populație intră în rândul contribuabililor, adică persoane care plătesc taxe și impozite. Sibiul este peste media pe țară și în ceea ce privește raportul angajați – pensionari: avem 1,36 angajați la un pensionar, iar dacă ne raportăm la numărul contribuabililor, atunci raportul este de 1,65 la unu”, arată Török.
În cadrul Galei au fost premiate și numeroase firme care au primit locul I de-a lungul ultimilor cinci ani:  Apă- Canal, Armax, Atlassib, Con-A, Construcții SA, Polisano, Redal, Transgaz etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nel

Acum 9 ani

Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus