Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au admis contestația depusă de DNA în ceea ce îl privește pe Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib: au desființat încheierea Curții de Apel București, prin care Carabulea era eliberat din arestul Poliției. Acum aproape două săptămâni, Curtea de Apel București a decis să admită cererea omului de afaceri sibian, de a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.
Pentru reamintire, în vara acestui an lui Ilie Carabulea i-a mai fost admisă cererea de a fi arestat la domiciliu, însă după 30 de zile a fost ridicat de procurori și dus înapoi în arestul Poliției Capitalei: omul de afaceri sibian a încălcat dispozițiile instanței și a luat legătura cu alți inculpați și martori din dosar.
Ilie Carabulea a fost trimis, anul acesta, în judecată într-un al doilea dosar de corupție în care este implicat. În dosarul Carpatica Asig – ASF Carabulea este acuzat de Două infracțiuni de cumpărare de influență, două infracțiuni de dare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, printre altele. Pe scurt, Ilie Carabulea este acuzat că a mituit și influențat șefi din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară pentru ca aceștia să nu semnaleze neregulile existente în cadrul Carpatica Asig, compania de asigurări din cadrul holdingului Atlassib.
Alături de Carabulea au mai fost trimise în judecată, în același dosar pus pe rol în aprilie, alte 11 persoane. Printre aceștia se numără Marian Mârzac, fostul director general al Carpatica Asig (societatea de asigurări controlată de Ilie Carabulea),” împins” până în postura de membru neexecutiv al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Rușanu, fostul președinte al ASF, dar și Radu Mustățea (fost membru al CA al Carpatica Asig).
Din rândul celor care au condus sau conduc firma de asigurări de la Sibiu au mai fost trimiși în judecată pentru dare și luare de mită sau pentru complicitate la alte infracțiuni asimilate celor de corupție Elena Rusu (membru în conducerea Carpatica Asig) și Ina-Ana Crudu (cea care i-a urmat lui Mârzac în fruntea Carpatica Asig). Procurorii anticorupție au trimis în judecată și persoana juridică SC Carpatica Asig SA, ”sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă (două infracţiuni) şi dare de mită (două infracţiuni)”.
Printre VIP-urile trimise în judecată în acest dosar se numără și Laura Elena Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director în cadrul ASF acuzată de ” constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit”.
Citește și DNA a finalizat rechizitoriul: Carabulea, Carpatica Asig și alte 11 persoane sunt trimise în judecată
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Apel Bucureşti , Ilie Carabulea , Ana Crudu , Holdingului Atlassib , Carpatica Asig , Magistrații Înaltei Curți , Supraveghere Financiară , Dan Radu Rușanu , Elena Rusu , Laura Elena Chițoiu , Marian Mârzac , Radu Mustățea , Poliției Capitalei
Vizualizari: 510
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Aaa
Acum 1 oră
Panamera
Acum 1 oră
Feketecica
Acum 2 ore
Pol-Pot
Acum 2 ore
Asdfasdf