Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Controale RAR: 10 masini pericol public, descoperite in tot anul 2014

Deși au verificat aproape 2000 de autovehicule care circulă pe drumurile publice din județul Sibiu, inspectorii RAR au descoperit doar 10 mașini care prezentau pericol iminent de accident. "În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român", se arată într-un comunicat din partea RAR.

Ca urmare a controalelor de anul acesta, s-a constatat că 43,29% dintre vehicule aveau diferite probleme. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare) și doar 4% depășeau nivelul maxim admis de poluare.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are, în momentul de față, aproximativ 5.700.000 de vehicule, dintre care 4.485.000 sunt autoturisme.

RAR organizează zilnic controale tehnice în trafic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

sss

Acum 9 ani

Doar 10??????!!!!!! Cred ca rabele si tractoarele de la DPC nu au trecut niciodata pe la ITP.
Raspunde

...

Acum 9 ani

cele mai multe masini au o defectiune majora intre scaunul soferului si volan
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus