Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Petru Rogojan - sibianul care la 12 ani a ajuns masterand la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia

Petru Rogojan, în vârstă de doar 12 ani este pe cale să doboare toate recordurile universitare din Europa, după ce a fost premiat de QEast Software și de unii dintre cei mai renumiţi experți mondiali din domeniul IT, cu ocazia ceremoniei Premiile de excelență Rotary Club Sibiu.

Povestea lui Petre a început acum doi ani când o mămică ținându-şi de mână copilașul de zece ani, a pășit pragul Asociației profesionale Swiss Webacademy, pentru a-l înscrie la cursul de Web Designer.

Datorită vârstei copilului, directoarea Swiss Webacademy a refuzat la început, propunând mamei sale să mai aștepte măcar încă doi ani. Apoi, văzând determinarea copilului, a acceptat înscrierea, sub forma unei încercări, cu condiția că va întrerupe frecvența la curs dacă nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan s-a înscris în grupa de adulți pentru specializarea de Web Designer, cu miza obținerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvețiană de Științe Aplicate Vest-Elveția din Neuchâtel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs). După mai puțin de un an, Petru a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui.

Proiectul său a fost realizarea site-ului pentru Palatul Copiilor din Sibiu (www.palatulcopiilorsibiu.ro). Site-ul realizat de el a devenit cel oficial. Iar Petru a devenit cel mai tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Anul următor, Petru s-a înscris la cursul de Web Programmer. La doar 11 ani a început să învețe să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în PhP.

Așadar, a absolvit și a doua parte din primul an ce poate echivala un Masterat Universitar complet, câștigând în plus, detașat, locul 1 din clasa sa. Mai mult, profesorii elvețieni au apreciat că Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer. Web-site-ul său i-a surprins pe toți, fiind vorba de un proiect care propunea o schimbare radicală a prezentării online și baza de date profesorală a Colegiului National Brukenthal.

Acest site impecabil, a devenit de două luni versiunea germană a site-ul oficial al Colegiului (www.colegiulbrukenthal.ro).

În afară de aprecierile Directorului Colegiului, cea mai emoţionantă mărturisire a fost scrisă de Max Klaus, fondator și director adjunct al Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice: "Ca și fost web designer independent, înainte de a mă alătura Confederației Elvețiene, consider că mă pot pronunța în privința muncii lui Petru. Și pot spune că, în mod deosebit site-ul web al Colegiului Brukenthal este foarte bine structurat. Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web".

În această săptămână, au început, tot la Swiss Webacademy, înscrierile la Modulul de Web Expert unde au reușit să ajungă doar cinci persoane din cele peste 150 de Web Designeri specializați. Petru face parte dintre cei cinci. Astfel, Petru are șanse ca în luna iulie, la examinare, să devină - la doar 13 ani - cel mai tânăr european deținător al unei formari echivalente unui Masterat Universitar complet, recunoscut în toată lumea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

taby

Acum 9 ani

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! *** Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email:[email protected]
Raspunde

Co

Acum 9 ani

Bravo!
Raspunde

atentie

Acum 9 ani

scoate-ti linkul catre www.palatulcopiilorsibiu.ro pt ca se pare a fi Hack-uit (cel mai probabil de PSD-isti)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus