Miercuri,
28.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Podium pentru Sebastian Barbu si Segiu Itu, la ultima cursa de European Rally Trophy. Cei doi au ȋncheiat sezonul pe pozitia a patra

Sebastian Barbu și Sergiu Itu au ocupat poziția secundă la Waldviertel Rallye, competiție care a contat pentru ultima etapă din European Rally Trophy. Ȋn clasamentul general, cei doi s-au clasat pe poziția a patra. Etapa din Austria a fost și etapă comună ȋn Campionatele Naționale din Austria și Ungaria.

În 2014, Sebastian Barbu și Sergiu Itu au participat la șase etape din Campionatul Național și la trei raliuri incluse în European Rally Trophy, ultima participare fiind în acest weekend, la Waldviertel Rallye. “Am lăsat câteva lucruri neterminate aici și am inclus această etapă în programul nostru pe 2014 încă de la început”, a spus Sebastian Barbu, înaintea startului în etapa din Austria.

Cu peste 100 de echipaje la start și un traseu mixt, asfalt în prima zi și macadam în ziua a doua. Waldviertel Rally a fost una dintre cele mai solicitante etape pentru echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu din acest sezon, în care au concurat cu un Mitsubishi Lancer EVO X, pregătit de Colina Motorsport. 

Prima zi a fost una mai scurtă, cu 6 probe speciale și o lungime de 52,04 km. Sebastian Barbu a început în forță, dar a făcut o greșeală și a fost foarte aproape să abandoneze. “Am riscat puțin prea mult și am pierdut peste un minut și jumătate. Am avut noroc pentru că pe aceeași porțiune au abandonat câteva echipaje, dar din fericire noi am reușit să ajungem cu bine în parcul de service unde echipa tehnică de la Colina Motorsport a rezolvat toate problemele și am putut continua raliul”, a spus Sebastian Barbu, care se afla pe locul 12 în clasamentul general la finalul primei zile.

Ziua a doua, pe macadam, a decurs mult mai bine pentru echipajul românesc. Sebastian Barbu și Sergiu Itu au crescut ritmul de la o probă la alta și în final au reușit să termine pe locul secund în clasamentul European Rally Trophy și pe locul 4 în clasamentul general al Waldviertel Rallye.

“Sunt foarte fericit că am reușit să terminăm sezonul cu un rezultat atât de bun. Atât eu, cât și Sergiu, ne-am depășit limitele fizice și psihice la această etapă. A fost un raliu în care am învățat multe și care cu siguranță ne va ajuta să ne îmbunătățim performanțele în viitor”, a mai adăugat Sebastian Barbu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus