Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Catalina, Londra, la miezul zilei: ”cei care ajung acum la coada nu cred ca mai apuca sa voteze”

”Acum e haos. Oamenii au început să fie nervoși și se înjură. Cei care ajung acum la coadă nu cred că mai apucă să voteze”. Asta ne povestește Cătălina, aflată la sediul ICR din Londra, pentru a vota în turul II al alegerilor prezidențiale. Stă de trei ore la coadă și aproximează că în jumătate de oră va intra și ea la vot. În România este ora 13:00. ”Coada de aici se întinde pe vreo trei străzi. Am înghețat. Dar e un stand de ceai gratuit, care se numește «tea for democracy»”, relatează Cătălina.
A fost la vot și în primul tur, tot la sediul Institutului Cultural Român din Londra. Atunci, s-a așezat la coadă la 11:30 și a votat patru ore mai târziu. ”Dar lumea era mai calmă. Acum e haos. A venit și Antena, dar sunt huiduiți. Se scandează «hoții» și «mincinoșii». Acum e și un tip care e agitator, înjură și vorbește foarte mult”, mai descrie Cătălina situația de la Londra, pentru Turnul Sfatului.
În țară, o parte din media îi cataloghează eroi pe cei care stau la coadă cu orele, pentru a putea vota. ”E… eroi, nici chiar așa. Stăm la vot pentru că e foarte important votul acum, mizele sunt foarte mari”, își descrie Cătălina motivele pentru care a stat atâta la coadă, enumerând lupta împotriva corupției și ”pericolul grațierii tuturor politicienilor corupți”.
În secție, lucrurile s-au desfășurat repede. ”Am votat în două minute. În secție sunt super rapizi, foarte mulți voluntari, sunt multe cabine. Jinga (Ion Jinga, ambasadorul României la Londra – n.r.) stă și el la coadă, și-a recăpătat respectul în ochii mei. Se aude că va veni și Monica Macovei să voteze. Nu cred că mai are cum, dacă ajunge acum”.
Estimările celor aflați la Londra arată că la miezul zilei stăteau la diferite cozi aproximativ 10.000 de români.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

postacii acl

Acum 9 ani

Cata manipulare, se vede partizanatul ziarului si agitarera spiritelor la comanda klausului! Care Catalina? De unde naiba scoateti \"coespondente\" anonime din diaspora?
Raspunde

wtf

Acum 9 ani

@postacii ACL - ti- luat cumva ponta si PSD Televizorul din casa ? Du-te omule la un vecin si vezi stirile !
Raspunde

bogdan

Acum 9 ani

@postacii acl........realitatea in direct tu o numesti manipulare?fa si tu ca mine si multi altii,du-te la orice sectie din Germania,stai vreo 2-3 ore in frig pentru o stampila, observa oamenii din jurul tau care sunt aproape toti de partea lui Johannis , si apoi intoarce-te sa comentezi pe aici.... Eu as numi-o mai mult propaganda pe buna dreptate nicidecum manipulare, cred ca e diferenta mare de la una la alta
Raspunde

Ghinion

Acum 9 ani

Vorba domnului primar, ghinion!
Raspunde

andrei3

Acum 9 ani

ceai cu rom?(nu cu tigan)gratis? sa io spui lui mutu(adi mutu)poate te crede ce-i gratis in londra?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus