Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Lectia de politica

Pentru că orice lecție de politică începe în lumea reală, iată câteva secvențe extrase din viața României anului 2014:
- declarațiile politicienilor, mai ales ale celor din stânga și stânga extremă a scenei noastre politice, sunt întotdeauna marcate de obrăznicie, tupeu, impertinență, dispreț și cinism, indiferent de subiectul abordat sau de ținta intervenției. Forma mesajului ajunge să împiedice corecta receptare a mesajului, pentru a nu mai vorbi de lipsa de conținut a acestuia !! A ajuns o regulă ca orice comunicare politică să conțină majoritar minciuni, exagerări și deformări, rezultatul fiind tot o receptare haotică a conținutului acestor mesaje – dovadă a lipsei unui minim respect pentru electorat, pentru publicul plătitor de taxe în general !
-  romii, țiganii, nomazii electorali, care se complac în starea de masă de manevră, au ajuns să emită, la interviuri în direct, același tip de mesaj cu al politicienilor stângiști ce-i sponsorizează: „Votez unde vreau, ce-i dacă am venit cu autobuzu’?…”
Așa că o mică parte a populației din țara asta ajunge să dea tonul tipului de mesaj politic predominant. Doar că acest tip de a comunica este specific numai oamenilor prost educați/ insuficient alfabetizați/ nesiguri pe o meserie lucrativă/ obișnuiți cu înșelarea partenerilor din viața socială și economică !! Este și motivul pentru care conducerea României are exclusiv rezultate proaste, atât în politica internă, cât și în cea externă…
Este acum momentul să analizăm cum a ajuns să fie posibil un asemenea proces de SELECȚIE INVERSĂ a valorilor într-o societate, ceea ce a dus, în cazul României, la cățărarea în cele mai importante funcții politice a unor cetățeni certați cu legea și cu bunul-simț… Asemenea evoluții în viața social-politică a unei țări europene au avut loc doar în Bulgaria, Bielorusia, Ucraina și Rusia… Semn că suntem mult prea influențați de aceste mizerabile focare de politici perverse! Cum de permite democrația în general astfel de excrescențe ? Democrația a fost inițial pusă în mișcare în orășele-cetăți din Grecia antică – unde toți se cunoșteau între ei, și oricum, aveau drept de vot numai autohtonii liberi (nu sclavii, nu străinii de oraș, etc). 
De atunci până azi, deși multe organisme statale au încercat să rafineze mecanismele democratice, declinul este evident !! Am ajuns, în deceniile noastre, să cunoaștem procese teribile, fixate în cele mai avansate democrații, care scad eficiența și chiar relevanța organizării democratice:
1. posibilitatea manipulării votului, în principal prin mass-media;
2. analfabetismul politic, în paralel cu indiferentismul;
3. votul facultativ.
Datorită acestor factori s-a ajuns, în societăți de zeci și sute de milioane de votanți, ca într-o campanie electorală plătită de actori politici privați, rezultatul să fie întors împotriva intereselor publice !! Cam acesta este și procesul prin care social-democrația românească ( neocomunism vopsit…) a ajuns să ne facă agenda începând cu primăvara lui 1990, inclusiv prin coaliții politice absurde, însă perfect funcționale datorită infiltraților și liber-schimbiștilor!
Iată cum, într-un sistem democratic în cele din urmă, se pot așeza în posturi-cheie din ierarhia statului oameni LIPSIȚI DE LEGITIMITATE !! Problema social-democrației românești este tocmai lipsa de legitimitate – în liniara continuitate a nefastei ilegitimități comuniste… Și toți conducătorii României, aparținând acestei tagme extremiste, simt neadecvarea la situația și tradițiile țării românești, motiv pentru care și apelează la metode politice specifice unor țări sărace din alte continente…
Ca un corolar pentru această realitate, putem trece în revistă STAREA LOCALITĂȚILOR românești, în fond starea comunităților de oameni ce ar trebui să locuiască prosperi în aceste așezări. Este un proces care se întâmplă în funcție de mizeria politică și lipsa de caracter a responsabililor – unii aleși direct, alții doar numiți. Administratorii localităților noastre ar trebui să fie patrioți/ să pună înainte de orice interesul public/ să aibă credință în Dumnezeu – ca să poată integra în politica lor compasiunea pentru toți cetățenii!
Nu avem prea multe exemple pozitive din viața de astăzi a orașelor noastre – se vede foarte repede că puținele administrări de succes se regăsesc la Sibiu, Baia-Mare, Arad, parțial la Râmnicu-Vâlcea, Alexandria… Cam puțin pentru o țară cu sute orașe!
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 353

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 9 ani

Iohannis de Ziua Naţională a României – IMAGINI DE COLECŢIE__ (de Sorana MAIER 18 noiembrie 2014 09:19 979 vizualizari)___ Tribuna publică o serie de fotografii de colecţie cu primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, fotografii din arhiva ziarului.__ Primele dintre ele îl surprind pe primarul Sibiului participând la manifestările de Ziua Naţională a României în anii 2001, 2005, 2007 sau mai recent, în 2011 sau 2013.___ Acestea sunt doar o parte dintre fotografiile surprinse de fotografii ziarului, iar restul se regăsesc în colecţiile tipărite ale Tribunei.___ Iohannis a fost acuzat în timpul campaniei electorale de faptul că nu a participat la Ziua Naţională a României.___ ***www.tribuna.ro/stiri/actualitate/iohannis-de-ziua-nationala-a-romaniei-imagini-de-colectie-101617.html
Raspunde

Georg:_Comment-ul meu la articolul de mai sus

Acum 9 ani

Mai bine mai târziu, decât niciodata...___ In toata Campania, si cu mult inainte inca, a fost festelit ca n–ar fi participat. ___Si asta de multi politikari si clantai care locuiesc intamplator in Sibiu...___ Va pot da TOATE NUMELE de vipere BÂRFITOARE, dar le stiti...___ Implicit pâna acum ati fost complici la atacurile lor, prin TACERE...___ Nu este IDOLUL meu, , dar DREPTATEA trebuie aparata...___ Nici acum nu–i prea târziu...dar s–a descurcat si fara IMAGINILE date NUMAI ACUM in TRIBUNA...___ Georg in 18.11.2014 18:41
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus