Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ce poti face in acest weekend la Sibiu

Dacă aţi ales să petreceţi weekend-ul acestra în Sibiu, atunci variantele de relaxare ar fi Târgul de Crăciun, un târg handmade de la librăria habitus, câteva piese de teatru foarte frumoase şi concerte.

Până duminică, la librăria Habitus din Piaţa Mică se desfăşoară un târg handmade, unde 25 de expozanţi şi-au făcut o „şezătoare urbana”, în cadrul căreia găsiţi accesorii, podoabe pentru bradul de Crăciun, semne de carte, obiecte ornamentale şi multe altele.

Nicole Cherry concertează în Piaţa Mare

În Târgul de Crăciun din Sibiu zilele acestea se sărbătoreşte Green Weekend, care este dedicat concertelor. Nicole Cherry soseşte în Piaţa Mare, unde va cânta sâmbătă seara de la ora 19:00. În Târgul de Crăciun seria concertelor continuă şi duminică cu Christmas Karaoke, un spectacol la care sunt aşteptaţi sibienii de toate vârstele.

Vineri, de la ora 19:00 Vienna Opera Company va concerta în faţa publicului sibian. Vienna Opera Company aduce la Sibiu artişti internaţionali precum Nicola Zaric, Franz Oberthaler, basul Theodore Coresi, Catarina Lal şi Lucia Kim care vor interpreta din creaţia vieneză a lui Johann Strauss.

Informatii si rezervări se fac la tel. 0747.948.205 sau 0722.413.635. Bilete se pot cumpăra de la sediul Agentiei Casei de Cultură a Sindicatelor de pe strada Emil Cioran nr. 1A, între orele 11:00-16:30. Preţul unui bilet este 80 de lei sau 60 de lei, în funcţie de locul în sală.

Poftiţi la teatru!

Prima piesă care poate fi văzută în acest weekend este „De hălăduială”, un spectacol de și cu Bogdan Sărătean, după texte de Victor Drăgan și Flaviu Suhastru. Spectacolul poate fi văzut vineri, de la ora 19:00, la Sala Studio a Casei de Cultura a Sindicatelor.

Damen Vals" de D.R. Popescu este un "one woman show" în interpretarea Ioanei Blaga Frunzescu, pe care sibienii îl pot vedea tot în acest sfârşit de săptămână. Piesa transmite un mesaj despre coşmarul şi speranţa unei fiinţe confruntate cu nevoia de sacrificiu şi autoflagelare, de tandreţe şi dăruire.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei sau 5 lei cu reducere.

Oscar şi Buni Roz este o poveste de o mare profunzime, scrisă de Eric Emmanuel Schmitt şi pusă în scenă, la Sibiu, de Diana Fufezan. Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe „repede-înainte”, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului.

Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul, bolnav de leucemie, știe că va muri, iar războiul lui împotrivă tuturor izbucnește inocent, pătimaș și deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute și nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Ea îi da copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.

Spectacolul va avea loc duminică, 14 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Magicienii vin să încânte copiii

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu aduce pe scenă patru artiști - magicieni din Italia, România și Statele Unite ale Americii pentru a marca 65 de ani de la înființarea teatrului pentru copii de la Sibiu.

Tina Lenert și Mike Caveney sunt câștigătorii Premiului „Magicienii Anului / Stage Magicians of The Year” oferit de Magic Castle Hollywood. „Comedy Magic Show” va avea loc vineri, 12 decembrie, ora 18:00 și surprinde printr-un mixaj unic de comedie, numere de magie și mimă, ce vor fascina imaginația fiecărui spectator. Publicația Hollywood Reporter îi descrie pe cei doi artiști ca „unii dintre cei mai amuzanți magicieni din America”.

Magicianul Christianis revine la Sibiu printr-o dublă reprezentație ce va avea loc vineri, 12 decembrie, de la orele 19:00. „Fantastic Magic Show” cuprinde un program de magie și iluzionism incendiar cu apariții de papagali Ara, flori, porumbei, eșarfe, baghete, bastoane și mese zburătoare, dar și hipnoză, catalepsie și levitație.

În cadrul Magic Show Fest, magicianul Goldman (Italia) va prezenta un spectacol intitulat „Abracadabra”. În prima parte a spectacolului, Magicianul va uimi cu spectaculoase apariții de porumbei și lumânări, iar în partea a doua puteți viziona momente de magie generală cu diferite obiecte, iluzionism și manipulații prezentate cu multă îndemânare şi eleganță.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă, duminică, 14 decembrie, ora 20:00, în încheierea Magic Show Fest, un spectacol de foc cu personaje fabuloase, ce vor invada Piața Mică din Sibiu.

Compania Fireter din Bulgaria lucrează în diferite moduri cu focul, combină umbrele şi luminile cu personaje magice pe picioroange, construieşte maşinării nemaivăzute şi toate acestea sunt pentru a crea un univers misterios în care graniţele dintre perfomer şi spectator sunt depăşite.

Program:

vineri, 12 decembrie,

ora 18:00 la sala etaj a Teatrului Gong spectacol de magie și animație recomandat tuturor categoriilor de vârstă COMEDY MAGIC SHOW CU: Tina Lenert și Mike Caveney SUA

vineri, 12 decembrie,

ora 19:00 la sala parter a Teatrului Gong spectacol de magie recomandat tuturor categoriilor de vârstă FANTASTIC MAGIC SHOW cu Magicianul Christianis România

sâmbătă, 13 decembrie,

ora 17:00 la sala parter a Teatrului Gong spectacol de teatru recomandat celor peste 8 ani FAMILIA OFFLINE de Mihaela Michailov REGIA: Radu Apostol;

sâmbătă, 13 decembrie,

ora 18:30 la sala etaj a Teatrului Gong spectacol nonverbal pentru copiii peste 7 ani DOUBLE TREE Teatr Pinokio Polonia

duminică, 14 decembrie,

ora 17:00 la sala etaj a Teatrului Gong spectacol de mimă robotică MAN MACHINES CU: Rocco Menzel & Stefan Wabner Germania & spectacol de animație UNDE NU-I CAP VAI DE PICIOARE CU: Ada Lupu România

duminică, 14 decembrie,

ora 18:00 la sala parter a Teatrului Gong spectacol de magie recomandat tuturor categoriilor de vârstă ABRACADABRA SHOW Magic Goldman Italia

duminică, 14 decembrie,

ora 20:00 în Piața Mică COSMICUS Fireter Company Bulgaria

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

bula

Acum 9 ani

comentacilor , ia vizitati voi acest link si votati sibiul ***www.voceatransilvaniei.ro/titlul-de-cel-mai-frumos-oras-de-sarbatori-merge-la-cum-au-fost-impodobite-orasele-din-transilvania-de-craciun-foto/ .... de nu votati sibiul , sa ramaneti fara internet de maine dimineata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus