Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Noul viceprimar al Sibiului: "De ce am acceptat? Asa ceva nu se refuza"

În săptămâna de dinaintea Crăciunului, în fruntea Sibiului a fost ales un nou viceprimar. Corina Bokor – referent în cadrul FDGR – a fost singura nominalizare făcută în cadrul ședinței Consiliului local Sibiu de joi după-amiaza, ședință în cadrul căreia pe ordinea de zi a fost și alegerea unui nou viceprimar. Din cei 23 de consilieri prezenți, toți au votat-o pe Corina Bokor pentru a deveni viceprimar, după cum a propus la începutul ședinței Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului. La fel, Corina Bokor ocupă tot din postura de interimar funcția de viceprimar. Interimatul va lua sfârșit după organizarea de alegeri locale, în urma cărora să fie desemnat un primar ales al Sibiului.
Viceprimarul interimar al Sibiului este absolventă a Colegiului național ”Samuel von Brukenthal”, după care a urmat cursurile Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, devenind inginer. Potrivit declarației de avere completată în mai anul acesta, Corina Bokor deține un apartament de 64 de mp, împreună cu soțul ei, din 2004. Nu deține mașină și nici nu are depozite sau alte investiții financiare. În schimb, are de achitat un credit de 350.000 de lei, accesat în 2007 și scadent în 2017. Până în septembrie anul acesta a fost asociatul unic al unei firme al cărei obiect principal de activitate a fost cel specific barurilor. Din septembrie, firma a fost radiată. Venitul net încasat de Corina Bokor în cursul anului trecut a fost de 17.436 de lei (o medie de 1.453 de lei, lunar).
Imediat după ședința în care Corina Bokor a fost aleasă viceprimar, aceasta a răspuns câtorva întrebări adresate de Turnul Sfatului.

Reporter: Când v-a fost propusă această funcție și de ce ați acceptat?
Corina Bokor: Am aflat acum câteva zile. De ce am acceptat? Așa ceva nu se refuză. Am fost aleasă consilier local, deci trebuie să îmi continui activitatea, să ajut la finalizarea proiectelor.

R.: Ați discutat despre prerogativele pe care le veți prelua? Vor fi cele ale viceprimarului Astrid Fodor?
C.B.: Încă nu am discutat despre ce atribuții voi prelua.

”Aș dori să mulțumesc pentru încrederea acordată. Mulțumesc pentru propunerea făcută de doamna primar interimar și pentru susținerea arătată de colegi”, Corina Bokor, viceprimar al Sibiului

R.: Veniți cu proiecte proprii pe care doriți să le implementați?
C.B.: Deocamdată nu am proiecte proprii.

R.: Avem primar interimar o doamnă, o doamnă este și pe unul din cele două fotolii de viceprimar. Cum credeți că va funcționa administrația locală?
C.B.: Eu sper să funcționeze foarte bine. Sunt un om deschis, oriunde am lucrat – și au fost mai multe locuri – pot să spun că am colaborat bine cu toată lumea. Sper ca lucrurile să meargă bine în continuare și în folosul comunității. Asta este intenția noastră, direcția Forumului este pentru dezvoltarea orașului în continuare.

R.: Ați vorbit cu Klaus Iohannis despre nominalizarea dumneavoastră pentru funcția de viceprimar?
C.B.: Nu. Când? Azi am fost propusă și aleasă.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

maica tereza

Acum 6 ani

Indiferent de doctrina /etnie -cu exceptia UDMR - in Romania nu exista \"viata de oartid \" .Inseamna ca nu sunt nemultumiri majore pt care sa se astepte rezolvari institutionale, ci solutii individuale. Inclusiv cazul de fata. Pate gresesc. Alzara.
Raspunde

Master

Acum 6 ani

...Un raspuns cel putin cretin ,din partea unei persoane ajunsa intr-o functie inalta asa peste noapte ,aiurea,e vb bineinteles de aceasta arhinecunoscuta Bokor ,deja mi-e mila de Sibiu pe mana cui a ajuns ,BLEAH!
Raspunde

@1

Acum 6 ani

As face o mica corectie, UDMR nu este partid politic.
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Bun, și totuși ce o califică pe această doamnă la postul de consilier, doar faptul că e membră FDGR? Firma și-a radiat-o, iar din salariul de 1400 de lei pe lună mai are de achitat și un credit. Care sunt faptele care o recomandă? Dacă FDGR nu devine conștient că rezerva lui de cadre e extrem de limitată, cantitativ și mai ales calitativ, atunci e grav, pe termen lung își va pierde credibilitatea. Se duce dreacu mitul german.
Raspunde

FDGR=NULL!

Acum 6 ani

...A plecat herr klaus...se scufunda corabia cu nulitati fdgr-iste...ALES KLAR!
Raspunde

FDGR

Acum 6 ani

Atâta timp cât la partidele care au șanse teoretice să dea primarul în Sibiu (PDL și PNL) sunt în față oameni ca Țurcanca sau Cazanu\' de țuică, tot Forumul va câștiga. Adică oamenii nu se apucă să voteze altfel așa fără motiv. Când vor exista alterntive, adică oameni credibili și competenți în fruntea acestor partide, sunt șanse să existe o competiție reală, bazată pe confruntare de idei. Până atunci, PDL și PNL sunt autodescalificați din start.
Raspunde

teleke

Acum 6 ani

Mai importam din Germania, sau mai chemam din sasi acasa.
Raspunde

@5

Acum 6 ani

Bai alles klar compara tu perforrmantele lu Bottesch cu ale jupinului pe care-l reprezinti si vei vedea ce diferenta uriasa e intre ei, sau nu esti in stare ca sa discerni lucrurile.
Raspunde

Georg__Prea slabe, Doamnele....

Acum 6 ani

Le mananca pe pita cu sare Cindrea, deci INCA Bulibasa Consiliului Judetean...Impotriva lor se va revarsa toata frustrarea ca nu mai este Vataf de Partid in Judet...Johannis a rezistat, Porr l-ar fi maturat ca praful, dar Doamnele acestea, prea bine-educate? Trebuiau BARBATI: \"stapâne-stapâne, mai cheama si-un câne...\"
Raspunde

@8

Acum 6 ani

Bai ,te inteleg ca ai ramas fara idolul tau klaus la Sibiu,dar nu vezi ca si sasul de casa al lui iohi-Georg-spune ca la Sibiu n-au ce cauta doua muieri blonde la conducere?verstanden,puppenklausule?
Raspunde

dann

Acum 6 ani

referent?cea mai buna functie in care nimeni nu stie ce esti si ce trebuie sa faci.da si cioaba e referent,si altii asa ca ........
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Pentru @10. @8 (IP 109.97.33.13): Va inselati..Nu sunt \"al lui iohi\" si nici el nu este al meu. El este presedintele Tarii (din 21 12.2014)... EU si ai mei NU fACEM PARTE din NICIO SECTA POLITICA sau RELIGIOASA...____\"Cerul instelat deasupra mea si constiinta morala in mine\"___ sta scris pe mormântul batrânului Immanuel Kant din Königsberg (acum Kaliningrad).
Raspunde

Gica contra

Acum 6 ani

De ce sa refuze frâua? Uite asa se umple de bani si poate mai prinde vreun spatiu in centru sa redeschida un bar... Interesu poarta fesu! Chiar de ce sa refuzi asa o pleasca?!
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

@3 : asociatiile culturale ale minoritatilor sunt struto -camile :au drepturile partidelor fara a avea obligatiile lor. Sarcina obligatorie si dificila pt viitoarea Constitutie. Fizicianul Iohannis nu mai poate tolrta ambiguitatea. Sa -l ajutam! FDGR anemiat numeric in 1990 a trait din trafitia pozitiva a germanitatii si mai alesprin personalitatea lui KWI. De acum incolo -tot exclusiv lui Iohannis. Din nefericire nu mai au masa critica. O \"neocolonozare germana \"in Transilvania - pe cat de dorit /necesara - pe atat de utopica.
Raspunde

miha

Acum 6 ani

O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet..Oferta este foarte serioasa.Pentru detalii trimite info la adresa ***
Raspunde

Fritz

Acum 6 ani

ar fi mai buni oameni ca Turcanu, Ariton, Trihenea sau Cazan.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus