Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

2015 incepe in forta la Teatrul "Radu Stanca"

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu revin pe scenă din 8 ianuarie, în primele patru zile fiind programate unele dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii: „Oscar și buni Roz”, „Marat/Sade”, „De ce Hecuba?!” și „Încurcă-i drace”.

„Joi, 8 ianuarie, ora 19:00, vă invităm să începeți anul alături de noi, asistând la o reprezentație de excepție: „Oscar și buni Roz”, cu Diana Fufezan, cel mai potrivit spectacol pentru a rămâne încă puţin în atmosfera tandră a sărbătorilor. Diana Fufezan prezintă în acest spectacol o poveste tulburătoare, după cunoscutul text semnat de Eric Emmanuel Schmitt. Cu Buni Roz pe post de ghid, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Spectacolul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor”, spun reprezentanţii teatrului.

Weekend-ul începe cu una dintre cele mai noi producții ale teatrului: ,,Marat/Sade”, regia Charles Muller. Închis în azilul de boli mintale Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă despre ultimele ore din viața lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori și politicieni ai Revoluției Franceze, alături de pacienții și deținuții politici închiși în azil. Lumea acestei piese dezvăluie nebunia lumii în care trăim, şi se pune întrebarea fundamentală: cine este cu adevărat nebun? Bolnavii sau cei care dețin puterea... și abuzează de ea? Reprezentația va avea loc vineri, 9 ianuarie, ora 19:00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Sâmbătă, 10 ianuarie, este ziua dedicată spectacolului „De ce Hecuba?!” de Matei Vișniec, o punere în scenă în cheie modernă, ce dă naștere unor întrebări fundamentale. În regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar se dezvăluie lumea spectaculoasă a Antichităţii şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, Mama care are curajul să ceară socoteală zeilor care controlează viaţa şi moartea copiilor săi. Hecuba e obligată să retrăiască la temperatura extazului fiecare episod memorabil din viața ei de mamă și regină. De ce de la căderea Troiei când Hecuba și-a pierdut 19 copii în focul luptelor, și până acum, nu s-a schimbat de fapt nimic? Spectacolul se joacă de la ora 19:00, la Sala TNRS.

Duminică, 11 ianuarie, ora 19:00, este timpul pentru comedie! Spectacolul „Încurcă-i drace” este o succesiune de răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate, cu hohote de râs garantate. Având la bază o reţetă aparent simplă, regia lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă. Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat.

Programul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din Bulevardul. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus