Marţi,
30.11.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Fotbalul, marele invingator al turneului “Fotbal curat fara patroni" de la Sibiu

Sala “Transilvania” din Sibiu a fost , ieri, casa fotbalului curat dorit atât de mult de suporteri. În premieră, la Sibiu, echipele reînfiinţate de suporteri, cu mai multă sau mai puţină tradiţie, au ajuns să-şi dea mâna peste apărări şi peste clipele mai puţin plăcute prin care au fost obligate să treacă, într-un turneu în care nu au existat învinşi, ci doar un învingător, fotbalul. Fotbalul pur, fără interese obscure, scandaluri sau corupţie, “Fotbalul curat fără patroni”.

Unii au venit de la Timişoara (ASU Poli Timişoara), cu probabil cea mai frumoasă galerie din ţară, unii din Piteşti ( FC Argeş 1953 Piteşti) cu aerul de legendă al “Gâscanului” Nicolae Dobrin, numit de mulţi cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, unii din Vaslui ( FC Vaslui 2002) mânaţi  de aura falnică a domnitorului Ștefan cel Mare şi unii din Sibiu, cu o voinţă de fier, o “Voinţă care nu moare”. Într-o zi de iarnă, au străbătut zeci, sute de kilometri pentru a-şi vedea favoriţii la treabă şi pentru a trage un semnal de alarmă patronilor care investesc în fotbalul românesc.

Data de 10 ianuarie 2015 va rămâne undeva în analele fotbalului românesc ca fiind ziua în care echipele, cu mai multă sau mai puţină tradiţie, reînfiinţate de suporteri s-au întâlnit la prima ediţia a turneului “Fotbal curat fără patroni”. Deşi fotbalul a fost cel care a avut de câştigat din această competiţie, pe parchetul Sălii “Transilvania” ASU Politehnica Timişoara s-a impus în toate cele trei partide disputate, fiind desemnată câştigătoarea primei ediţii a turneului “Fotbal curat fără patroni”. De altfel, clasamentul final a fost făcut parcă după mărimea galeriilor:

1. Poli Timişoara 12-7 9p
2. LSS Voinţa Sibiu 11-7 6p
3. FC Argeş 12-10 3p
4. FC Vaslui 7-18 0p

A fost o ediţie reuşită, la care a luat parte un număr mare de suporteri ai celor patru formaţii care au creat o atmosferă încinsă pe întreaga durată a zilei. Au fost opt ore de fotbal spectaculos pe parchet, cu multe goluri şi cu momente tensionate până în ultima partidă. Practic în jocul şase, Poli Timişoara – LSS Voinţa Sibiu, s-a decis câştigătoarea turneului, un meci extrem de strâns până spre final, care a ţinut suporterii cu sufletul la gură. Sperăm să ne fi îndeplinit şi obiectivul impactului proiectelor celor patru echipe şi ecoul acestui mod de a susţine o echipă, să fi ajuns la urechile mai multor microbişti din ţară”, a declarat Adrian Brătoiu, oficial LSS Voinţa Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Rezultatele turneului ”Fotbal fără patroni” (Sibiu, 10 ianuarie):

Meciul 1: FC Argeş 1953 Piteşti vs. LSS Voinţa Sibiu 3-4
Meciul 2: ASU Politehnica Timişoara vs. FC Vaslui 2002 5-4
Meciul 3: FC Argeş 1953 Piteşti vs. ASU Politehnica Timişoara 3-4
Meciul 4: LSS Voinţa Sibiu vs. FC Vaslui 2002 7-1
Meciul 5: FC Argeş 1953 Piteşti vs. FC Vaslui 2002 6-2
Meciul 6: Voinţa Sibiu vs. ASU Politehnica Timişoara 0-3

Foto: www.sspolitehnica.ro

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

lucian podovski

Acum 6 ani

Este o prostie aceasra pagina mai ales pt. Ca da pe internet lucruri date deja la televizor cu o zi inainte si le da si gresite. Aici am vazut ca a zis ca Ion Tiriac la bagat la mititica. Asa ca trageti voi concluziile de aici,poate ca nu ma ti crede dar eu sunt un bun prieten a lui Tiriac. Asa ca nu vreu sa comentes despre nimic!! Ce p..a me a
Raspunde

pisoiul

Acum 6 ani

Mai taci in p..a
Raspunde

lucian podovski

Acum 6 ani

Te n morti mati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus