Sâmbătă,
12.10.2024
Innorat
Acum
12°C

PSD Sibiu: ”Vom avea alegeri libere, democratice”

Președintele interimar al PSD Sibiu, Viorel Arcaș, anunță alegeri pentru șefia organizației județene și cheamă în competiție toți social-democrații care cred că au ceva de spus. ”După congresul ce va fi organizat la nivel central, vom ști ce vom face la nivel local. Țin foarte multe probleme locale de ce se va decide la nivel central. Vom vedea dacă se organizează alegeri în toate organizațiile din țară sau numai în cele cu probleme, cum e la noi”, a declarat liderul PSD Sibiu, senatorul Viorel Arcaș. El susține însă că nu a luat o decizie fermă dacă va candida sau nu pentru șefia organizației. ”Să vedem, o să avem mai multe discuții. Încă nu ne-am întâlnit într-o formulă completă, am avut doar un Consiliu Județean lărgit. Ne vom întâlni și vom stabili care sunt problemele. Trebuie să se hotărască organizația ce dorește să facă. Vom avea alegeri libere, democratice și va ieși cineva câștigător. O viitoare candidatură e legată și de statutul partidului, statut ce va ieși din următorul congres”, a declarat Arcaș.

Congresul stabilește viitorul organizației

Senatorul vorbește de viitorul congres al partidului ce se anunță a se organiza la nivel central, undeva la primăvară. Liderul PSD Victor Ponta a anunțat la finalul anului trecut că s-a decis ca în primăvara anului 2015 să aibă loc Consiliul şi Congresul, în care se va alege o nouă echipă de lideri şi se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.”Actuala conducere va asigura conducerea până în primăvară, când la congres nu doar se va alege o echipa sau unii vor fi realeși, ci se va decide asupra proiectului politic în următorii cinci ani. PSD are nevoie până în primăvară să vină cu un nou proiect politic, care să transforme radical ce au transmis alegătorii”, a declarat Ponta.

Se plătesc datoriile

Sibienii așteaptă și ei semnalul de la centru. Până atunci își rezolvă problemele financiare. ”Încă nu știu foarte exact stadiul datoriilor organizației județene, abia am preluat acest mandat. Știu că erau ceva datorii la utilități, dar care s-au achitat. Oricum, cotizațiile care sunt de încasat, acoperă nivelul datoriilor care există acum”, a explicat situația Viorel Arcaș.

Nu pleacă nimeni. Geoană și Vanghelie nu sunt o soluție

Liderul PSD Sibiu susține că organizația a rămas unită și după demisia din funcția de președinte a lui Ioan Cindrea. ”Vă spun sigur că nu pleacă nimeni. Nu știu de altele, eu sunt sigur de acesta, de Geoană și Vanghelie. Am discutat această problemă și la Senat și lucrurile sunt clare. Noi ne vedem de guvernare și de problemele care apar de aici. S-a rezolvat bugetul, și sunt lucruri bune inclusiv pentru Sibiu. Un exemplu este aprobarea amendamentului în urma căruia Festivalul Internațional de Teatru beneficiază de 4,5 milioane de lei, finanțare de la Ministerul Culturii. Tot aici putem vorbi de modul cum se vor acorda sumele defalcate din TVA către administrațiile locale, un sistem care elimină suspiciunile legate de implicarea politicului, iar multe localități vor beneficia de bugete mult peste puterea lor de venit realizat”, a declarat Arcaș pentru Turnul Sfatului.

Demisionez

Președintele Consiliului Județean Sibiu și președinte al filialei județene a PSD, Ioan Cindrea, a demisionat în luna decembrie 2014 din toate funcțiile deținute în cadrul partidului. ”În ședința Comitetului Executiv PSD, întrunit în această după amiază, am transmis decizia mea de a demisiona din toate funcțiile de conducere deținute în Partidul Social Democrat, până la soluționarea problemelor din justiție. Membrii Comitetului Executiv au acceptat demisia mea și l-au desemnat ca președinte interimar al Organizației Județene PSD Sibiu pe senatorul Viorel Arcaș, până la organizarea de noi alegeri, conform statutului PSD”, a anunțat Cindrea într-un comunicat de presă. Ioan Cindrea este cel mai longeviv președinte de organizație județeană din Sibiu, fiind ales în fruntea PSD din 1996, când partidul se numea PDSR. ”În perioada următoare vreau să mă concentrez pe activitatea de la Consiliul Județean”, a afirmat atunci fostul președinte al PSD Sibiu. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României la un an de închisoare cu suspendare, sub acuzaţia de conflict de interese. Liderul PSD Sibiu a făcut recurs.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Nu vă mai faultați singuri, că are cine vă faulta. Dacă vă dezbinați cum rămâne cu social-democrația?
Raspunde

Rudolf Hess

Acum 9 ani

PSD nu moare-PSD dispare
Raspunde

mosu

Acum 9 ani

DACA MOARE psd atunci tara este in deriva ,sa vazut ce a facut dreapta cat a condus .....catei diversionisti latra ca asta le este menirea dar tara noastra trebuie condusa cu pricepere de Presedintele Iohannis si guvernul ponta ......
Raspunde

dann

Acum 9 ani

de 25 de ani nu sint membru de niciun partid /ninam fost inente vreau sa ma inscriu in psd sibiu nu am avere doar un ap de bloc si o masina noua de 9 ani raluca turcan ce masini are?
Raspunde

@ dann

Acum 9 ani

Te recomand cu caldura,nivelul tau intelectual este cel al majoritatii acestui minunat ...partid.
Raspunde

dann

Acum 9 ani

pt herr 5-multumesc mult! am aruncat o pastila... si deja ati muscat hahahaha ati luat plasa -cu fsn,psd,etc-!!
Raspunde

Mosul

Acum 9 ani

DACA MOARE psd atunci tara este in deriva
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Repede ai sărit la gâtul pesediștilor și te-ai referit la nivelul lor intelectual. Chiar poți să îți spui părerea despre nivelul intelctual al unor oameni pe care poate i=ai vîzut numai la tv sau in poze?!
Raspunde

@8

Acum 9 ani

DA. Ajunge. Tu îi cunoști mai bine. Le-ai măsurat IQ-ul prin metode științifice? Ai argumente, pune-le pe tapet, să ne luminezi!!! Te rugăm!
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Tocmai aici este problema...ii cunosc...stiu cat (nu) pot duce.Aici este vorba de un comunism intarziat combinat cu cele mai abjecte aspecte ale societatii de consum.Ai inteles sau e prea mult?
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Tocmai aici este problema...ii cunosc...stiu cat (nu) pot duce.Aici este vorba de un comunism intarziat combinat cu cele mai abjecte aspecte ale societatii de consum.Ai inteles sau e prea mult?
Raspunde

@10,11

Acum 9 ani

N-am înțeles ce vrei din prima postare. Nu mai trebuia să repeți aberațiile ilogice. Astea sunt argumente clare? Unde-i comunismul, ce-i cu societatea de consum?? Logica unde-i? Argumentele unde sunt. E într-adevăr prea mult, dar pentru tine.
Raspunde

@10, 11

Acum 9 ani

Unde sunt comunistii? Comunistii sunt morti de mult. Ei au construit blocurile in care locuiesc cei mai mulți români, fabricile unde au lucrat parintii nostri si de unde manâncă acum o pensie, au lasat infrastructura, fabrici si altele cu care s-au îmbogățit cei care ne conduc acum. Cei pe care îi numești comuniști nu sunt decât niște descurcăreți ca de altfel toată clasă politică de azi, fie că își spun pesediști, pedeliști, liberali sau altfel. Comunismul n-a fost mai rău decât societatea în care trăim acum. Așa că poți acuza oamenii politici de orice, dar nu de comunism!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Comuniștii nu sunt morți, trăiesc printre noi, și încă bine de tot, amestecați prin partide, prin aparatul de stat, armată, poliție, jandarmerie, servicii, preoțime... Comuniștii sunt paraziții cărora nu le place să muncească, nu își asumă responsabilități, se acoperă cu falsuri și minciuni doar ca să parvină, ei și beizadele lor. Nu au niciun talent, în afară de acela de minți și înșela. Comuniștii sunt cei care se folosesc de cuvinte precum popor, patrie, Dumnezeu, ca să își acopere urâțenia din suflete și pentru a-și atinge scopurile infame. Uitați-vă împrejur, o să-i recunoașteți lesne, deși ei își petrec tot timpul ascunzându-se după fel de fel de minciuni. Sunt urâți foc, deși se boiesc, proști deși se acoperă de diplome, și mai ales foarte răi, deși unii se-mbrăca în sutane. Comuniștii sunt tranfrontalieri și transsistemici, simțindu-se că peștii în apă și în socialism dar și în capitalism.
Raspunde

@14

Acum 9 ani

Excelenta catalogare a comunistului ,sigur din categoria asta faci parte si tu domnu\' joseph ,din moment ce-i cunosti asa bine ,bravos!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Nu am mai vazut pana acum o caracterizare atat de fidela a comunistilor. Felicitari !
Raspunde

alzara. dubito.

Acum 9 ani

Oare dacã \"Ana Luca si cu Dej \"nu \"bãgau spaima in burghej \" nu aparea aceastã faunã ? Rãspunsul corect ne pune in fata unei realitãti usor de diagnosticat, greu de indreptat. Vina pe comunisti dupa un sfert de secol naste o linistire peticuloasa : sapam de \"comunisti \" (toti milionari din reciproca nationalizarii...) si am rezolvat problema.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Și fauna aia la care te referi matale sunt comuniștii? Să fim serioși! Așa o faună întâlnești oriunde în lume, chiar și în țările care n-au avut comunism. Sunt oamenii descurcăreți, care au învățat să se strecoare, să se folosească de oameni și slăbiciunile lor. Și încă ceva, comuniștii n-au furat în 45 de ani, cât au furat mafioții de acum în doar 25 de ani!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Comuniștii de care spun io sunt de când lumea și pământul. ana, luca, dej, nicu, iosif, fidel sunt câțiva dintre ei, cei cunoscuți, dar sunt foarte mulți și majoritatea anonimi. Și, da, sunt peste tot în lume, pentru că peste tot există o stângă, stângă care vrea să ia de la dreapta, să ajungă la resurse fără muncă și fără efort. Culmea este că socialismul nu a fost atât de permisiv cu hoții, în schimb a fost falimentar.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Se spune ca socialismul, mă rog și comunismul, au fost niște experimente. Daca îți aduci aminte, comunismul a început în forță, cu arestări, excese etc, apoi a devenit mai relaxat, după relaxare a urmat altă perioadă nasoală... Exact cum procedezi cu niște cobai... Socialismul a fost falimentat, nu putem sti dacă ar fi falimentat fără ajutor ”din afară”. Gândeste-te la statele CAER. Piața asigurată de statele CAER există și acum, dar a fost ocupată de domnii care își vând lucrurile de mâna a doua. N-ai observat pe ambalaje ale cosmeticalelor, si nu numai, înscrisul:”produs pt. Europa Centrală și de Est”?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus