Vineri,
03.12.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

La Spitalul Judeatan Sibiu vor fi inaugurate doua sali de transplant. "Asteptam acreditarea lor si apoi speram sa putem face transplant osos"

Secţia Clinică Neurochirugie a Spitalului Judeţean Sibiu a fost parţial modernizată anul trecut, iar de luna aceasta etajul modernizat a fost dat în folosinţă. În cadrul secţiei, la sfârşitul lunii februarie – după cum declară managerul Vasile Spinean, vor fi încheiate şi lucrările la două săli de operaţie şi transplant. Sălile vor fi singurele din Spitaul Judeţean în care se vor putea face operaţii de transplant, pentru că vor fi dotate cu sistem cu flux laminar.

„Noi vom montat pentru prima dată un astfel de sistem în spitalul nostru. Sistemul cu flux laminar înseamnă că în sală va fi un mediu controlat din punct de vedere al atmosferei, iar nivelul de contaminare va fi aproape de zero. Acesta reprezintă un ansamblu care va fi montat pe tavanul celor două săli”, a declarat Vasile Spinean.

Managerul a mai spus că montarea sistemului se va finaliza în februarie, după care sălile vor fi evaluate de Comisia de transplant, care va fi în măsură să ofere acreditarea necesară funcţionării. Potrivit medicilor sibieni, specialiştii spitalului Judeţean vor propune efectuarea transplanturilor de ţesut osos, transplanturi realizate în puţine centre din ţară.

„Noi am deschis deja acest subiect cu Agenţia de Transplat, respectiv am avut o discuţie în ceea ce priveşte transplantul de os. În România sunt multe bănci pentru ţesut osos, dar foarte puţine centre unde se fac trasnplanturi de os. Specialişti avem, deci ne mai trebuia dotarea pe care acum o să o avem şi apoi acreditarea. Estimez că în vară se va putea face primul transplant”, a mai spus Vasile Spinean.

Aparatura pentru sistemnul cu flux laminar a costat 1.100.000 lei.

Foto: paginamedicala.ro

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

mosu

Acum 6 ani

consiliul judetean trbuie felicitat si nu in ultimul rane dl Cindrea I. fara el toti Vax
Raspunde

@mosu

Acum 6 ani

ești sigur?
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

daca voi intra in moarte cerebrala sa stiti ca donez sibienilor pentru transplant parul pubian cu tot cu radacina.
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

daca voi intra in moarte cerebrala sa stiti ca donez sibienilor pentru transplant parul pubian cu tot cu radacina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus