Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ariton: Voi cere colegilor ridicarea imunitatii. Senatul a returnat DNA cererea inceperii urmarii penale

ACTUALIZARE 3
 
Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus că va vota, alături de colegii săi, în favoarea cererii procurorilor de începere a urmăriii penale. ”Vom vota cum a spus domnul Ariton. Niciodată nu am obstrucţionat justiţia, vom vota în favoarea cererii procurorilor”, a spus Blaga, citat de gandul.info. Dealtfel, fostul ministru a declarat pentru Turnul Sfatului, în această dimineață că va cere ca ancheta să se încheie definitiv, motiv pentru care va cere colegilor să se permită anchetarea sa. ”Ancheta își urmează cursul. N-o să cer colegilor mei să tergiverseze ancheta, dimpotrivă, vreau să se termine cât mai repede. De patru ani se tot discută de Gala Bute, cred că e cazul să se încheie”, a declarat Ion Ariton.
 
 
 
ACTUALIZARE 2
 
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi că a returnat DNA dosarul care însoțea cererea pentru începerea urmării penale pe numele senatorului Ion Ariton, deoarece actele nu erau cuprinse într-un borderou. "Au fost aduse dosarele referitoare la ministrul Ion Ariton pentru începerea urmăririi penale, însă, serviciile Parlamentului au solicitat, ca şi în cazurile precedente, ca aceste dosare să fie însoţite de un borderou de piese incluse în dosar, aşa încât să nu existe riscul dispariţiei unor piese importante. Vă pot confirma (că dosarele au fost transmise n.r.), dar ele nu au fost trimise la Biroul Permanent şi după aceea Comisiei juridice pentru că nu au fost în regulă", a spus preşedintele Senatului, citat de gandul.info. "Le-am retrimis la procuratură pentru a face o operaţiune care e simplă şi care să nu ne creeze probleme ulterior", a adăugat Tăriceanu.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie. "În calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA şi Societatea Naţională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaţionale de box profesionist organizată la Bucureşti la data de 09.07.2011, în cadrul căreia a evoluat sportivul Lucian Bute", se arată într-un comunicat al DNA.
 
 
 
ACTUALIZARE:
 
Senatorul Ion Ariton a declarat pentru Turnul Sfatului că informațiile conform cărora ar fi recunoscut implicarea în Dosarul Bute sunt false. Ariton cere ca ancheta să se încheie definitiv, motiv pentru care va cere colegilor să se permită anchetarea sa. ”Ancheta își urmează cursul. N-o să cer colegilor mei să tergiverseze ancheta, dimpotrivă, vreau să se termine cât mai repede. De patru ani se tot discută de Gala Bute, cred că e cazul să se încheie”, a declarat Ion Ariton.
 
Direcția Națională Anticorupție a cerut în urmă cu câteva momente Parlamentului ridicarea imunității pentru a începe urmărirea penală în cazul celor doi foști miniștri, Elena Udrea și Ion Ariton, în dosarul referitor la organizarea Galei Bute, transmite Digi24.
 
DNA derulează în aceste momente 18 percheziții în Capitală și în patru județe, Ilfov, Prahova, Hunedoara și Gorj precum și la locuința lui Rudel Obreja. Investigatorii verifică noi informații în dosarul Gala Bute. Dosarul organizării acestei gale de box este de mai multă vreme în atenția procurorilor anti-corupție care verifică modul în care s-a finanțat și organizat această gală. Procurorii verifică informații potrivit cărora circa 1 milion de euro ar fi fost direcționat în mod discreționar de către Rudel Obreja prin complicitatea unor funcționari din ministerele Dezvoltării și Economiei către anumite firme, potrivit sursei citate.
 
Vom reveni cu amănunte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

39 comentarii

ariton mafiotul

Acum 9 ani

Bravo la puscarie cu hotii
Raspunde

ela

Acum 9 ani

Aritoane sa primesti o pedeapsa mai mica ai putea sa dai in gat Mafia din Selimbar
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

bravo...sa dea domnul sa plateasca pt hotiile de la petrom impreuna cu benzinarii...si pt restul.... cindrea o sa l urmeze...
Raspunde

pt ela

Acum 9 ani

Daca ar exista DIICOTla Sibiu sumele de la gala Bute ar fi minuscule fata de mafia de le Primaria Selimbar...)!
Raspunde

SARACUL...

Acum 9 ani

El nu prea vroia ministru, era complexat, stia ca-i prost, ii era frica sa nu semneze ceva aiurea din prostie. Si-a luat consilieri de frica prostiei lui fudule, degeaba... intra la mititica cu Elena. Frumos pe din afara putred de prost-fudul pe dinauntru, ca maru.
Raspunde

unu

Acum 9 ani

astia sunt cei care aparau pana in dinti statul de drept si independenta justitiei cand se cerea prin referendum demisia lui basescu?!?!?!?!
Raspunde

JILAVA

Acum 9 ani

La parnaie aritoane....DNA sa cerceteze retroactiv si jaful de la Petrom de pe timpul cand erai sef acolo,nu numai hotiile tale si ale moldovencei penele udrea de la gala Bute!...va vine randul la toti...hoti jegosi ce sunteti!
Raspunde

ariton hotul

Acum 9 ani

Ariton daca tot mergi lA puscarie invitai si pe benzinarii din Sibiu...jos mafia din sibiu
Raspunde

aurel

Acum 9 ani

rusine mare rusine ,pentru familie si pentru deosebitul oras sibiu.
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

De mult trebuia inchis acest Gunoi de Ariton!
Raspunde

hg

Acum 9 ani

Nu inteleg de ce va tot agitati nu vedeti ce sustine inculpatul : ca sunt acuzatii false. Propun ca mitropolitul sa ii acorde crucea saguniana pt mireni si lui.
Raspunde

DAN

Acum 9 ani

ARITON I-AI CU TINE SI PE ORLANDEA SI STAICU, CU EI AI FACUT ESCROCHERIILE DIN MINISTER
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Voi ati auzit de prezumtia de nevinovatie?
Raspunde

@13

Acum 9 ani

În cazul lui Ariton???? Exclus !
Raspunde

O

Acum 9 ani

cata răutate in oameni.Nu va e frica de Dumnezeu sa doriți răul cuiva care nu a făcut rău la nimeni ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Noi nu vrem moartea păcătosului ci îndreptarea lui.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@13 caută-ți un ID nu mai \"împrumuta\" ca \"nevinovatul\" Ariton Bineînțeles ca am auzit de prezumția de nevinovăție - de aceea nu e la pușcărie deja. Dar aici e un forum de discuții iar oamenii au văzut, știu și spun. În ochii lor e condamnat deja, să vedem și dacă justiția își va face treaba. Și dacă e așa atunci nu o să-l mai vedem prea curând pe nenea Ariton!
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Cine seamna vant furtuna culege!!! Asta e samanta pusa de seful lor suprem de 10 ani incoace!!
Raspunde

yesssss

Acum 9 ani

yessssssssss ..inca unul...faina treaba...la zdup cu voi .....marincuta,oprean de la usl si nelu de la cj urmeaza speram cat de curand..ups...sa nul uitam pe bugetarul milionar gradinaru
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Să mori tu????? Garantezi că e nevinovat?? Cu cada, mașina etc. Hai să vedem dacă doarme lângă Videanu în 2 săptămâni....
Raspunde

rfg

Acum 9 ani

Oare sa urmeze si Trihenea, seful de la Hidroelectrica din aceea perioada?
Raspunde

15@18@20

Acum 9 ani

Va faceți păcate oameni buni! Atât de rai putem fi ! Ne bucurăm de necazul altuia,la ce se intampla in țara asta oricând putem fi in locul lui !
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Vorbesti prostii amice,un om de rand si cinstit n-are cum sa ajunga in locul unui om compromis si cu multe bube-n cap precum penalul de ariton...si inca ceva,a se face curat in tara asta furata ,batjocorita,vanduta la straini nu inseamna ca ne bucuram!
Raspunde

rety

Acum 9 ani

bai nu la puscarie recuperati bani ,s-a vezi cum iasa de vreo 1000 de kmde autostrada ,mumai al vpstru bombonel [nastase ] ala care a distrus vieti omenesti cu legile lui ticaloase ,el la tinut pe matroz la putere 10 ani ,si acum are drept rasplata vila de protocol si paza ,dar latu se stringe ,bai toti care au condus in ultimi 25 de ani tara sunt penali ,saca se aplica legea si servicile i-si facea treaba acum nu se ajungea aici ,blestemu oamenilor disperati ,datorita legilor voastre cu dedicatie ,va ajunge ,ba fanariotilor ,nu o s-a aveti fericire pe necazu amarastenilor ,ba mai fura omu dar voi nu va mai opriti ,astept acum sa-l vad la pripon pe boc cel mic si restu care ne spunea ca suntem in criza si trebuie s-a suferim privatiuni ,ba indreptarea nu prin puscarie ,confiscate averile nedovedite cinstit ,si pusi la munca de jos cu salariu s-au pensia medie pe economie cum si-au votato ei alesi neamului ,nu vacante la monoca ,ibiza ,abu dabi .aici la ocna ,parcu astra ,etc ,asa cum au inventat toasu nastase mai scrie cite o carte si in loc de 20 de ani de pripon pentru subminarrea economiei nationale 7-8 luni de studi la jilava si dupa victimizati ca au fost persecutati politic .asia daca au dat tunuri de citeva sute de miloane de euro nu sunt vinovati ,bine bai alesilorca mati executat pe mine silit din pensia mea de *** [400 roni ] cu o amenda data abuziv de niste cocalari care traiesc din bani publici si sforaie si cind vandalizsaza uni huligani orasu stau pitulati ,ma gasit pe mine marele infractor .trebuie recuperat ce au furat ,berceana ,nastase ,hrebe .etc ,si de unde ca nu i-i va lasa pe astia din urma saraci ,fura ei si de platit ,tot boboru la gramada ce este la fiecare amarastean o datorie vreo 3000 de euro de caciula [datoria catre FMI][latim 4-5 generati ce au furat ei alesi neamului
Raspunde

pfoai

Acum 9 ani

Numai unde trebuie sa se controleze nu se controleaza, la atribuirea banului public cu dedicatie ptr. construirea de mofturi scumpe si faraonice date ptr. unele orase in timp ce majoritatea oamenilor au salarii si pensii intre 700 si 1000 de lei. Ramii stupefiat cind vezi ca astia au dat tunuri de milioane de euro si noua ne spun ca e criza si trebuie sa ducem regim de austeritate.
Raspunde

FRANCESCA

Acum 9 ani

ODATA cu Ariton trebuie cercetat Tant Tiberiu care in perioada cand s-a construyit statia Petrom de pe A iulia si-a facut doua case si a cumparat alte proprietati Grunca si Ariton au furat si ei cat s-a putut. Acuma este incardasit si cu benzinarii de la Ana Oil are in spate o sumedenie de afaceri oneroase pt. ce-l scuturati este mizilic. De asemenea popa M Schiopu cu ginerele functionar la Consiliul Judeten Sibiu cam de unde credeti ca si-au facut o gramada de case si apartamente ?din salar de bugetar si cel de preot ?Cat despre altii fara cuvinte ,jenant sa vorbim,este plin Sibiul de hoti, mai mare rusinea !
Raspunde

Iulian

Acum 9 ani

După cinci ani de tergiversare a proceselor, procurorul-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din Di­recţia Naţională Anticorupţie, Doru Florin Ţuluş, a solicitat reluarea cercetărilor împotriva primarului comunei sibiene Şelimbăr, Daniel Maricuţa, secretarului Primă­riei, Ele­na Scumpu, şi a şefului Oficiului, Cadastru, Maria Melniciuc. După cinci ani După cinci ani de tergiversare a proceselor, procurorul-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din Di­recţia Naţională Anticorupţie, Doru Florin Ţuluş, a solicitat reluarea cercetărilor împotriva primarului comunei sibiene Şelimbăr, Daniel Maricuţa, secretarului Primă­riei, Ele­na Scumpu, şi a şefului Oficiului, Cadastru, Maria Melniciuc. DESPĂGUBIRI BABANE. Potrivit rezoluţiei semnate de Ţuluş se confirmă investigaţiile consemna­te în Jurnalul Naţional în anul 2005, unde arătam că primarul şi secretara Primăriei Şelimbăr au aranjat atât procesul de expropriere, cât şi ni­velul despăgubirilor pentru tere­nu­rile aflate pe traseul centurii ocolitoare. Conform documentului cu an­tetul DNA, cei incriminaţi au în­toc­mit ilegal acte de trecere din extravi­lan în intravilan a unor suprafeţe de teren care ulterior au fost parcelate. Pe terenurile vizate a fost construită ulterior centura ocolitoare a mu­nicipiului Sibiu, informaţiile legate de traseul viitoarei centuri fi­ind cunoscute de angajaţii Primăriei Şelimbăr. “Ansamblul ma­nevrelor re­clamate şi neverificate au putut fi comise profitându-se de informaţii în scopul obţinerii de fo­loase, care sunt necuvenite tocmai prin prisma modului fraudulos de dobândire a terenurilor”, se arată în rezoluţia DNA. Mai mult, secretara Primăriei Şelimbăr a fost implicată direct în co­misia de negociere a despăgubirilor. Potrivit documentelor de expropriere, primarul Daniel Maricuţa a beneficiat de despăgubiri în valoare de 644.591,5 de dolari, iar secretara Pri­măriei, Elena Scumpu, şi şeful Oficiului Cadastru din primărie, Maria Melniciuc, au primit câte 72.500 de dolari. Este de reţinut că toţi beneficiarii de despăgubiri au primit maxi­mum 8 dolari/mp, în vreme ce angajaţii Primăriei Şe­lim­băr au primit 14,5 dolari/mp. Conform dispoziţiei emise de Doru Florin Ţuluş a fost infirmată dispoziţia de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Serviciul Terito­rial Alba-Iulia al DNA, care la 20 de­cem­brie 2007 a considerat că cei in­cri­minaţi nu se fac vinovaţi de infrac­ţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.
Raspunde

jan sibianu

Acum 9 ani

vati petrecut in acesti anii facand prapad in tara acuma a venit scadenta .......scadenta ce trbuia mai demult DNA condus de prietena ta la Sibiu ai fost salvat ....acuma sa vedem oltene te mai salveaza si cum ....voi olteni aveti o calitate sa dati spaga sa primiti spaga sa va strecutati usor in situati deosebite ....Dar sa terminat a venit scadenta ...be be be be
Raspunde

Iulian

Acum 9 ani

***sibiu.justitiarul.ro/mafia-terenurilor-din-selimbar-i/
Raspunde

Iulian

Acum 9 ani

***issuu.com/justitiarul/docs/nr5_2010/6 REZOLUTIE incepere urmarire penala Mustata Nicolae Pavel, Elena Scumpu
Raspunde

Opinie

Acum 9 ani

Personajele acesta sunt înflăcărați apărători ai independentei justiției și apărătorii statului de drept???
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Ar fi bine să li se confiște averile făcute prin mijloace ilegale! Dacă îi bagă la pușcărie, tot banii noștri se cheltuiesc. Sunt persoane cu pretenții, vor vrea meniu vegetarian...
Raspunde

Eu

Acum 9 ani

Ptr \"Iulian\" Maricuta ai belito cat de curand!
Raspunde

dann

Acum 9 ani

sa fie in tandem cu raluca CURcan de la pdl,basista udrista antisibiana
Raspunde

iuga

Acum 9 ani

Ptr. Iulian Maricuta este cel mai jmecher asa ca la multa m...
Raspunde

ba Iuga

Acum 9 ani

Când va lua pușcărie Marincuta, la fel vei zice? O pui pe sora ta și pensiunea care o administrează la bătaie? Asa zicea lumea și de benzinari sau de Hrebenciuc, și iată....
Raspunde

yes

Acum 9 ani

gata...azi i l au dat pe mana dna....ilie te asteapta marlane.....ps. asteptam urgent si vestea despre cindrea,marincuta,oprean &co...mai sunt si niste gabori,procurori corupti ce o sa i urmeze....
Raspunde

DAJ

Acum 9 ani

Decent si gentleman ca intotdeauna. Domnu-i domn si haterii, hateri.
Raspunde

PNA

Acum 8 ani

Va rog faceti sesizare aici ***www.pna.ro/sesizare.xhtml
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus