Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Cea mai mare migratie...

Este vorba despre CEA MAI MARE MIGRAȚIE CONTEMPORANĂ DIN EUROPA, indiferent de perioade de pace sau război! Și e vorba chiar despre țara noastră!
Încă un prilej de a vedea cât de puțin suntem ancorați în adevăratele subiecte fierbinți, în realele probleme ale societății noastre și cât derizoriu implică toate celelalte dezbateri cotidiene, aruncate ca un praf în ochii românilor! Pentru că la o simplă analiză a consecințelor unei asemenea depopulări ( cca 4 mil. de persoane din 20 de milioane...) am vedea cât se poate de limpede că toate celelalte – calitatea conducătorilor / mărimea furturilor / incapacitatea statului de a gestiona cele mai simple sarcini, paralel cu incapacitatea de acțiune a societății civice / scăderea dramatică a principalelor servicii sociale (sănătate, învățământ, cultură) – sunt doar urmări naturale, previzibile, într-o asemenea situație absolut dramatică.
Că e dramatică, o simțim fiecare,  de zeci de ani (începutul a fost prin 1975, când cele mai fine antene personale au sesizat începutul „epocii de aur” și au început să voteze, cum se spunea, cu picioarele – adică fugind care-ncotro...); dar că e vorba chiar de o TRAGEDIE, o simt doar cei puțini care literalmente mor din lipsa celor dragi, iar mai teribilă este tragedia acestui neam, care moare din lipsă de SOLIDARITATE, COERENȚĂ ȘI STATURĂ SPIRITUALĂ !! Exact în momentele când neamurile vecine își strâng rândurile (nu importă sub ce comandamente), ca pentru pregătirea unui front de lungă durată – ruși, unguri, sârbi, bulgari... - exact ca-n profețiile pr. Arsenie Boca...
Unu din cinci – aproape că s-a-ntâmplat pe nesimțite! Așa a urcat România pe primul loc în clasamentul migratorilor europeni și e imposibil să fie detronată... Am întâlnit de multe ori oameni rămași în țară care își ascund stupoarea și amărăciunea sub vălul fericirii suspecte de a putea comunica prin noile tehnologii (telefon internațional, skype etc.) cu toți cei plecați... Fără a dori să mai constate că toate pierderile se contabilizează numai de partea asta și toate câștigurile, de orice fel, se adună în țările-receptacul ! Deși fenomenele secunde, acelea care, fără a avea o statură fizică, sunt în fond cele mai importante pentru viața unei societăți umane – spiritul comunitar, solidaritatea inter-generațională, continuitatea spiritual-identitară, legătura între neam și locul pe care l-au  muncit și apărat strămoșii !! Evident, toate astea sunt importante pentru CREȘTINII ADEVĂRAȚI, și de aceea sunt atacate și minimalizate de către dușmanii bunei rânduieli – astfel că asistăm la o propagandă deșănțată despre cît de expirate sunt națiunile, țările bazate pe etnicitate, tradițiile și credința creștină, frontierele de stat care tocmai au asigurat până acum echilibrul necesar între națiuni, deci și controlul migrațional!
Deși pare că „globalizarea” ar avea toate atuurile dezvoltării firești în lumea super-tehnologizată, prea multe fenomene sociale, catastrofe umanitare și războaie „locale” vin să arunce serioase îndoieli asupra acestor propagande unilaterale... Constatăm că cerințele isterice ale companiilor multi-naționale, în consonanță cu lacheii lor din guverne occidentale, se cam întâlnesc pe aceeași platformă și în fond pe aceleași interese politice, cu pretențiile suspecte ale celor mai totalitare state din orientul proxim sau mai îndepărtat ( vedeți pretențiile rusești, saudite, turcești, iraniene, chinezești etc...).
Așadar, în virtutea acestor provocări, se poate spune că părăsirea definitivă a țării de către cca. 3 milioane de etnici români probează GRAVE PROBLEME PSIHO-MORALE, dintre care aș aminti doar:
- Iresponsabilitate parentală
- Slabă forță de auto-cunoaștere și auto-construcție
- Sistem de învățământ catastrofal
- Indiferență manifestă pentru credința creștină (De altfel acestea sunt și determinantele asupra cărora insistă Neagu Djuvara când avertizează că ne săpăm singuri groapa...)
România și poporul român aveau (teoretic încă mai au...) o poziție privilegiată între Orient și Occident – în fond este o poziție nu atât geografic-istorică, cât mai ales una SPIRITUALĂ ! Asta ar fi putut asigura un succes strategic al repoziționării și pe arena contemporană. Dar tinerele noastre generații nu mai sunt educate (în familie) și învățate (la școală) în acest spirit, drept care ajung să vadă plecarea spre Vest (țările mai avansate material) ca singura soluție de viață.
Este o abdicare nu numai de la datoria morală a fiecărei generații față de neamul ei, ci și de la efortul colectiv-comunitar de a nu lăsa aici O GAURĂ DE POTENȚIAL a Europei! Pentru că, vedem bine, există prea numeroase forțe care pândesc tocmai găurile de potențial – hoarde de imigranți străini de cultura europeană sunt azvârlite către granițele Uniunii, inclusiv ale spațiului Schengen, haite de firme-prădătoare se aruncă asupra resurselor naturale rămase acestor națiuni în descompunere, iar peste toate, un tsunami de propagandă „corectă politic” susține dezagregarea tuturor națiunilor tradiționale ( DAR în paralel cu niște construcții suspecte, gen uniune pan-europeană / califatul islamic / uniune eur-asiatică....).
Iată și câteva aspecte foarte practice, în acest context, pentru România:
- Costurile emigrației se împart în două domenii – masa celor fără pregătire superioară a trimis deja miliarde de euro celor rămași în țară; ceilalți, plecați pentru carieră și stabilire definitivă, nu trimit nimic. Deci statul, adică cei rămași aici, ar putea să ceară un audit personalizat ptr. fiecare asemenea individ, pentru recuperarea cheltuielilor sociale/școlare (12+4 ani)etc, realizate până la plecarea lor, eventual condiționând plecarea de achitarea acestora. În pofida corului sirenelor ce au interesul să dreneze PE GRATIS crema din toate țările nedezvoltate...
- O consecință specială a acestei migrații este starea patrimoniului rămas în țară – cea mai mare bogăție a neamului: construcții, artefacte, peisajul cultural! Lipsa respectului pentru MOȘTENIRE (locuri ale memoriei) este începutul dispariției acesteia, care nu se mai salvează, nu se întreține, nu se valorifică inteligent, este furată... Ca să ne trezim la un moment dat cu întrebarea „Ce-i cu voi pe-aici?”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 418

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus