Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cronica mortilor de pe drumuri: 3 morti si 22 de raniti in 2015

La nivelul judeţului Sibiu, de la începutul anului, până în 15 februarie, s-au produs în total 17 accidente de circulaţie grave, care s-au soldat cu trei persoane decedate şi 22 persoane rănite grav. Viteza este principala cauză a producerii accidentelor rutiere grave, se arată într-o analiză realizată de Inspectoratul Județean de Poliție. La nivel naţional, în această perioadă s-au produs 795 accidente, soldate cu decesul a 159 persoane şi rănirea gravă a altor 772. ”Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă primul loc în ierarhia principalelor cauze generatoare, pe acest fond înregistrându-se 209 accidente, soldate cu decesul a 47 persoane şi rănirea gravă a altor 232, în creştere la toţi indicatorii faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014. Mai mult, numai în perioada  13-15.02.2015, la nivel naţional s-au produs 67 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 24 persoane şi rănirea gravă a altor 71, 30% dintre acestea având drept cauză principală viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic”, se arată în analiză.
Pemtru a-i mai calma pe vitezomani, IPJ Sibiu anunță că în acest sfârșit de săptămână vor ieși pe teren toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. 
 
Foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 234

Comentarii

8 comentarii

Radu

Acum 9 ani

F bine,pe ei ca nu se mai poate cu atatea accidente
Raspunde

x

Acum 9 ani

Asteptam ca politia sa ii calmeze pe vitezomani in general, nu doar in acest sfarsit de saptamana. Si sa nu mai treaca pe langa masini parcate pe zona interzisa fara sa actioneze conform datoriei lor.
Raspunde

Bai scarnaviilor,

Acum 9 ani

Prezentati o statistica a anului 2015, dar puneti o imagine din 2010. Aveti suficiente poze de anul trecut, sau chiar din acest an, dar voi, in goana dupa senzational si din dorinta de a fi cititi, v-ati gandit ca da mai bine un Cayene, chiar daca atunci nici macar n-a fost vorba de un accident cu urmari grave. De ce n-ati pus poze cu accidentul de saptamana trecuta, de pe Alba Iulia, produs pe trecere si cu ranit grav? Jegurilor.
Raspunde

Miki

Acum 9 ani

Ar trebui sa cereti o statistica cu accidentele pe DN7 si pe autostrada catre Sebes dupa deschiderea autostrazii. Eu sunt convins ca veti avea o surpriza si ca desi pe acolo se circula acum cu viteza mai mare, sunt mai putine accidente. Asta cu \"VITEZA principala cauza a accidentelor\" e cea mai usor de zis ca sa motiveze radarele din boscheti.
Raspunde

cico

Acum 9 ani

Ba, Dena, nu mai e LA rutiera din secolul trecut!!!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

..infrastructura rutiera e principala vina pt majoritatea accidentelor,prea multe masini pe niste drumuri construite cu zeci de ani in urma.Unde sunt autostrazi nr de accidente a scazut .Exista soferi si persoane cu permis...si pe drumuri se vede diferenta
Raspunde

vasile

Acum 9 ani

Pun pariu ca daca ies acum si ma plimb o ora prin tot orasul nu vad un echipaj? Baietii stau numai la vad, la o linie continua, la o parleala mica unde stiu sigur ca pica. Pe toti pilotii care fac tumbe pe bulevarde nu-i vede nici dracu... Gabori inepti
Raspunde

D

Acum 9 ani

Politia ar trebui sa procedeze ca in tarile civilizate la care ne tot uitam cu jind dar nu invatam nimic. Sa nu circule in autoturisme inscriptionate mare ... POLITIA; ci in autoturisme cu numere private dotate cu aparatura de filmat si inregistrat viteza la care nu mai ai ce comenta daca te opresc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus