Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

E simplu!

Ca să distrugi cea mai mare parte din țară, să-i risipești averea strânsă de generații întregi, să arunci satele și orașele mici în disperare, nu trebuie decât să crești două generații de copii sub comunismul cel mai agresiv, obligându-le părinții să adopte vorbirea și gândirea duplicitară, schizofrenică!
Ține două generații de copii fără lumina și înțelepciunea unei elite adevărate (construite cu greu între 1866 și 1940), lipsește-i de modele umane și idealuri nobile – și o să ai o clasă „politică” rapace, ineptă, cinică și penală, cum se dovedește astăzi din plin...
La fel de simplu, se pune întrebarea: văzând acest atac, pe toate planurile, asupra ființei omului și a neamului, ce au făcut părinții ca să-și apere copiii și să-i salveze de la decăderea morală? Pentru că se puteau folosi arme SPIRITUALE spre buna apărare a sufletelor și a comunității! Văzând și experiența celorlalte neamuri prinse în robia comunismului, mai ales în Europa de Est, ar fi folositor să reamintim cîteva dintre aceste arme, pe care, iată, se pare că avem a le scoate din nou la lumină, odată cu invazia de murdărie spirituală venită din estul rusesc, laolaltă cu dezinformarea tipică, minciuna și falsa haină religioasă adoptată de sataniștii asiatici... Asta în condițiile în care dinspre Vest suntem serviți cu același fariseism și aceeași dublă măsură pe care părinții noștri le-au mai probat de atîtea ori după 1940 !
- Unul dintre cele mai bune scuturi contra răului politic,ideologic,etic și social este folosirea creativității – în vecinătate, ca solidaritate a familiei, a grupului de prieteni, în comunitatea parohială sau chiar la nivelul localității ! Există atîtea forme prin care solidaritatea civică și ajutorul spiritual pot asigura coerența comunității, paralel cu reeducarea socială a celor care stau împotrivă, trădează interesul local, lasă patrimoniul și identitatea așezării și a comunității să se degradeze ! Prin spiritul creator, în condiții de penurie generală, multe comunități din spațiul polonez, sloven sau slovac, de ex., și-au afirmat tăcut dar ferm solidaritatea de neam, au transmis tradiții laice și religioase tuturor tinerilor din micile sau marile așezări.
- Legătura directă cu spiritul înaintașilor, cu identitatea locală și cea etnică, a dus totdeauna la corecta educare a tuturor membrilor organismului social, ceea ce a însemnat în fond asigurarea coeziunii la nivel profund, pe planurile de bază ale ființei comunității. Probabil că aici au marcat niște lipsuri fruntașii așezărilor noastre, mici sau mai mari, acei oameni care, fără a fi înregimentați în poziții politice, erau lideri spirituali recunoscuți de către comunitate... Se pare că prea puțini dintre aceștia au reușit, în timpul comunismului, să-și transmită mesajul spiritual către majoritatea celor din vecinătate, din spațiul școlar, din zona culturală, așa cum era ea coagulată în ultimele decenii. Rezultatul a fost o slăbire a coeziunii sociale, a sentimentului patriotic firesc – atât ca „patriotism local”, cât și ca identificare cu ființa neamului în general!
Și atunci nu trebuie să ne mirăm că, la condiții egale de confort/inconfort economic cu alte neamuri din Est, românii au dat cel mai mare număr de „dezertori” către alte zări, indiferent că aduc motivație cariera, succesul profesional, plusul de câștig pecuniar, orizontul copiilor etc...
- Am lăsat la final arma cea mai eficientă – SCARA DE VALORI MORALE. Pentru că ea se leagă de cele mai grave atingeri ale ființei spirituale pe care ni le-a adus comunismul, dar și pentru că îndreptarul, axa sigură pe care le avem la îndemână, sunt cele oferite de RELIGIE, de credința pe care românii au asimilat-o prin Ortodoxie și, ca un popor de țărani cu formidabile virtuți de dăinuire, a transmis-o nealterată tocmai într-un „focar de seismicitate politică” milenar. Toți filosofii culturii care au studiat fenomenul românesc, această cea mai estică insulă de latinitate, au căzut de acord că Spiritul poporului nostru este construit în matrice ortodoxă. După un mileniu de separare în state mici sau mari, pînă în stepele estice, în Carpații nordici și în Balcanii sudici, neamul și-a păstrat scara de valori constitutive... Este de aceea greu să accepți de ce astăzi nu se mai regăsește pe sine !!
Tocmai acum, adversari din exterior, cu aliați din interior, au pornit atacul pe această scară a valorilor de bază – probabil văzând momentul de slăbiciune și deficitul evident de populație, în așezări pustiite, acolo unde Spiritul Locului nu mai trăiește normal, în ființa unei comunități solidare !! Tocmai acum se trezesc unii să pună în discuție educația religioasă, contra majorității – deci luând ca aliați justiția, legi și reguli străine, dar care nici măcar toți străinii nu le aplică... Conform celor de mai sus, această atitudine apare cu adevărata ei față – un comunism pur, pe care deja l-am trăit și care se dorește a fi implementat și noilor generații.
Sub forma unui marxism iluminist, drapat în neo-libertinism... Părând că vine dimpotrivă, orto-asiatismul conducerii rusești are, de fapt, aceleași rădăcini marxiste ! Să ne ferească Dumnezeu!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 383

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus