Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Zambitori si plini de incredere, inaintea partidei de Cupa Davis. Andrei Pavel: “Noi suntem favoriti, sper sa castigam"

Lotul echipei naționale a României de Cupa Davis a susținut, astăzi, conferința de presă premergătoarea confruntării cu reprezentativa Israelului, ce va avea loc la Sibiu, la sfârșitul acestei săptămâni. Tecău, Mergea, Copil şi Ungur, cei patru jucători de bază din lotul de Cupa Davis al României au părut relaxaţi în faţa jurnaliştilor şi încrezători într-o victorie care ar propulsa  “naţionala” în turul 2 al Grupei I valorice a Zonei Europa/Africa. Din lotul lărgit al “naţionalei”, prezent la conferinţa de presă, a făcut parte şi sibianul Victor Cornea.

Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă, faptul că jucătorii pe care i-a convocat pentru Cupa Davis trec printr-o formă excelentă ȋn acest debut de sezon, detaliu care ar putea face diferența ȋntr-o astfel de confruntare.

“Vreau să le mulțumesc jucătorilor că sunt aici. I-am spus și lui Horia, mă bucur că au câștigat multe meciuri și sunt printre cei mai buni jucători la dublu din lume. Horia este ȋn primii zece și Mergea se află pe cea mai bună poziție din carieră. Amândoi sunt ȋntr-o formă maximă și mă bucur pentru acest lucru. Marius Copil și Adrian Ungur au avut și ei, de asemenea, un ȋnceput de an promiţător. Marius s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open, ȋn vreme ce Adrian a făcut niște concursuri foarte bune ȋn America de Sud: un sfert de finală ȋn Casablanca”, susține Andrei Pavel.

“Noi suntem favoriții”

"Echipa Israelului se bazează foarte mult pe Dudi Sela, au o echipă de Cupa Davis foarte bună. Ȋnsă noi suntem favoriți, să spunem așa. Dudi Sela e un jucător foarte bun, foarte șmecher pe teren, dacă pot spune așa. Pe lângă acest lucru, e un băiat de treabă și sperăm să-l batem la sfârșitul acestei săptămâni. Trebuie să fim atenți, pentru că are o experiență foarte mare. Marius ştie cum e să câştigi împotriva lui, a făcut-o o dată. Ȋi văd pe Adi și pe Marius ȋn formă excelentă. Trebuie să luăm fiecare meci ȋn parte, dar eu rămân optimist că ne vom impune şi cred că aşa se va întâmpla", mai precizează căpitanul echipei naționale.

“Ne bucurăm că ne-am ȋntors la Sibiu”

Ȋntrebat despre posibilitatea ca la meciuri să asiste Simona Halep și preşedintele României, Klaus Iohannis, Andrei Pavel a răspuns: “Ar fi o onoare deosebită să vină Simona Halep și președintele Klaus Iohannis să ne susțină, mai ales la Sibiu, orașul ȋn care a fost primar. Ne bucurăm că ne-am ȋntors la Sibiu, mulțumim orașului că ne găzduiește. Este a treia confruntare la Sibiu, în Cupa Davis”.

Perechea de dublu a României, formată din Horia Tecău (locul 9 ATP) și Florin Mergea (locul 17), traversează cea mai bună formă a carierei, iar cei doi speră să profite de acest atu și ȋn confruntarea cu perechea Edan Leshem (pozițe 1372) și Jonathan Erlich (loc 70).

“Abia aștept să ȋncepem, să jucăm ȋmpreună. Suntem ȋntr-o formă bună de ȋnceput de an, ȋntr-o formă fizică optimă pentru un astfel de meci. Ne-am acomodat repede şi natural. Am jucat deja multe meciuri și sper să continuăm pe acest trend, mai ales la sfârșitul acestui week-end, pentru că meciul de dublu din Cupa Davis  mereu este important şi trebuie să-l câştigăm”, suține Horia Tecău.

Au dat “ok-ul” pentru suprafața de joc

“Am făcut deja două sau trei antrenamente. Suprafața este ok. Ne-am acomodat foarte bine. Mai avem 2-3 trei zile la dispoziție și sperăm să fie totul ȋn regulă până la ora meciurilor”, a declarat Adrian Ungur.

Sibiul, un loc aparte pentru Marius Copil

Pentru Marius Copil, Sala “Transilvania” din Sibiu are o importanță aparte. Ȋn 2009, a debutat ȋn echipa națională, la Sibiu, ȋn partida de dublu dintre România și Rusia, reuşind alături de Horia Tecău să se impună, scor 3-2, în faţa cuplului format din Marat Safin/Dmitri Tursunov.

“Țin minte că a fost o experiență unică, având ȋn vedere că a fost primul meu meci pentru România. M-am bucurat că am câștigat. A fost o nebunie, cu sala plină. Sper să ȋnvingem ȋncă din primul meci și sala să fie arhiplină. Ȋmi doresc să repet jocul din partida cu Rusia”, a mărturisit Marius Copil.

Programul meciurilor este următorul:

VINERI - 6 MARTIE 2015
ora 12:45 - ceremonia de deschidere
ora 13:00 - primul meci al zilei (simplu), urmat de al doilea meci al zilei (simplu)

SÂMBĂTĂ - 7 martie 2015
ora 15:00 - începerea meciului de dublu

DUMINICĂ - 8 martie 2015
ora 13:00 - primul meci al zilei (simplu), urmat de al doilea meci al zilei (simplu). Se joaca in functie de rezultatul inregistrat pana in momentul inceperii)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

tenis

Acum 9 ani

felicitari ,primariei sibiu si primaritei [astrid fodor ]pentru acest mare eveniment ,asatam ca un oras de top european ,dupa capitala culturala a intregi europe ,acum capitala tenisului romanesc ,ATP
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus