Spre diferență de alte ”new-entry-uri” pe piața restaurantelor din Sibiu, apariția restaurantului La Cuptor a fost însoțită de ceva materiale de ”piar” prin presa locală. Și cum nu poți crede niciodată ceea ce zice ”piaristul”, am decis în ultima zi a săptămânii trecute să îmi pun propriile papile la bătaie.
Locul este destul de curajos: strada 9 mai, aproape de intersecția cu Ocnei. La doi pași de centru, cum ar veni, dar nu neapărat o zonă cu vad comercial turistic. Înăuntru amenajarea este mai mult decât decentă. Ferestrele mari, tavanul înalt și mobilierul deschis la culoare dau singurei încăperi în care funcționează restaurantul un aer destul de liniștitor, chiar dacă nu neapărat intim. Despre cuptor nu vorbesc, s-a scris suficient prin ziare.
La ora în care am intrat în restaurant era încă lumină afară, iar clienți - niciunul, prin urmare n-are rost să discutăm despre promptitudinea bucătăriei (deși după spusele unui prieten, cu câteva seri înainte a dat serios din mâini până să apuce să mănânce). Meniul adus pe masă, cu foi prinse de un tocător, trădează aplecarea spre detalii a locului. Oferta este peste medie, atât în ceea ce privește preparatele propuse, cât și prețurile. Spre exemplu, ai de ales un pui Coquelet de Bretagne (un puișor de fermă) la cuptor (48 de lei), un mușchi de vită cu fructe de mare, măr copt impregnat cu suc de citrice și sos de ardei negru (69 de lei) sau fusilli cu creveți și somon (26 de lei).
Generos meniu, cu alte cuvinte. Carnea de rață și fructele de mare mi-au sărit în ochi și am decis să merg pe a doua variantă. Ca aperitiv am cerut, însă, mai întâi o măduvă cu sare, dar pentru care mi s-a spus că trebuie să aștept cam 35 de minute. Cum nu aveam atâta timp cu mine, am ales un preparat care suna cel puțin drăguț – popcorn de creveți. Și, în ciuda acestui aperitiv, am decis să continui cu o porție de creveți ”Black Tiger”, care – scria în meniu – sunt preparați cu boia afumată.
Până să vină aperitivul, ospătarul a adus din partea casei câteva feliuțe de pâine însoțite de untură de rață cu verdeață. Nu neapărat de dat pe spate, dar de întins pe pâine până vine mâncarea.
În schimb, popcornul de creveți s-a dovedit o alegere chiar inspirată, mai ales datorită sosului iute-acrișor. Porția a fost generoasă, iar dacă nu mi-ar fi fost cu adevărat foame, un fel principal mai consistent m-ar fi lăsat cu farfuria neterminată.
N-am avut mult de așteptat nici după creveții ”black tiger”, care s-au dovedit o combinație foarte inspirată. Adică, pe de o parte aveam creveții trași în unt cu o combinație de condimente în care boiaua dă tonul – unul ușor uscat – și de cealaltă parte avem firele de sparanghel, suculente îndeajuns încât să transforme experiența într-una care să se ceară repetată.
La desert am cerut clătite, promise în meniu cu sos de fructe și ceva înghețată. Aici m-a dat gata aranjamentul: pe o farfurie nebănuit de adâncă și ornată cu un portativ, clătitele pluteau într-un sos amuzant de roz, sub o cupolă de fire din zahăr ars. Apreciabile la gust, dar nu la nivelul decorului.
La final, nota a fost, după cum zicea, peste medie: 94 de lei. La alcătuirea ei a contribuit cu patru lei apa plată, cu 16 lei - clătitele, cu 11 lei - paharul cu vin, cu 23 de lei - popcornul de creveți și cu 40 de lei - creveții cu boia.
La Bocca della Verità
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Black Tiger , La Bocca , La Cuptor
Vizualizari: 13764
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Till Eulenspiegel
Acum 7 ore
Vecerdea s
Acum 7 ore
Gogu
Acum 8 ore
Aaa
Acum 8 ore
Ciobrânzan Dann