Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
10°C

Lipsiti de idei: analiza post pe post a “gazarilor", dupa 0-1 cu Rapid. Petre, Tahar si Muth, cei mai buni jucatori ai Gazului

Gaz Metan Mediaş – Rapid, scor 0-1, a arătat un joc al echipei lui Dan Matei destul de bine închegat, însă fără acea rupere de ritm din ultimii 25-30 de metri, de care ar fi avut mare nevoie pentru a desface o apărare pragmatică şi “închisă” a Rapidului. Iar pentru o formaţie precum cea a giuleştenilor nu a fost greu să contracareze un joc cu atacuri previzibile şi lipsite de eficacitate pe final de fază precum cel al Gazului.  

Cum s-au descurcat jucătorii lui Dan Matei trimişi în teren împotriva Rapidului:

Pleşca, per total, a avut o evoluţie bună, doar că nu prea a avut ce să apere, în faţa unei formaţii a Rapidului care nu şi-a creat mari ocazii de a înscrie. Doar la gol a trebuit să se întrebuinţeze serios, însă nu i se poate imputa ceva. Pleşca a parat şutul greu cu pământul al lui Coimbra şi a respins bine, undeva în lateral, însă ghinionul a făcut ca Gecov, venit fără om după ce întreaga apărare a Gazului a strâns în zona centrală, a împlinit o simplă formalitate.

Velasquez a fost principalul responsabil pentru golul primit de Gaz. Argentinianul a greşit flagrant la golul înscris de Rapid. Acesta, fiind prins pe picior greşit de mingea plouată trimisă de Săpunaru, a respins cu capul în centrul careului, acolo unde Coimbra a şutat la colţul lung, iar mingea parată in-extremis de Pleşca a fost introdusă în poartă de Gecov. Velasquez a părut de mai multe ori ezitant şi a devenit vizibil faptul că era nou venit la echipă. Pe final de meci, o nouă greşeală personală putea duce la un nou gol al Rapidului, dar a reuşit să faulteze la timp.

Sergiu Muth, cel care a debutat, anul acesta, în echipa naţională în partida cu Bulgaria, din stagiul de pregătire din Antalya, a părut mult mai sigur pe el. Sergiu nu i-a dat nicio şansă lui Benson în duelurile aeriene şi s-a achitat bine de fazele defensive, însă s-a observat că nu există încă o legătură bine sudată între el şi colegul său din centrul apărării, nou venitul Velasquez. Doar o ezitare a avut fundaşul, în minutul 23, când s-a complicat în faţa lui Benson, care a reuşit să-i fure mingea şi să trimită o centrare extrem de periculoasă. Per total, s-a folosit bine de detentă şi a asigurat ”spaţiul aerian” al careului lui Pleşca.

Zaharia s-a achitat destul de bine pe faza defensivă, reuşind să urce chiar şi în atac, în dese rânduri, trimiţând câteva centrări periculoase. Mai ales în repriza a două, pe fondul retragerii vizibile a Rapidului.

Szilagyi a fost năucit de Meulens în prima repriză, cel care l-a driblat, l-a depăşit şi în viteză, de pe partea lui venind cele mai multe centrări periculoase. Însă, în a doua parte, ajutat şi de înlocuirea lui Meulens, încă din debutul reprizei secunde, a încercat să urce de câteva ori în atac şi să ajute ofensiva, care era în căutarea golului egalizator.

Ciprian Petre a fost principalul motor al echipei. Ajutat de principala armă, forţa de pătrundere, creea mereu dezechilibru în momentele în care intra cu mingea în zona centrală. Ciprian Petre a fost acela care a şi legat singurele ocazii cu adevărat importante ale medieşenilor. În minutul 41 Ciprian pătrundea şi îi scotea mingea în flanc lui Zaharia care centra pentru lovitura de cap a lui Roman. Și în minutul 43, când centra perfect de pe flancul drept tot pentru acelaşi Roman, ce trimitea din nou în braţele lui Buchta. O altă fază marca Ciprian Petre se petrecea în minutul 59. O pasă filtrantă îl punea pe Figliomeni în situaţia de a scăpa singur cu portarul Rapidului, însă şutul trimis de Italian la colţul scurt era respins din nou de portarul Rapidului.

Tahar a închis destul de bine zona centrală, aducând chiar un plus şi pe faza ofensivă, cu urcări dese în careul Rapidului. Iar în minutul 1 de prelungiri era chiar să şi înscrie. Scăpat singur cu Buchta, şutul trimis la colţul scurt era însă parat de Buchta. Tahar a fost omul care a adus echilibru în jocul Gazului la centrul terenului, fiind principalul responsabil cu pasele decisive.

Llulaku a fost inexistent în banda stângă în prima repriză, perioadă în care flancul acoperit de el a fost rar folosit în acţiunile de atac. Toate fazele Gazului se petreceau doar pe partea lui Ciprian Petre. La începutul reprizei secunde, Dan Matei îşi dădea seama că Llulaku nu se afla în apele sale şi îl înlocuia cu Curtean.

Cristea a avut o evoluţie ştearsă la centrul terenului, acolo unde Tahar a părut omul care controla centrul terenului şi jocul Gazului. Iulian nu a avut o seară prea bună, fiind destul de precipitat, previzibil şi lipsit de iniţiativa de a lua pe cont propriu vreo acţiune. A pasat mai mult în lateral, nu şi-a asumat nicio pasă decisivă, lăsându-l  doar pe Tahar să furnizeze pase filtrante.

Figliomeni, care a jucat şi vârf retras, cât şi extremă, s-a zbătut mult, dar nu şi-a putut pune de multe ori principala sa armă la treabă, viteza. Doar o singură dată a avut ocazia să beneficieze de ea. În minutul 50, când, după un sprint de aproape 50 de metri, trimitea slab la colţul scurt, iar mingea era respinsă de Buchta.

Roman a fost cel mai periculos jucător în gura porţii, însă ocaziile sale nu au avut efectul scontat. În minutele 41 şi 43 a avut două ocazii bune de a marca, însă mereu nu a trimis suficient de puternic, din zona careului de şase metri, făcându-l pe Buchta, fostul portar al Gazului, eroul Rapidului.

Au fost introduşi pe parcursul meciului:

Curtean, intrat în joc în minutul 57 în locul lui Llulaku, a avut câteva şarje pe partea stângă, însă fără o viziune clară. Mai mereu cu capul în pământ.  Nu a reuşit să producă panică în defensiva Rapidului, fiind la fel de în criză de idei precum coechipierul pe care l-a înlocuit.

Munteanu a intrat în minutul 73, schimbându-l pe Figliomeni pe flancul drept, s-a remarcat doar cu o pasă bună spre Zaharia, din care s-a născut o fază periculoasă pe flancul drept, însă Tahar nu a reuşit să trimită cu capul pe spaţiul porţii.

Madeiros a fost trimis în teren în minutul 57, după o schimbare “ciudată” aleasă de Dan Matei, înlocuindu-l pe Ciprian Petre, cel mai activ jucător al Gazului până în acel moment. Madeiros nu s-a ridicat nicio clipă nici măcar la jumătatea nivelului arătat de Ciprian şi nu a adus plusul ofensiv de care avea nevoie Gazul, pentru a pătrunde prin apărarea blindată  a Rapidului.

Foto: gsp.ro

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus