Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Pilaf cu somon si bulgur

Ingrediente:

-475g somon, dezosat și curăţat de piele

-250g bulgur

-85g mazăre congelată

- 200g fasole verde, tocată

-2 linguri arpagic tocat

-2 linguri frunze de pătrunjel

-sare și piper negru proaspăt măcinat

Pentru a servi:

-2 lămâi, înjumătățite

-4 linguri iaurt

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 ° C. Înveleşte somonul în folie și se găteşte timp de 15 minute sau pînă când somonul este gata.

Între timp, puneți bulgurul într-o tigaie cu capac. Se adaugă apă clocotită pentru a ajunge la 1cm deasupra bulgurului. Acoperiţi cu capacul și se fierbe la foc mediu timp de 12-15 minute sau până când bulgurul a absorbit apa.

Gătiţi mazărea și fasolea într-o tigaie cu apă clocotită până se face pe gustul dumneavoastră, apoi se scurge. Se mărunţeşte somonul și se amestecă în bulgur alături de mazăre și fasole.

Adaugă arpagic şi pătrunjel. Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Serviţi cu jumatăţi de lămâie şi iaurt.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/salmon_and_bulgur_wheat_99443

Bulgur

Termenul de bulgur desemnează atât amestecul de boabe de grâu măcinate mare, cât și mâncarea ce conține acest amestec ca principal ingredient. Cu toate că bulgurul poate conține mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare, cunoscut la noi și ca ghircă (denumirea științifică este Triticum durum).

Este des întâlnit în Orientul Mijlociu, Europa și Asia de Sud. Bulgurul care se comercializează pentru consum este o variantă ce se gătește rapid, grâul fiind curățat, prefiert, uscat și măcinat mare. A nu se confunda cu grâul spart care nu este prefiert. Bulgurul este un ingredient ce se gătește similar cu orezul sau cușcușul, dar are valori nutriționale mai mari. Este cunoscut în special ca ingredient în tabouleh (salată de pătrunjel cu roșii și bulgur), dar se poate folosi și în loc de orez în pilafuri, umpluturi, burgeri fără carne, supe. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minim 1 oră și jumătate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă, suc de roșii, sau alte lichide în funcție de rețeta pentru care se pregătește.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 858

Comentarii

1 comentarii

Ady

Acum 9 ani

Nu ti ajung banii?Vrei mai multi bani? Ai timp liber cel putin o ora pe zi, un calculator, un telefon si rabdare?Nu cerem experienta si oferim pregatire gratuita si de la zero. Vrei sa ti atingi visurile si dorintele? Atunci trimite cuvantul “Detalii” la emailul: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus