Sâmbătă,
20.04.2024
Partial Noros
Acum
3°C

"La beauté liturgique et spirituelle de l'Orthodoxie en Roumanie“ - cel mai recent volum semnat IPS Mitropolit Laurentiu

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, și-a lansat zilele trecute cea mai recentă carte, intitulată: „La beauté liturgique et spirituelle de l'Orthodoxie en Roumanie“ - „Frumuseţea liturgică şi spirituală a Ortodoxiei în România“.

Volumul a apărut la editura Arhiepiscopiei Sibiului, în colaborare cu Editura „ASTRA Museum“, și cuprinde studiile de liturgică publicate în reviste internaţionale şi conferinţe susţinute în afara ţării de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

”Majoritatea celor 13 studii, articole sau conferinţe publicate în acest volum sunt elaborate de IPS Mitropolit Laurenţiu în limba franceză, iar o parte sunt scrise în italiană, respectiv engleză. Închegate în jurul ideii de credinţă mărturisitoare şi lucrătoare, studiile prezintă diferite aspecte de ordin liturgic, sacramental, social-filantropic şi misionar ale Ortodoxiei, cu numeroase exemple din Transilvania Sfântului Andrei Şaguna, a sfinţilor mărturisitori din Mărginimea Sibiului şi din alte părţi ale ţării. În prefaţa volumului, intitulată sugestiv „La vocation confessante de l'Orthodoxie“ - „Vocaţia mărturisitoare a Ortodoxiei“, ÎPS Mitropolit Laurenţiu subliniază caracterul revelator şi de unire cu Dumnezeu a cultului divin răsăritean. Fiecare act liturgic este unul catehetic, menit să conducă pe credincioşi către Hristos, finalitatea urcuşului nostru spiritual”, a transmis Mitropolia Ardealului.

Scopul apariţiei acestui volum de studii şi conferinţe legate de lucrarea credinţei, a rugăciunii cultice şi a faptelor de milostenie este de a dovedi încă o dată complexitatea şi frumuseţea Ortodoxiei, trăită şi manifestată în ţara noastră de secole, mai susțin reprezentanții mitropoliei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

nicoleta

Acum 9 ani

Tot ceea ce daruim se intoarce mai devreme sau mai tarziu la noi.Asta scrie celebrul BOB PROCTOR in cartea \"TE-AI NASCUT BOGAT\". Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial . Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti mesajul PROIECT la *** nicoletadorobeti***
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

Librarii au intrat in panica:Dilema \'\'Pas cu pas\'\' vs „La vocation confessante de l\'Orthodoxie“ risca sa devina ditamai trilema daca Becali va fi eliberat.Nu stiati,da\'va informez:a scris o carte despre trairile lui pirnaiase pe care o va publica exclusiv si doar daca va fi liber.Librarii din Germania din 33-45 n-aveau asa probleme!Nici ai nostri, intre 65 si 89.Ce vremuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus