Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
19°C

Liceul Agricol din Sibiu, in pericol de desfiintare. "Ce se intampla e un act abuziv. Daca il mutam la IPAS va fi sfarsitul lui"

Joi dimineaţa, la Colegiul Agricol "D.P.Barcianu" Sibiu s-au adunat, pentru a discutat, dar şi pentru a protesta elevii, profesorii şi părinţii, după ce au aflat că din iunie Biserica Evanghelică, care deţine spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea liceul, nu o să le mai prelungească contractul de închiriere.

„În cursul zilei de ieri, câţiva colegi de la Liceul de Artă au venit să viziteze liceul şi ne-au anunţat, prieteneşte, că spaţiul va fi ocupat de ei din 15 iunie 2015, deoarece nouă nu o să ne mai prelungească Biserica Evanghelică, după acest termen, contractul. Acest lucru ne pune pe gânduri, nu ştim dacă au facut-o pentru că s-au gândit că dacă aflăm aşa târziu nu o să mai avem timp să reacţionăm sau nu ştiu de ce nu s-au întâlnit pentru discuţii şi negocieri reprezentanţii celor două licee, reprezentanţii ISJ şi cei ai Bisericii Evanghelice?”, a deschis întâlnirea profesorul Daniel Toader.

Reprezentanţii Consiliului profesoral al Liceului Agricol au anunţat părinţii, care s-au prezentat la întâlnirea de la ora 11:00, de la care, în prima jumătate de oră, directorul liceului a lipsit.

„Eu am lipsit pentru că nu am ştiut că s-a convocat această întâlnire azi. Eu tocmai vin de la o întâlnire unde am încercat să stabilesc o discuţie cu prefectul şi preşedintele Consilului Judeţean Sibiu, pentru a afla cum văd ei situaţia şi cum ne pot ajuta. Iar mâine o să merg la Ministerul Educaţiei pentru a încerca să discut şi acolo cu cineva. Noi încă nu am primit o hârtie oficială care să ne anunţe că plecăm. Dacă o să se pună problema dislocării pe clase e anormal, pentru că o să fie desfiinţat singurul liceu cu acest profil din oraş. Ceea ce e grav pentru că o astfel de situaţie va crea un precedent şi nici nu ştiu dacă e legal, ca să nu mai vorbim despre cum e din punct de vedere moral”, a declarat Popescu Viorel Muguraş, directorul liceului sibian.

„E abuziv să faci aşa ceva”

Profesorii au redactat un apel pe care intenţionează să-l trimită la ISJ Sibiu, la Biserica Evaghelică şi la Primăria Sibiu, în care cer să li se atribuie un alt spaţiu, astfel încât liceul să nu fie dislocat pe clase şi acestea repartizate la alte licee din oraş „unele la care se intră cu medii mult mai mici decât la noi”.

Răspunsul Inspectoratului Şcolar Judeţean la plângerea formulată de conducerea Liceului Agricol este că se va căuta un alt spaţiu, în condiţiile în care ISJ nu poate să intervină pentru reînnoirea contractului pentru menţinerea actualului spaţiu al Liceului Agricol

„Eu nu sunt proprietarul spaţiului, aşa că nu aş putea să fac altceva decât să îi ajut să găsească alt spaţiu. Biserica nu a înştiinţat nici Liceul Agricol, nici nu au trimis nicio hârtie la noi, şi noi am aflat de la Primărie. Din punctul meu de vederea aşa ceva e abuziv, nu se face aşa ceva fără să discuţi cu oamenii. Cum să dai liceul afară înainte să ai măcar o întâlnire cu conducerea? Eu o să găsesc o locaţie să îi mut, iar cred că aceea va fi a Liceul Tehnologic "Henri Coanda" Sibiu, vechiul IPAS, dar dacă ajung acolo, cel mai probabil va fi sfârşitul pentru Liceul Agricol”, a spus Ştefan Firu, inspectorul şef al ISJ Sibiu.

Copiii scriu pancarte şi îşi cheamă părinţii la şcoală

Sub deviza „Noi suntem cei mai afectaţi de ce se întâmplă” elevii s-au strâns astăzi în curtea liceului şi au pregătit pancarte pentru „protestele care cu siguranţă vor urma, căci o să luptăm pentru liceul nostru”. Copiii spun că nu vor să plece la alte unităţi de învăţământ deoarece majoritatea specializărilor nu se mai găsesc în alte licee din oraş.

„Noi auzisem un zvon, dar nu eram siguri până ieri. Ei vor să ne mute în funcţie de profile pe la alte licee, dar noi nu vrem, noi am dat admitere aici şi vrem, şi în acelaşi timp avem dreptul, să ne terminăm liceul unde am început”, spune Mădălina Babă, elevă în clasa a XI-a.

Elevii sunt nemulţumiţi şi de faptul că cei de clasa a XII-a vor trebui să îşi susţină examenele pentru atestate în alt liceu.

„Cei de a XII-a sunt cei mai stresaţi că au şi Bacalaureatul în curând şi dacă se vor muta la alt liceu vor trebui să îşi facă şi alte atestate. Eu nu înţeleg ce are Biserica Evaghelică cu noi, nu suntem şi noi tot elevi ca cei de la Arte? Ce treabă e asta să te lupţi cu biserica pentru un loc în care să înveţi?”, spune şi Beatrice Rebegel, elevă tot în clasa a XI-a.

La Liceul Agricol sunt înscrişi 551 de elevi şi sunt angajate 44 de cadre didactice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

65 comentarii

robert pas

Acum 9 ani

Retrocedarile ABUZIVE ce au fost posibile prin actiunile liberalilor si taranistilor lui Vasile Lupu devin tot mai costisitoare pentru romani. Consiliul Loca, majoritar FDGR,l va stabili sa plateasca o chirie lunara de 5 cifre , ca nu dau de la ei, apoi Biserica Evanghelica va solicita bani pentru Muzeul Brukenthal de la Min Culturii. Nu e prost cine cere ci acela care face posibila solicitarea. Din pacate acestia suntem noi romanii!
Raspunde

Abuzive?

Acum 9 ani

Păi cu ce au fost abuzive retrocedările? Dacă toate aceste clădiri retrocedate au fost construite de către și pe banii comunității săsești, ce e abuziv dacă aceasta le primește înapoi? Palatul Brukenthal a fost donat de către urmașii lui S.Brukenthal Bisericii Evanghelice și confiscat de comuniști. Unde e nedreptatea că acum se dă înapoi? Sau ai impresia că noi, românașii ciobani din Mărginime am construit Palatul Bruckenthal?
Raspunde

Fabian

Acum 9 ani

Daca tot se desfiinteaza, nu se poate face in loc un cinema multiplex? Domnilor conducatori, Sibiul are nevoie de asa ceva, ce faceti cu taxele si impozitele platite de noi??
Raspunde

@Abuzive?

Acum 9 ani

Care comunitate saseasca in frunte cu biserica respectiva au fost nominalizate drept criminali de razboi. Deci nema retrocedare conform legii. Daca consiliul nu era format din babele FDRG-iste atunci s-qar fi putut rascumpara acele cladiri de interes public. Dar pofta cea poftit Johann.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Liceul agricol ar trebui să funcționeze într-un loc unde ar avea și nițel pământ agricol, sere, solarii, mașini agricole etc. nicidecum în centrul orașului. Băi, ăștia cu retrocedările, sunteți plictisitori. Batăr ăsta cu multiplexu\' are haz.
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Noi romanasii ciobani din Marginime plateam biruri catre sasi ca doar nu au venit ei cu bani de acasa.
Raspunde

@herr Joseph

Acum 9 ani

Nu mai mult ca tine de plictisitori. Dupa tine Liceul Agricol ar trebui sa functioneze pe camp, Liceul de Arta sa fie mutat prin Tiglari.. etc. Sa facem loc unui singur partid (pardon liceu) in centrul orasului Bruckenthal. Doar pentru asta se face aceasta miscare, sa producem capete vorbitoare de germana.....
Raspunde

@Fabian

Acum 9 ani

Prietene, du-te si fa putina scoala ca esti prost gramada. Ai 4 clase macar? Si invata care-i diferenta intre investitie publica si investitie privata ... prost gramada
Raspunde

Cinema Multiplex

Acum 9 ani

Vom tine cont de propunerea ta, Fabian. Vom lua legatura cu autoritatile, iar tema primelor filme rulate va fi una agrara.
Raspunde

vic

Acum 9 ani

nu ii mai satura Dumnezeu pe evanghelici prima data cu lic de arta acum cu agricol, Ba desteptilor e vorba de scoala de educatie a copiilor!! nu de hoteluri si mai stiu eu ce!!!! Incompetentilor toti vor bani!!! Cand o sa auzim si noi ca biserica evanghelica si cea catolicam ortodoxa etc a ajutat copii, etc. Stiti doar sa luati si sa primiti, dar taxe nu platiti!!!!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

bai pupenklausie eu zic sa se plateasca chiria din banii pe care o sa ii scoata din Drumul Bucii alias Drumul Presedintelui. Si daca va raman bani sa se construiasca un multiplex si asa se salveaza Bruckenthal ( nu Brukenthal cum s_au obisnuit sa scrie slugile valahe din Sibiu!
Raspunde

sb

Acum 9 ani

dar pagubele cara le au facut sasii in tara asta
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Ca atatia agronomi domle, ia mai plecati de aici ... \"dar domle in viitor cine se mai ocupa de agronomie ?\" “Raspuns: Ajuta Dumnezeu!” E misto si cu bisericile astea.
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

Bă, vi-i împăiat capul cu naționalisme de doi bani. Unu zice mai sus că din birurile lu\' Moșuso român s-a făcut Palatul Brukenthal, care cu siguranță a fost subjugat de sași. Aveți o varză în cap și cunoștințe zero despre realitățile vremii. Altu că sașii și biserica sunt criminali de război: cine a făcut bă nominalizarea asta? Comuniștii băi din \'50 ca să le confiște tot la sași și altora care aveau ceva la vremea aia (și români).
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

Când se construia Palatul Brukenthal, nu era picior de ne-sas în Sibiu, mai veneau valahii la târg și cam atât. Abia pe la sfârșit de secol 18 s-a permis și altor etnii să trăiască în oraș. În România Mare sașii alcătuiau o elită economică și erau responsabili de o mare parte din investițiile private. Voi credeți că în Sibiu sau Mediaș românii au făcut industria? Nu, că nu prea aveau cum la vremea aia, din lipsă de capital. Deci comunitatea săsească a ajuns să dispună de resurse economice foarte mari în secolul 19, de acolo și boom-ul în construcții de la acea vreme. Încet-încet și românii. Dar acceptați pur și simplu că există un drept asupra proprietății care trebuie respectat. Alta e discuția dacă e etic sau nu ceea ce face Biserica Evanghelică în acest moment cu imobilele în care funcționează școli.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mai, băieți, ați rămas într-o fundătură și bateți pas de defilare tot pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc: pupenklausi, naziști, slugi la sași... boring. Voi nu vedeți că politica-i în trombă, că sufletele se sucombă???
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Hai să vă dau eu temă de clănțănit. Cu aceste imobile retrocedate nu există decât două soluții, ori cumpărate de către primărie, ori, dacă biserica nu vrea să le vândă, și se pare că nu prea le dă inima ghes, instituirea unui embargo total prin neinchirierea lor, nu cred că o să găsească ei entități private cărora să le închirieze, până când biserica o să cedeze. Poziția primăriei, și aici e cazul să dați din clonț, e una de complicitate cu biserica, dând impresia că nu reprezintă interesul comunității. De ce ar trebui procedat astfel? Simplu, acele clădiri au fost de la bun început de utilitate publică, în folosul comunității, dar pe-atunci, comunitatea era formată din germani și reprezentată de bisericile lor. Acum, vremurile s-au schimbat și ar trebui să se schimbe și mentalitatea primăriei, în care FDGR a rămas captiv unui trecut îndepărtat. Pam-pam!
Raspunde

Pro Fabian

Acum 9 ani

Au facut sasii orasul asta, intr-adevar, dar l-au facut fara MULTIPLEX. Asa ca tot degeaba !!!
Raspunde

kaka

Acum 9 ani

Biserica Evanghelica vrea sa-si mareasca chiria si face furtuna intr-un pahar cu apa. Hotia din Primaria Sibiu trebuie sa ia sfarsit. In loc sa cumpere unitatile de invatamant unde plateste chirii, Primaria Sibiu, arunca banii pe tot felul de \"Agende Culturale\". DOAMNA FODOR! NU VA ESTE RUSINE DE CUM ARATA SCOLILE UNDE INVATA COPII NOSTRII?...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Nu trebuie renunțat sub nicio formă la proiectul unui oraș cultural, Sibiul e deja un brand în sensul ăsta și are o identitate clară. În schimb, sumele plătite drept chirii ar putea fi plătite ca rate ale unui credit avantajos, dacă există interes, dar se pare că tocmai asta lipsește.
Raspunde

@ 20

Acum 9 ani

se poate sa ai dreptate ... ar fi cam ca un credit \" prima casa \"...pana platesc chirie imi platesc rata ... mda !
Raspunde

eleva col. agricol

Acum 9 ani

Spre informarea celor deranjaţi de faptul ca suntem în centru oraşului să ştiţi ca avem o fermă didactică în care se execută stagiile de practică ! Dacă spaţiul e a lor să îl ia ! Dar nu să ne arunce \"în stradă\" ! Asta nu e normal ! Sunt domeniile pe care noi vrem să ne specializam nu putem trece pe alte profile când vor ei fără a avea posibilitatea de a face ceea ce iubim şi considerăm necesar !
Raspunde

ioana

Acum 9 ani

Niciunul dintre voi care ati comentat ati spus si de elevi care sunt dati afară. Nu va gândiți ca cei de clasa a12a nu au unde sa isi dea competentele de bacalaureat .atestatele si multe altele. Nu va gândiți ca ii termina pe acesti elevi această mare prostie care o vezi doar in romania. Ok. Se muta artele dar dupa ce se termina cu bacalaureatul .ce maie cateva saptamani de asteptat Rusine mare
Raspunde

elevă col. agricol

Acum 9 ani

Eu sunt elevă într-o clasa de a XII ..cui îi pasă ca în cazul repartizarea noastre la alte licee eu şi colegii mei vom fi nevoiţi să schimbăm până şi atestatele ?? De ce nu ne pun un alt spaţiu la dispoziţie pentru a ne putea continuă cu toţii cursurile la aceleaşi profile ! Dacă am fi vrut alte calificării am fi făcut-o de la început .
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

Citez,nu din memorie,ci dintr-un articol mai vechi al Turnului:\'\'Primul invitat la discurs: viceprimarul Astrid Fodor. ”Vă mărturisesc că noi cei din FDGR avem emoții. Avem emoții pentru că nouă ne pasă de omul Klaus Iohannis, pentru că nouă ne pasă de sibieni, de orașul Sibiu, pentru că nouă ne pasă de România. Ca și mulți dintre dumneavoastră, și noi am fost puși să alegem între a-l ține pe Klaus Iohannis aici în Sibiu sau să-l susținem cu toată forța noastră în drumul său către Cotroceni. Am reflectat și am decis: îl vrem pe Klaus Iohannis în funcția de președinte al României”, a spus Fodor în uralele mulțimii. ”Să dea Dumnezeu”, a conchis o bătrânică din public. În timpul discursului lui Fodor, liderul FDGR, Paul Porr are ochii în lacrimi. \'\' Sugerez elevilor de la Agricol sa se adreseze dl. Porr.Este evident un om sensibil care va va ajuta,dragi elevi dornici de invatatura,plus ca-i stie bine si pe evanghelici.Merita incercat,nu-i asa?
Raspunde

elevă col.Agricol

Acum 9 ani

Doar să nu fie prea târziu ...
Raspunde

josepehas

Acum 9 ani

Sa plateste chirie daca vrea sa steain centru . sa nu faca scandal ca proprietatea. E neviolabila. Ea baga vrajeala si sta de buna voie. Chiar ii place si mai vrea. Sa plateasca statu la biserica ca daca e proprietara biserica ca ea a facut scoala pentru enoriasi. Nu pentru copiii de azi.
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Tu ai dreptate mai Joseph de data asta. Dar poate comunitatea ar fi facut mai bine sa fi cumparat spatiul in loc sa ii dati bani lui Chiriac si asa scapau si copiii si ziaristi lui Joahnnis de stres. Asa ca eu cred ca liceul o sa ramana si fara spatiu iar sibienii mandrii nevoie mare de \"brandul cultural \" Eu cred de fraieri ce ati fost ramaneti si fara liceu si fara circ .Asa ca bazeaza-te be Buhoglinda ca el va ramane cel mai simpatic. PS Si ca sa dau ceva de lucru analfabetului tau ..la Brasov fraierii aia au cumparat tot de la biserica Evanghelica ...cladirea Licelui de Arta , Maternitate..si au facut contract sa cumpere in rate Muzeul de Arta , iar Biserica Evanghelica a acceptat sa astepte 2 ani pana se amenajeaza noua locatie a liceului sportiv . Deh iasoveni!
Raspunde

Eleva Agricol

Acum 9 ani

Biserica asta nu se mai satura sa pape banii enoriasilor si prin orice alt mijloc ?! Nu exista in tara asta atatea spitale cate biserici sunt si se construiesc in continuare. M-am saturat sa vad preoti cu masini de 100.000 de euro \'\'rugandu-se\'\' la Dumnezeul lor pentru cei bolnavi.. indopandu-se pana la refuz cu banii prostilor. In ce alta tara elevii unui liceu sunt dati afara impreuna cu dirigintii si profesorii lor ?! Unde oameni buni, unde ? Nu vedeti cum a ajuns tara asta ? Sunteti fara scrupule. Trebuiesc promovate invatatura si bunul gust, nu dezinteresul de societate si indiferenta de sine, prostia si lacomia. Mi-e lehamite de toti asa-zisi preoti ce \'\'ne iarta pacatele\'\'... Sunt eleva in clasa a IX-E la acest minunat liceu cu profesori minunati si elevi cu medii mai mari decat a multora de la licee precum Ghibu sau Goga. Aici se invata oameni buni ! M-am atasat de acest liceu si de cei ce vin in fiecare zi aici pentru a adauga inca o fila importanta in cartea vietii lor ! Nu vreau sa ma despart de oamenii cu care am socializat zilnic si pe care ii iubesc chiar daca nu sunt de mult timp aici. Nu vreau sa ma despart de cladirea in care am pasit pentru prima data, in prima mea zi de liceu, entuziasmata sa cunosc un nou oras... o noua lume, Sibiul. Nu vreau sa accept asa ceva, este dreptul nostru si asa va ramane. Vom protesta pana vom avea castig de cauza o data pentru totdeauna. RUSINE !
Raspunde

maria

Acum 9 ani

Chiar daca acest liceu este o porcarie si chiar daca pereti stau sa cada pe elevi si profesori trebuiau anuntati toti mai din timp pentru a nu mai plati pentru amenajarea salilor de clasa si pentru contribuirea cu bani pentru fondul scoli. Ma bucur pentru generatiile viitoare sper sa nu i duca intro cladire la fel de mizerabila
Raspunde

erik

Acum 9 ani

bai cap patrat ala de ma tot cauti la gramatica ,ba legile strimbe au fost date de ai tai moldoveni de iasov ,ca sasi au luat drumu germaniei ,masiv ,ba este i vorba din bobor ,s-a nu te pui cu prostu ca are mintea hodinita ,tu deja ca prostie ai depasit si viteza sunetului si vezi de horica de la ani ala de i-l cauta pe actualu presedinte al tari JOHANNIS votat de 7 000 000 de conationali la incompatibilitate ced tunuri a dat la aia cu retrocedarile ,acuma este in cantonament la rahova ,da interviuri la gemulet si primeste pachete de la familie ,ba tu esti o sluga plsatita s-a denigrezi sibiu si activitateasibiului ,si nu de ori unde de aici din interior de sabotori sibiului ,planu va fost desconspirat si acum veti da socoteala ,detractorilor ,va doare tare ca planu va fost desconspirat ,la munca bai frustratule nu gargara platita si semnat state de plata pentru servici de dezinformare si spalare de creiere la bulumaci ,mars la tine in vagauna si nu mai polua aeru sibiului cu frustrarile tale
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

se continua cu lucrul bine facut !!!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Totusi, nicio revendicare pentru closcacu pui(i de aur) ? Suntem intr -un ridicol absolut .Am croit grrsit din \'90 -la extreme :si FSN -ul si noi Conventia. Acum platesc toti.N au ce reprosa, majoritate au stat acasa, lasand tara pe mana hotilor /visatorilor.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

chiulangii dracu\'! out, you bunch of freeloaders ! pe centura si calea ferata cu voi la cules buruieni !
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

Bombă ! Iohannis cheamă partidele la consultări în legătură cu prezenţa portretului său în şcoli. ***www.criterii.ro/index.php/en/national/13039-bomba-iohannis-cheama-partidele-la-consultari-in-legatura-cu-prezenta-portretului-sau-in-scoli
Raspunde

Eleva la Arte

Acum 9 ani

Noi nu avem nici o vina daca s-ar produce o asemenea schimbare. Elevilor nu li se pune pata \"Gata, vreau sa mutam elevii din cladire.\" Sunt elevi de a 12a la noi in scoala pe care i-am vazut o data anul acesta pentru ca au fost mutati in alta cladire. Nici cei de la Bruk nu au nici o vina ca reprezentantii Consiliului aluia au vrut sa-i bage in cladirea noastra.
Raspunde

Nope

Acum 9 ani

@ bizonul de la 2: creierele imbuibate de bere si wursti nemtesti inca nu pricep ca la muzeul Brukenthal proprietarul este biserica si cheltuielile cu salariile le face statul roman? Pai ori sunt proprietari ori nu sunt... Si daca nu sunt in stare sa il intretina atunci un sut binemeritat in C*U*R si gata cu \"proprietatea\" de \"drept\"
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Si totuşi un creier îmbibat (creierul nu se poate îmbuiba) cu bere e de preferat unuia îmbibat cu secărică, tot aşa cum un bizon e de preferat unei ploşniţe. Ce mişto ar fi ca biserica să plătească şi salariile muzeografilor, ba să le mai dea şi-o masă caldă la amiazi.
Raspunde

Nope

Acum 9 ani

@ joseph (aka papusica-lui-klaus) - desigur ca ar trebui sa le plătească salariile asa cum ar trebui sa facă reparație si conservarea clădirii mult dorita de tovarasul director. Doar e a lor nimic deosebit in asta.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@Nope, aka kaka maka...Ai rămas cu sechele de pe vremurile când aveai plile la ILL, boiernaș de partid, deh, și veneau ăia de-ți reparau casa.
Raspunde

ICS

Acum 9 ani

Fratilor decizia e luata de mult si e cu bataie lunga. Liceul agricol are intabulat peste 60 de hectare de teren chiar la marginea orasului in imediata vecinatate a autostrazii. Pentru acel teren e de fapt lupta. Acum ii muta, dupa aceea ii disloca si pana la urma ii desfiinteaza. Numai dupa desfiintarea liceului pot smecherii sa puna mana pe teren. Este cel mai mare tun care se poate da la ora asta in Sibiu. Daca zvonurile sunt adevarate si anume ca decizia Bisericii Evanghelice este influentata din sfere mai inalte dar vorbitoare de aceiasi limba nu cred ca exista vreo sansa de a schimba decizia.
Raspunde

Fdgr

Acum 9 ani

Asta votam Asta avem doar tradition saseasca conteaza?
Raspunde

@ 42

Acum 9 ani

Dar de unde vreii traditii romanesti , in Sibiu?
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Pai nu stiti cum sta treaba?...pas cu pas :P
Raspunde

galop

Acum 9 ani

Normal asa se face un lucru durabil, nu galop si intoarcere mereu inapoi si resetat ca tot e gresit. Asa au facut si americanii pina au ajuns pe luna, pas cu pas, au facut peste zece ani de experimente si trimiteri de oameni in spatiu pina au trimis primul om pe luna. PAS CU PAS
Raspunde

ne trebuie scalvi nu oameni educati in Romania luc

Acum 9 ani

Las\' sa ii dea afara pe bieti elevi si biserica sa deschida magazine second hand in acele cladiri ca vad ca se practica si prinde din pacate\'\'\' si sa faca si bordele\'\' Ca doar ne trebuie scalvi nu oameni educati in Romania lucrului bine facut\'\'\'
Raspunde

elev al liceului Agricol.

Acum 9 ani

Personal nu mi se pare normal sa existe pareri ca \"scoateti taranii pe camp\",pana la urma urmei suntem un liceu.Da,este adevarat ca avem si profile cu \"tematica\" agricola la care nu au existat medii de intrare atat de teribile precum se considera, mai exista si profil de comert-contabilitate unde s-a intrat cu medie si de 8.50-8.60,cea mai mica medie de intrare nefiind sub 7.50 din cate-mi amintesc.Deci,nu mi se pare tocmai o dovada a inteligentei personale sa incepi sa jignesti ,fara sa cunosti situatia, un colectiv intreg.Iar in alta ordine de idei,pentru ca articolul acesta si tot datul peste cap nu a fost facut pentru ca noi sa fim jigniti public,nu mi se pare normal ca aproximativ vreo 2000 de persoane sa aiba de suferit in urma faptului ca cineva doreste o extindere.Liceul nostru din cate stiu eu ar fi de acord sa-si plateasca chirie, aparent biserica nu-si doreste lucrul acesta fara a da vreun motiv sau a anunta macar la timp faptul ca liceul nu o sa mai poata functiona in aceea cladire.Ei bine,de aici reiese un fel de abuz.
Raspunde

Nope

Acum 9 ani

Mai joseph aka \"kkt in drum\" s-a terminat cu natiunile favorizate de ceva vreme, mai învață si tu cum sta treaba.
Raspunde

Bau-Bau

Acum 9 ani

Un manager, un Primar, atunci cand conduce, trebuie sa stabileasca, impreuna cu Consiliul Local, ORDINEA PRIORITATIILOR; niciodata nu vor fi bani deajuns pentru toate ce trebuie facute. Daca pentru Primarul, fost si actual, mai prioritar decat constructia si/sau intretinerea unitatiilor de invatamant, sunt finantarile asa ziselor proiecte culturale, adica balci in strada, atunci, nu ne mai ramane decat sa iesim in strada si sa protestam.
Raspunde

Meh

Acum 9 ani

Voi va plangeti ca va muta de pe centru, ca nu mai aveti unde pleca la cafele si sa va luati de mancare cand chiuliti. Sunteti patetici copilasi. Va cauta omu un loc unde sa stati da nu-i bine ca nu-i in centru. V-ati invatat mari boieri... si ca o vrut sa mearga la Agricol.... bun glum...sunt sigura ca mai bine de jumate nu au vrut sa mearga acolo ci acolo au ajuns....
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

Biserica evanghelica sunt elev in clasa a8a anul viitor vroiam sa merg la liceul agricol dar datorita voua nu ma unde ma duce asa ca mai bine lasati artele la ei si incurajati elevi care vor sa devina fermieri sa vina l agricol,, hai agricultura,,
Raspunde

rusine

Acum 9 ani

Sa fa fie rusine celor de la Bisetica Evanghelica pentru ca nu aveti pic de respect si recunostiinta pentru cei din jur. Chiar daca spatiul e al vostru nu inseamna ca trebuie sa fiti nesimtiti si sa acordati contractele pe pile si relatii, pe la spatele altora. Ce vreti sa faceti cu cladirile retrocedate? Sa-l lasati in paragina ca si spatiul de la Pedagogic? Ati facut atata taraboi pentru cladirea aia si acum e din ce in ce mai rau! Sa va fie rusine oameni de doi bani ce sunteti! Nu aveti ce cauta printre oamenii cumsecade!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Chiar așa, n-aveți pic de respect că v-am confiscat proprietățile timp de vreo 40 de ani și v-am trimis și în Siberia să construiți socialismul. N-ați învățat nimic acolo, tovarăși!
Raspunde

@ 53@ campanie de spalare a lui tillu si giospe

Acum 9 ani

Ba giosepe ia dute si fa o baie in Cibin si ia-l tillu dilu cu tine!!!Ca numai aberati ziceti aici pe site!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

@54:Te-am prins:n-ai citit cartile copilariei(e dificil, daca nu depasesti etapa \'\'Ana are mere\'\' nu poti citi \'\'Fat Frumos si Ileana Cosinzeana\'\'ca nu pricepi intriga).La biciclit cu tine!Tipareste-ti postarea,zi ca vi din partea mea si primesti gratuitate.
Raspunde

@55 Till Arschloch-Eulenoglinda

Acum 9 ani

Hai recunoaste ca ti-ai furat-o de la @54...n-o mai da pe dupa ciresi...si locul 2 al tau se premiaza...insa nu canta imnu\'!!!:)))))))))))))))))))))0
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Lasă-i, bă, Till, că ăștia-s savanți emeriți, citesc numai cărți de Cervantes și Hamlet!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

@56:Amice,sti cum se numesc cei care rid mult si solitar?Iti dau un indiciu:Daca vorbesti cu Dumnezeu,esti credincios.Daca-ti vorbeste Dumnezeu esti...?
Raspunde

@57,58

Acum 9 ani

...Cum spunea cineva pe aici...sariti amandoi in Cibin...cand e apa foarte mica...sa fim siguri de o treaba!...pt ca va asortati perfect...lingaii la puppenklausi trag:))))
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

@59:N-ai tu norocu\'asta(vorbesc in nume propriu)!Nici tu n-ai citit cartile copilariei,altfel ai fi stiut ca punctele de suspensie(......... pe intelesul tau si al manelistilor indiscreti) nu se folosesc oricum.Citeste\'\' Capra cu trei iezi\'\',fa-ti fisele si dupa aia mai cauta-ma.E posibil sa nu pricepi nimic(glumesc,e sigur!)dar nu dispera.Mai devreme sau mai tirziu(foarte probabil niciodata)vei intelege ca frazele(propozitiile simple in cazul tau) nu se incep cu punctulete,bastonase,liniute sau alte simboluri masonice,exceptind cazuri speciale pe care nu esti pregatit cerebral sa le afli.Mai incearca,pari recuperabil(ca dracu\'am azi de glumesc atita?)!
Raspunde

@60

Acum 9 ani

Probabil n-ai nimerit prafurile bine ratatule,de aia glumesti atata,du-te putin pe la glumeti....si aia au nevoie de lingai no brain ca tine!:))))))))))))))))
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

Scuz-ma,nu te simti neglijat da\'vreau sa ma uit la meciul Simonei.Ma bucur sa vad ca ai mai rarit-o cu punctuletele(sa sti ca nu-s pe cota,daca simti ca trebuie sa le folosesti,foloseste-le!).Observ ca ai descoperit si tu demiurgul deci esti pe drumul cel \'\'bun\'\'.Dupa meci,te ascult.Pregateste-te,da\'fara fituici.OK?Hai.pa!
Raspunde

@62-Till -the retard sucker!

Acum 9 ani

Stii se scrie corect ,nu ca tine capsomanule...by the way,Simonica o sa piarda azi meciul,7-5 pt Caroline in setul 1!
Raspunde

@62

Acum 9 ani

Ti-a placut cu si-a furat-o penibila de Simona Halep,papagalule???...hai jet :)))))))))))
Raspunde

Proagricol

Acum 9 ani

In ultimii ani, economia Romaniei a fost sfasiata de grupurile mafiote. Adesea vedem ca banul este mai presus decat moralitatea, cinstea, munca etc. Daca ne iubim copiii si ne vom ingriji de viitorul lor, poate vom mai avea o sansa de a trai intr-o societate civilizata, in care realizarile inaintasilor sa fie privite cu respect, fie ca au fost construite de romani,sasi,evrei, maghiari etc . Trebuie sa salvam Liceul Agricol. Haideti sa construim, nu sa distrugem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus