1,855 de milioane de euro, fără TVA, este valoarea de pornire la licitația pentru vânzarea Complexului balnear de la Ocna Sibiului, complex privat închis la sfârșitul lui 2013. Licitația este organizată la București, de către administratorul judiciar EDGE Business Restructuring Advisors S.P.R.L, ai cărui reprezentanți au scos pentru prima dată acest complex la vânzare în iulie 2014. Atunci, prețul de pornire al licitație a fost de 2,9 milioane de euro, fără TVA.
Sunt scoase la vânzare cele două hoteluri din cadrul complexului (Helios și Salinas), clădirea monument istoric în care sunt amenajate băile calde, clădirile administrative, piscinele și terenurile de sport, alături de terenul de aproape 20.000 de mp. Complexul are o capacitate de cazare pentru 148 de persoane, alte 220 de locuri în restaurante, plus 140 de locuri pentru tratamente balneare.
Licitația este programată vineri, 8 mai, la sediul lichidatorului judiciar din Capitală. Complexul este scos la vânzare pe loturi, iar cei interesați trebuie să achite o garanție de participare de zece procente din prețul de pornire al bunurilor pentru care licitează. Caietul de sarcini al licitației costă alți 1.000 de lei, fără TVA.
Jumătate din valoarea de piață
Potrivit unei evaluării realizată la comanda administratorului judiciar de către societatea Valor SA, în mai 2013, valoarea de piață a complexului de la Ocna Sibiului (deținut în acte de falimentara SC Stațiunea Ocna SA) este de 3,97 milioane de euro. La cererea Băncii Comerciale Române (principalul creditor, înscris la masa credală cu peste 24 de milioane de lei), cei de la Valor SA au calculat și valoarea de piață ”în ipoteza specială de vânzare forțată, adecvată scopului procedurii insolvenței și asimilabilă tipului nestandardizat de valoare de lichidare”. Astfel, valoarea de lichidare a fost estimată la aproximativ 2,9 milioane de euro, sumă pentru care nimeni nu s-a arătat dispus să o achite la precedentele licitații.
Un faliment ”dubios”
După cum relata Turnul Sfatului în cursul anului trecut, falimentul Stațiunii Ocna SA este legat de numele lui Ilie Grădinar, fostul director al dispărutei Energie Termică SA, societate al cărei unic acționar a fost Consiliul Local Sibiu. Totodată, Ilie Grădinar este și cel care controla complexul balnear la momentul intrării în insolvență. În acel moment, prin intermediul mai multor inginerii, Ilie Grădinar a reușit ”să mai stoarcă” ceva bani din conturile Stațiunii Ocna SA, înainte ca să piardă controlul asupra acestei societăți.
Citește și Cum a scos Ilie Grădinar bani din falimentul Stațiunii Ocna | Foto
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Ocna Sibiului , Turnul Sfatului , Consiliul Local Sibiu , Business Restructuring Advisor , Energie Termică , Băncii Comerciale Române , Stațiunea Ocna , Stațiunii Ocna , Ilie Grădinar
Vizualizari: 2273
Ultimele comentarii
Acum 26 minute
Sandokan
Acum 40 minute
Emil
Acum 41 minute
Pol-Pot
Acum 45 minute
Emil
Acum 45 minute
John Doe