Luni,
30.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

Lectii de istorie pentru elevii din mediul rural prin expozitii si ateliere de poezie

05 Mai 2015 12:03

În perioada de aprilie – decembrie 2015, Direcția Județeană de Cultură Sibiu în parteneriat cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală va desfăşura o serie de evenimente în şcolile din mediul rural sibian, adresându-ne tinerilor sibieni care învaţă şi trăiesc în acest mediu.

„Scopul este acela de a intra în contact cu aceştia, de a le descoperi calităţile cognitive şi de a le împărtăşi din informaţia pe care o deţinem şi pe care ei nu au cum să o afle prin metode clasice. Astfel, împreună cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vom realiza expoziţii pe teme istorice care sunt legate de istoria judeţului nostru, iar alături de Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală vom organiza ateliere de interpretare poetică.

O primă astfel de întâlnire a avut loc la Poplaca cu elevii şcolii din sat. Aceştia au putut vizita o mică expoziţie dedicată Primului Război Mondial şi a rolului jucat de Sibiu în această conflagraţie mondială. Expoziţia a fost realizată de către lect. univ. dr. Cosmin T. Roman şi istoricul Răzvan C. Pop. De asemenea, împreună cu Departamentul de Artă Teatrală, prin studenţii Maria Tomoiagă şi Călin Roajda, s-a realizat un atelier de poezie în care cadrul căruia elevii au învăţat metodele de recitare a unei poezii.

„Pe parcursul întregului an, se vor realiza alte şase astfel de întâlniri, toate în mediul rural şi urban mic, adesându-ne de fiecare şcolilor gimnaziale. Este esenţial să comunicăm cu generaţiile tineri. Este o nouă linie pe care noi, DJC Sibiu, ne dezvoltăm începând cu anul 2015. Este foarte important ca aceşti copii să descopere cultura locului din care provin şi să cunoască şi să îşi asume valorile de patrimoniu din satul sau oraşul lor”, a declarat Răzvan C. Pop, director executiv al DJC Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus