Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Patru confruntari pana la final. HC Sibiu nu poate termina sezonul mai sus de locul 7

După o pauză de aproape o lună de Divizia A, HC Sibiu revine cu un meci ȋn deplasare, la HC Rom Cri Brașov. Ultima partidă a sibienilor datează din 9 aprilie, când au capotat pe teren propriu ȋn fața celor de la CSM Satu Mare, ocupanta poziției a treia, fiind ȋnvinși cu un scor care nu lasă loc de interpretări, 26-36.

Trupa lui Matei Damian și Ştefan Nicolae se află pe poziția a șaptea, ȋnainte cu patru etape de ȋncheierea campionatului, ȋn timp ce adversara de mâine se regăsește ȋn partea inferioară a Diviziei A - seria B, ocupând poziția a zecea din 14 echipe care compun seria.

Din cele patru meciuri ale sibienilor, până la finalul sezonului, unul pare extrem de dificil, luând ȋn calcul forma de moment și situația din clasament. Este vorba despre ȋntâlnirea cu HCM Făgăraș, formație cocoțată pe a cincea treaptă, după un retur fulminant, cu doar 2 ȋnfrângeri (cu echipa de pe primul loc și a treia) și 7 victorii, și care a trecut de Sibiu ȋn manșa tur, la mare luptă, scor 26-22.

"Nu sunt partide ușoare, poate mai puțin ultimul joc cu Alba Iulia. Ȋn rest, dacă ne uităm la clasament și la partidele desfășurate până acum, jocurile sunt echilibrate. Brașovul a cedat greu ȋn tur la Sibiu cu doar trei goluri și jucăm ȋn deplasare. Făgărașul este peste noi ȋn clasament, cu o creștere mare ȋn acest retur, la fel o evoluție mult peste tur și pentru HCM Sighișoara, ȋn cea de-a doua parte a campionatului. Sunt echipe cu stabilitate financiară și asta se vede ȋn evoluția lor. Ȋncercam să obținem măcar doua victorii ȋn aceste ultime partide din campionat să ne menținem ȋn obiectivul pe care ni l-am asumat la ȋnceputul campionatului", a declarat Matei Damian, pentru Turnul Sfatului.

Revenind la partida cu HC Rom Cri Brașov, băieții de la HC Sibiu s-au impus ȋn confruntarea din Sala "Transilvania", scor 30-27, după un meci care s-a desfășurat, majoritatea timpului, sub semnul echilibrului.

Dacă sibienii vin după ȋnfrungerea cu Satu Mare, brașovenii au trecut cu greu de una dintre cele mai slabe echipe ale campionatului, UNIT Alba Iulia (1 victorie, 1 egal și 20 de ȋnfrângeri este traseul negativ al trupei din Alba), scor 33-35.

Indiferent de rezultatele celor patru meciuri, este puțin probabil ca HC Sibiu să urce mai sus de locul al șaptelea până la finalul campionatului, ținând cont că ocupanta poziției a șasea, Universitatea Craiova are un avans de 9 puncte.

Foto

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus