Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Tinerii actori “scoliti" in cadrul proiectului FOPTA al Asociatiei Become

Asociaţia Internaţională de Tineret Become va desfăşura în perioada 1 mai-31 iulie 2015 un proiect care presupune facilitarea întâlnirilor între tineri actori, regizori şi scenografi care se află la debut pentru a practica profesia dobandită şi a oferi publicului acces cât mai larg la cultură.

FOPTA - „Facilitarea Oportunităților Profesionale Pentru Tineri Artiști” este un proiect cultural creat pentru integrarea profesională a artiştilor debutanţi din domeniul artelor spectacolului şi promovarea lor în fața comunității ce include workshopuri, sesiuni de lucru, realizarea unui spectacol de teatru si prezentarea lui în diferite oraşe şi festivaluri din România.

„Raportat la contextul social şi economic actual în care, anual zeci de tineri devin absolvenţi de studii teatrale în căutare de şanse de a profesa meseria dobândită, proiectul „Facilitarea Oportunităților Profesionale Pentru Tineri Artiști” încearcă în primul rând să acopere aceasta nevoie a tinerilor de a practica în domeniul artelor spectacolului într-un cadru profesionist susţinut de Asociația Internațională de Tineret Become din Sibiu, iar în al doilea rând încearcă să ofere şanse reale debutanţilor de a aduce creaţiile lor în faţa publicului din România. Având la bază textul dramatic „O zi de vară” al polonezului Slawomir Mrozek, tinerii actori vor pune bazele unui spectacol de teatru pornind de la exerciţii de improvizaţie, situaţii scenice şi imagini dramatice aducând în fața publicului comicul şi dramaticul lui Izbut şi Neizbut, personajele centrale ale piesei”, a spus Adrian Grigoraş director artistic al Companiei de Teatru Become Sibiu.

Proiectul este susţinut printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein şi Guvernul României.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus