Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Turcan: Nicaieri nu scrie ca transportul scolar se poate deconta partial

Deputatul PNL Raluca Turcan cere majorității PSD să  renunțe la proiectul de Lege privind renunțarea la plafonarea abonamentelor elevilor navetiști. Proiectul ajunge marți la Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, după ce Comisia pentru Învățământ din Senat, condusă de Ecaterina Andronescu, a menținut acest proiect. ”Este vorba despre o încurajare a discriminării elevilor care merg la o școală situată la o distanță mare de casă. Fac apel la senatorii din Comisia de Buget, Finanțe și Bănci să respingă această plafonare profund discriminatorie! Conform Legii Educației Naționale, dar și a prevederilor Constituției naționale fiecare cetățean are drepturi egale la învățătură, iar statul este obligat să asigure accesul nediscriminatoriu la educație. Nicăieri în Constituție sau LEN 1/2011 nu scrie că abonamentul necesar pentru a ajunge la școală se poate deconta parțial!”, scrie Turcan într-un comunicat de presă.
Vicepreședintele PNL susține că în acest moment, abandonul școlar în România este la o cifră de avarie - 17,5%, iar 20% dintre elevi nu-și continuă studiile liceale, din motive financiare. Guvernul trebuie să țină cont de faptul că din 2020 liceul va fi obligatoriu prin Lege, iar unul din cinci elevi nu-și permite să plătească nici măcar costurile de transport. ”În ultimii doi ani, Guvernul PSD nu a decontat restanțele înregistrate la naveta școlară, iar în acest moment sunt peste 138.000 de elevi care fac naveta zilnic, iar suma decontată de către stat este de cele mai multe ori la jumătatea cheltuielii reale sau chiar mai puțin. În această situație sunt elevii din județe precum: Alba, Arad, Argeș, Caraș-Severin, Prahova, Brăila, Constanța, Galați, Dâmbovița, Mehedinți, Satu Mare, Dolj, Mureș, Vâlcea, Giurgiu. La școlile din județele Cluj și Timiș elevii navetiști au primit înapoi doar 70% din costul navetei”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

ion

Acum 8 ani

in jud. sibiu nu?la medias-25%!!
Raspunde

ion

Acum 8 ani

in jud. sibiu nu?la medias-25%!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Dna Turcan,confundati Constitutia cu Codul de Procedura Fiscala.In cazul in care va lasa memoria,va aduc aminte ca in timpul guvernarii PDL s-a decis ca scolile de la sate sunt \'\'nerentabile\'\' si le-ati desfiintat.Tineti-va degetelul la cutie(un minim de decenta nu strica niciodata)!
Raspunde

asistat social

Acum 8 ani

si voi de 3 ani ce a-ti facut ,ce au facut rau pdl este bun la voi ,bai cind schimbati legea ticaloasa a pensilor ,vad ca va doare numai de categoriile alea cu pensii de la 3000 in sus de noi astia cu pensii de coco o indexare de 1 litru de ulei si doi covrigi brasoveni ,rusine bai latoti care ginditi la fel ,bai luati exemplu suediei ,a-ti impartit tara in doua ,voi si restu ,nu va mai prefaceti ca va doare in puncte ,puncte de noi multi bulumaci xcare tot votam la voi de 25 de ani fara s-a se vada si la noi o schimbare in bine ,nu mai la voi belsug si bogatie la noi saracie si mizerie ,astept o indexare serioasa si nu mai la cei cu pensi dee la 5 roni la 1200 restu cum ne dscurcam noi astia multii cu 5-600 roni se poate descurca si aia cu de la 1500 la 30 000 roni fara sa-le indexati pensile ,ciocoilor de toate culorile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus