Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Momentul Constantin Trihenea din Consiliul Local: Revine Cibinul navigabil. Sau ma rog...

Consilierul PNL Livia Sava a ținut să laude proiectele propuse de societatea civilă pe agenda comunității, la ședința Consiliului Local Sibiu de joi. Colega sa de partid, Mariana Brunchea a plusat și a amintit, în contextul în care o asociație dorește amenajarea unei porțiuni din malul Cibinului, de fostul candidat PDL la primăria Sibiu, Constantin Trihenea. ”Trebuie să amintesc aici de faptul că domnul Trihenea a inițiat această idee acum ceva vreme. A fost colegul nostru de partid domnul Constantin Trihenea și din acest motiv am ținut să amintesc de el”, a spus Brunchea.
Inițial, la prima sa candidatură pentru fotoliul de primar, Trihenea a promis un Cibin navigabil. „Avem pregatit un plan prin care în câțiva ani vom transforma Cibinul într-un râu navigabil. Amenajarea Cibinului va da o altă față orașului, acesta putând deveni un adevărat bulevard al orașului și poate duce la dezvoltarea agrementului în zonă”, spunea Trihenea în 2004. În 2008 a candidat din nou și a revenit cu proiectul ceva mai calm, ”Cibinul o promenadă”, care prevedea amenajarea malurilor râului, pentru ca acest spațiu să poată deveni loc de atracție pentru sibieni și turiști.
Trihenea a rămas și după eșecurile politice un prieten al apei, el vorbind în perioada în care era director al Hidroelectrica de faptul că Oltul va deveni primul râu regularizat din țară.  
Dragostea pentru apă și planuri mărețe i-a lovit nu cu mult timp în urmă și pe consilierii județeni. Liberalul Dan Sabău, medic chirurg, a propus conderii Consiliului Județean să se implice în amenajarea unei baze nautice pe unul din lacurile de acumulare din apropierea Avrigului. ”Lacul de la Avrig s-ar preta unei baze nautice pentru sporturi cu vele, pentru ambarcațiuni cu motor electric, nepoluant. Cred că nu ar fi lipsit de modestie un astfel de proiect, iar loturile de caiac-canoe s-ar putea antrena la înălțime. Există și un grup de inițiativă pentru un astfel de proiect”, a declarat Dan Sabău.
Surprins de propunere, președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, n-a respins ideea. ”Așteptăm o propunere scrisă, eventuali parteneri pentru un astfel de proiect, dacă sunt”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

47 comentarii

vssiladi

Acum 8 ani

Propun dusuri ecologice sub poduk cinin pentru oltenii lii trihenea gratuite,evrntual plata in natura
Raspunde

alcibiade

Acum 8 ani

sa ne mai lase hoasca aia de Livia Sava,are 114 ani ! Saksi vada de Nicu Nan,oficial sau undercover
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

E ...dus cu pluta Trihenea
Raspunde

jules verne

Acum 8 ani

deja vad petroliere pe cibin sau o fi coana Sava da la rame din cada de baie pe cibin in jos pe un val frumos cu trihenea matelot, dar luara un iceberg in bot. Poate se face si o baza navala NATO la confluenta cu Valea Sapunului sa le aratam noi la rusi marinarie.
Raspunde

roti

Acum 8 ani

bai va mirati ca la alegeri aveti procente de la 3la 5 la suta cu mistocareala de asta nu va mai voteaza nici neamurile voastre ,se poate face riveranele cibinului zone de agrement ,noi bastinasi adevarati si mai dedemult ,mergeam cu mic cu mare la fosta cascada de pe cibin vara era toti sibieni la scaldat la cascada de si pretu la strandurile din sibiu 3-4 locati era 1-2 lei +ocna ,bai daca desfintati pina la podu peco maghernitile alea ruinate si nefolosite se largeste zona pentru constructia unui parc si pina la fosta cascada va puteti tot duce cu zona de agrement ,plus in zona virola facut drum deacces pe linga fostele hale cu un pod construit paralel cu podu cf ,si automat scoasa circulatia de pe str abatorului ma refer la trafica greu ,e simplu numai vointa si pricepere s-a aveti voi alesi neamului de mistocarreala suntem satui ,deschisa str ocnei prin interioru fostei fabrici independenta care a inchis in mod abuziv strada in 1965 si refacuta trecerea pietonal pentru sutele de mii de turisti care ne viziteaza sibiul ,podu ,maria tereza si refacut castelu din parcu terezian ,lasat in paragina de comunisti ,s-a ne stearga istoria sibiului de citeva sute de ani ,reparata cladirea fostei scoli de soferi si eliminata ser[anta si gardu de pe domeniu cladiri ,acolo simplu se poate amenaja un parc
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Foarte bune ideile pe care le dai, asa s-ar mari spatiul turistic in zona istorica, nu stiu acolo la Independeta ce privatizare s-a facut, dar acolo a fost strada ocupata ilegal de comunisti ca si la fosta 13 decembrie care a blocat strada de iesire la piata Cibin. La independenta s-ar putea face un hotel din cladirea fostelor birouri, renovate fostele hale istorice si transformate in muzee ale industriei impreuna cu turnul de aparare din fosta centura de aparare a orasului, restul demolat , inclusiv gardul ala mare si urit dinspre libertatea si transformat totul intr-un parc deoarece zona are nevoie stringenta de asa ceva, legat totul cu podul si castelul Maria Tereza transformat in muzeu, impreuna cu biserica catolica din zona, s-ar mari functional zona istorica de vizitare, impreuna cu str. Ocnei ar putea rivaliza cu centrul vechi al Sibiului.
Raspunde

continuare @6

Acum 8 ani

Va mai dau o idee, in fata Independentei in locul nefolosit s-ar putea reconstrui cele doua turnuri de intrare in oras de o parte si de alta a viitoarei strazi care va trece pe linga cladirea fostelor birouri prin interiorul fabricii si care se presupune ca au fost vizavi. Nu de alta dar de cite ori ma uit la picturile vechi imi dau seama cit au putut fi de frumoase din punct de vedere arhitectonic.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

o adunatura de imbecili in PDL...unul mai tembel decat celalalt...sa fi propus un Sibiu curat...si aia e o mare incercare!!!
Raspunde

arhitect

Acum 8 ani

Daca tot suntem la ora de arhitectura pe str. Dealului vad ca se renoveaza cladirile liceelor , de ce nu se demoleaza gardurile ale mari din fata, amenajate curtile, asa ar fi scose in evidenta cladirile, renovata si casa aceea vizavi de fintina arteziana cu femeia cu pruncul , deci casa cu statuia cu o femeie privind in oglinda in fereastra oarba, ar iesi iesi o zona nemaipomenita.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Da\' de o telecabină înspre Păltiniș, ce ziceți?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

5,6,7,9 votez cu ambele mâini! Alo, fetele din primărie se aude???
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Era culmea sa nu votezi cu analfabetii tai spalati pe creier! WTF!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Care analfabeţi, băi, ăştia-s oameni respectabili!
Raspunde

@5,6,7

Acum 8 ani

Va mai dau eu o idee. Un metrou direct catre Barcelona ca tot ai-ati batut la numar de turisti si asa le mai dati si voi direct cateva sute de mii din milioanele care le aveti. Sau mai bine un canal Cibin Dunare si atunci Viking, Vantage si GCT nu mai fac exetensia spre Marea Neagra ci vor folosi exetensia spre Ocnele Mari. Bai retardatilor Sibiul a avut sub 60 000 de turisti straini anul atrecut , cu totcu romani se aproprie de 300 000 de turisti. Paltinisul are o partie de 1 km iar aeroportul din Sibiu nu trece de 200000 de miscari si voi vreti canal navigabil si telecabina spre Paltinis. Acum sunt sigur ca cineva va pune ceva in apa ...ca nu puteti fi chair toti asa de idioti
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

14, No, stai să vezi tu ce-o s-o ți-o iei acuma, când se scoală ăștia...
Raspunde

ghita

Acum 8 ani

sibienii deja vad navele de croaziera pline cu turisti cum debarca in portul international Sibiu, petroliere care stau cuminti la rand sa goleasca marfa, vase cargo pline cu containere
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

- Vai, Doamne, zise sf Petru, nu le-ai dat cam multe sibienilor , centrul țării, drumuri în toate direcțiile, câmpie mănoasă și ape cu legătură la Dunăre și Marea Neagră, și munte și băi saline, istorie, multiculturalism?- Ai răbdare, stai să vezi ce vecini le dau...
Raspunde

andra

Acum 8 ani

@herr ghita ai dreptate dar cine rupe biletele trihenea sau sava? nu ne punem in valoare ce avem,discutam discutii in consiliu ca sa treaca timpul si sa vina banii!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Cică, andra, hi,hi,hi... băi, schimbi ip-urile ca ciorapii!
Raspunde

@17

Acum 8 ani

in centrul carei tari In centrul UNGARIEI , in centrulTRANSILVANIEI, in centrul IMPERIULUI ROMANO GERMAN , in centrul ROMANIEI MARI , in centrul ROMANIEI actuale Acum ai inteles si tu ca sibienii sunt facuti sa fie condusi si educati de altii Aia din Brasov v-au dat religia si cultura ( si la sasi si la romani) aia din Alba v au dat conducatorii si ungurii si bucurestenii va reguleaza nevestele Incercati as un pic sa faceti pe sefii cu valcenii dar dupa doua decenii si astia s -au lamurit ca nu puteti sa va ridicati de nivelul unor ciobani fuduli asa ca au nceput sa v-o traga si ei Ati ramas tot cu mioarele voastre si eventual cu viorile
Raspunde

Sb

Acum 8 ani

Orașul deja cenușiu in afara centrului , VARZA cheltuieli inutile numai pe tuns iarba si plantat niște flori si Coșuri de gunoi din beton oare cine le-a construit si vindut primăriei ? .Faceti o vizita in Brasov , Cluj sau Arad dna FODOR .Politica locală dezastruoasa ,slaba !
Raspunde

mediesean

Acum 8 ani

M-am convins de mult de tembelismul sibienilor dupa cum gandesc (lucru pe care-l reflecta in modul cum voteaza constant!!!). Imi intareste convingerea dupa cum abordeaza tema de fata: ce le trebuie redusilor si ingustilor la minte canal de agrement navigabil pe Cibin. Acelasi lucru incerc sa-l promovez si la Medias care are o portiune de 3 km de rau prin oras (Tarnava pt. cine nu cunoaste) si asta dupa ce am constatat ca este un dar de la Dumnezeu sa ai asemenea asezare geografica avantajoasa. In Franta toate canalele de apa sunt navigabile si legate intre ele incat poti trece intr-o ambarcatiune dintr-o localitate in alta. Cu ce este mai prejos vaslitul pe Bega decat cel pe Senna, Ronn sau alte rauri din orasele europene care au pus in valoare apele care le traverseaza. Noi mistocarim ca boii orice incercare de a iesii din anonimat. Ce legatura are un asemenea demers cu faptul ca si casele trebuie reparate, strazile maturate etc. Mai bine ramanem in \"modestia\" noastra proverbiala si injuram in continuare la olteni si moldoveni, ca vorba aceea: ei sunt vina tuturor relelor! Pana la proba contrara n-am nici un motiv sa-mi schimb parerea despre sibieni! (Se subantelege ca nu generalizaz)
Raspunde

make

Acum 8 ani

As vrea sa mai aduc o complectare la ceea ce am scris in legatura cu Independenta [ cred ca ma injura ala de se da proprietar \"ilegal\" de numa numa] am scris de blocul birourilor ar putea fi transformat in hotel [vin cu o solutie mai buna] acolo ar fi total impropriu in zona respectiva la dimensiunea care este acum ptr. reducerea costurilor constructiei unuia dintre turnurile de intrare in oras asa cum sunt imortalizate pe stampe vechi [ poate exista prin arhive si dimensiunile lor] avind in vedere ca unul dintre turnurile de intrare era paralelipipedic exact pe partea si cum este amplasata cladirea de birouri se pot demola doua trei etaje, construit un acoperis frumos asa cum a fost imortalizat in picturile lui Bobel am impresia si vizavi construit un turn rotund exact ca in aceeasi pictura . Asa s-ar putea construi si cu preturi reduse si readusa la viata unul din punctele istorice ale orasului. Acum niste raspunsuri la unii comentatori. Mai mediesene, de ce esti chiar atit de naiv si usor de dus de nas, tu chiar nu-ti dai seama ca astia care comenteaza aiurea nu sunt sibieni, astia sunt frustrati din alte zone chiar si daca stau in Sibiu pe astia chiar nu trebuie sa-i mai bagi in seama sau sa-i iei in considerare nu vezi ca scriu numai in bascalie, distructiv si denigrator chiar si tu ar fi foarte probabil sa fi unu dintre ei iar lui Joseph de la @ 17 vreau sa-ti mai aduc o complectare la ceea ce ai scris, nu numai ce vecini avem, dar si ce conducatori, gen condurat, cindrea, ariton, dejeu care o dat curtea de apel la alba, parlamentari somnambuli care n-au reusit in 25 de ani sa faca absolut nimic ptr Sibiul asta si multi altii.
Raspunde

@22

Acum 8 ani

Bai mediesene tu cand nu ai tigle pe casa si iti ploua in farfuria cu ciorba tu iti pui marmura in curte sau iti faci acoperisul. Sibiul asta are zeci de alte prioritati pana la barcute pe cibin, la noi un guratoriu costa peste 300.000 lei pai cibinul navigabil se realizeaza numa daca vindem tot Mediasul la chinezi.
Raspunde

@24

Acum 8 ani

giratoriu nu guratoriu - mi scuzi de la raul de mare
Raspunde

continuare@23

Acum 8 ani

Daca nu exista in arhive dimensiunile turnurilor, turnul rotund s-ar putea reconstrui dupa dimensiunile turnurilor de pe strada Cetatii iar turnul paralelipipedic la aceeasi inaltime cu respectivele turnuri, avind in vedere ca si cladirea birourilor are forma paralelipipedica, ar fi foarte usor de refacut si cu costuri reduse, demolate 2, 3 etaje construit acoperisul asa cum am scris,adusa la inaltime turnurilor de pe str. Cetatii. In capatul centrului s-ar putea reconstrui pe vechiul amplasament in coltul parcului ASTRA, alta bijuterie arhitectonica demolata si anume turnul portii Cisnadiei, o incercat d-l Johannis reconstructia lui dar s-o lasat pagubas datorita frustratilor si sabotorilor care l-au napadit ca viespile. Chiar am vazut un grup de turisti care se aflau in fata panoului din parcu Astra care reda aceast turn si care il cautau disperati din priviri. Acum daca am scris despre el s-ar putea sa-l devasteze [panoul] frustratii Sibiului. In trecut tot Sibiul a fost inconjurat de turnuri si ziduri de aparare datorita hordelor de vandali.
Raspunde

@25

Acum 8 ani

Doamne in ce lume traiti voi in coltul vostru de lume Sibiul are un buget de 400 milioane , a accesat fonduri europene ca juma cat Alba si cam 10% cat Brasovul a avut anul trecut un pic peste 60000 de turisti si voi vreti sa faceti navigabil Cibinul? Vai si amar de capul vostru de ciobani Pai de aia nu are Sibiul turisti ...fiindca nu are refacute doua turnuri din vechea fortificatie Nu stiu daca sa ma distrez sau sa fiu ingrijorat vazand o intreaga comunitate de tzacanitzi care se viseaza Ghinghiz Han iar ei abia sunt la nivelul lui Ghit
Raspunde

Pt. @24

Acum 8 ani

Daca \"la Sibiu un guratoriu costa 300.000 lei\" asta e pt. ca va conduc politic de-alde Turcana si acolitsii, iar daca o fi sa vindem Mediasul la chinezi potsi sa uitsi ca banii vor ajunge la voi. Daca avetsi atatea prioritatsi de reparat atunci dece v-atsi bagat totsi banii in centru (P-tsa mare) ca sa aiba unde se instala non-stop Circul Klusky?
Raspunde

replica

Acum 8 ani

bai , nu va mai doara pe voi problemele noastre, deocamdata voi stati cu miinile in buzunarele noastre de zeci de ani, n-avem ce lectii lua de la voi, lepre parazitare.
Raspunde

@28

Acum 8 ani

Adevarul ca noi sibienii cand suntem intrebati de unde suntem de rusine spunem ca din Medias. In afara de cladirea Romgaz nu ai nimic altceva de pozat in tot Mediasul, dar poate se vor face statui cu ilustrii vostri conducatori dar numa partea dorsala sa aveti ce pupa.
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

te doare mintea :))) au unii idei bune....da\' doar ca sa le aibe :)) PS \'\'unul din turnurile alea rotunde\'\' :))) este inca bine-merci in curtea liceului independenta ! poarta ocnei/burger are puse in valoare fundatiile, nu merge reconstruita, un colt al ei pica sub liceu, fosta fabrica pantofi din anii 20, posibil clasata munoment istoric. vorbesc tastele fara voi si fara sa cunoasteti defapt orasul, in teren sau detaliu ! cat despre extinderea arealului istoric spre terezian, iosefin (vest), deschidere de strazi ocupate abuziv, reconstructii unde e cazul...total de acord !
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

...daca tot suntem la capitol idei, iata una pt mintile inguste din primaria, CJ etc. RECONSTRUCTIA BASTIONULUI PORTII SAG/TURNULUI la Piata Cibin, un colt a fost marcat in teren, din pacate nu si poarta (turnul) descoperita in 2013 ! Se poate reconstrui bastionul, in interior creat hale alimentare, strada pe actuala locatie poate deveni tunel (a se vedea bastion terezia timisoara) sau deviata prin parcarea PIM. Astfel castigam inca o atractie plus o piata moderna (la interior).
Raspunde

TRIHENEA FIUL

Acum 8 ani

Prost tata, da io l-am depasit si la prostie si la inaltime si la burta si la nesimtire (desi aici, mai am de invatat de le el). Si la miros...da ie mirosu meu naturel.
Raspunde

make

Acum 8 ani

N-am vrut ca sa mai scriu nici un cuvint pe aceasta tema, dar ma vad nevoit sa clarific unele aspecte deoarece vad ca unii comentatori nu ma inteleg, plus ca mi se adreseaza si in termeni foarte uriti. Cred ca am scris foarte clar ca turnurile s-au aflat vizavi de Independenta, apoi am propus reconstructia lor in zona nefolosita din fata Independentei sau chiar din cladirea fostelor birouri daca aceasta nu va fi transformata in hotel iar daca ar fi transformata in hotel trebuie gindit sa concorde cu perioada in care au fost construite casele, n-o putem transforma intr-o constructie modernista pe dinafara intr-un sit istoric, am scris asta deoarece acolo e o zona care trebuie reconfigurata, nu ca turnurile sa fie recladite exact pe locul pe care au fost deoarece ar trebui demolate cladiri ceea ce ar fi o prostie de aceea am propus constructia lor acolo, ca cel cu solutia aiuristica de la Piata Cibin unde zona a fost reconfigurata, apoi am sustinut constructia turnului portii Cisnadiei care ar da extrem de bine ptr. oras, in primul rind e frumos conceput arhitectonic, in al doilea rind pozitia pe care a fost este extrem de favorbila, nu incurca plus de asta din interiorul lui ai avea o viziune foarte buna asupra centrului istoric al Sibiului si asupra pietei Unirii plus ca s-ar vedea frumos si de pe centru cu turnul in fundal iar in interior ar fi putut fi amenajat un mic muzeu cu plata la intrare. Celorlalti, care iau in bascalie, grandomanie tot ceea ce am scris ma abtin ca sa le mai raspund, asemenea specimene nici nu mai trebuie bagate in seama, necazul cel mare al tarii e ca asemenea specimene au apucat la conducerea tarii, oameni fara absolut nici o solutie si viziune asupra functionalitati tarii, din cauza unora ca ei e tara in situatia asta.
Raspunde

@mache

Acum 8 ani

Lucruriel sunt simple Nimeni nu are cu tine nimic cu tine , insa uite cum vad altii lucrurile Poate ideea ta este buna si poate cineva va crede in ea si va investii bani insa acum la conducerea tarii este un fostul primar al unui oras in care Romania a investit 170 milioane de euro si care dupa 8 ani aduce 60 ooo de turisti In orice sistem economic asta se cheama investitie proasta si neprofitabila Daca Sibiul are bani de metrou de vase de croaziera de teleferic spre paltinis sau refacerea la scara naturala a castrului roman treaba voastra Din buget de 100 000 milioane de euro nu cred ca va asfaltati toate strazile Insa Romania trebuie sa fie oarba sa bage bani in continuare intr -un insucces ca cel de la Sibiu Ai inteles acum?
Raspunde

@35

Acum 8 ani

Total aiuristic si neconform cu realitatea comentariul tau, in brasov sau bagat 600 de miliarde si cere bani in continuare deoarece e falimentar, in cluj asisderea, nici nu mai trebuiesti bagat in seama cu asemenea comentariu.
Raspunde

@35,36

Acum 8 ani

Mai fratilor, iasoveni ,puppenklausi ce-ti fi ,mergeti la un gratar,la o berica,la iarba verde si lasati discutiile astea contrarii penibile pe teme economice ,oricum sunteti afoni total...Zum Wohl!!!
Raspunde

@mache

Acum 8 ani

Norocul Romaniei este ca sibienii sunt putini ..asa ca prosti si fuduli asa cum sunt le putem asigura pensie de handicapati dupa comentarii sunt legati de glie asadar sunt nepericulosi. Asa e mai sibiene 600 de miliarde si inca ceva sutedemii care au plecat de la Centru spre orasul handicapatilor violatori!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

38, Nu-i adevărat, norocul României este că există câțiva așa ca tine, isteți, înfipți în problematică, voi, cei care ați inventat brașoveanca, brasoavele și caterinca, mereu cu ochii pe Sibiu, ca șerpii, mereu la datorie, monitorizându-i pe violatorii handicapați, sau handicapații violați, mă rog, cum crezi de cuviință.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Ai uitat de clatite brasovene Cat priveste sexualitatea sibienilor situatia e mai trista decat ai sugerat tu La voi sunt handicapatii sunt violati de violqtori handicapati Si asta ingrijoreaza Romania , nu actul in sine normal oarecum la o populatie de ciobani
Raspunde

@34make

Acum 8 ani

Nu ti-am \'\'vorbit\'\' urat, doar te-am luat putin peste picior, ai idei bune, entuziasm, ceea ce este de laudat si incurajat ! Dar si acestea, daca nu sunt \'\'plasate\'\' cum trebuie si unde trebuie atunci sunt egal cu 0. Astfel de reconstructii in imediata apropiere nu sunt de incurajat, extrem de rar s-au reconstruit sau mutat cladiri, vezi Buc sau Moscova, si nu au devenit in timp atractii turistice. In schimb Europa centrala, de vest, este plina de astfel de reconstructii, ce devin atractii si genereaza turism. Un monument reconstruit pe acelasi loc, posibil inclus material original in el este cel mai indicat exemplu. In cazul fortificatiilor Sibiului s-au pierdut irecuperabil materialele originale, insertia de pietre profilate, ancadramente, sculpturi, lemn caramida etc in original nu este posibila, de aceasta, daca se v-a lua in considerare o reconstrutie este bine sa fie pe EXACT acelasi loc, acelasi stil, proportie/scara si cu materiale istorice(piatra, caramida, lemn, tencuiala, var etc). Si asa este un fals, dar daca reconstruieste in alt loc, e dublu fals !Poarta Heltauer/Cisnadiei se poate reconstrui, dar nu cum era prevazut, cu materiale moderne (ex multa sticla), ci \'\'unde era, cum era\'\'! Ar intra in schimb in conflict de proportii si stil cu cladirile masive din jur, relativ recente (anii 1876-1935), palatul Prima Ardeleana 1935, Conti. Forum/Bulevard/Habermann 1876-1914, blocul art deco de pe Tribunei anii 1920 etc. Vazuta dinspre Piata Unirii ar fi un dezastru arhitectonic, dinspre Balcescu ar fi ok, perfect capat de perspectiva ! In zona Portii Burger/Ocnei poate ar fi ok reconstructia bastionului, partial a zidurilor pe str. Pietrarilor si fundatiile portii ridicate 1,2 m. Ideea mea cu reconstructia bastionului (interior piata agro) la Piata Cibin nu este deloc ridicola sau proasta, zona are nevoie de o revigorare, ar lega vizual centrul istoric de vechea Maierime (parc Reconstructiei, str. Kogalniceanu) si vechiul Terezian. Bastionul \'\'pica\'\' pe centrul, vestul actualei piete, pana la parcarea PIM/Siemens. Capatul estic al actualei piete poate fi transformat in parc/spatiu verde si cladirile din jur, unele destul de vechi, renovate. Spatiu pt o piata agro mai larga/incapatoare se poate gasi in alta zona, poate pe o portiune a vechii Independenta, Cazangerie, Amilon.
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

greseala mea ! \'\'..Bastionul \'\'pica\'\' pe centrul, ESTUL actualei piete, pana la parcarea PIM/Siemens. Capatul VESTIC al actualei piete poate fi transformat in ...\'\' :)
Raspunde

@40

Acum 8 ani

Atit suntem de \" handicapati\" de v-am descoperit toate matrapazlicurile, plus ca de la Sibiu o plecat caderea comunismului in tara asta si inca de doua ori. Dar se pare ca esti prea infierbintat in gindire datorita handicapului, taun iasovean, la tine fiind vorba de tupeu si nesimtire, tare datorate lipsei de educatie, nicidecum de desteptaciune.
Raspunde

@41

Acum 8 ani

Lasa, eu vorbem de legatura cu podul si castelul Maria Tereza si biserica catolica din Terezian, ptr, introducerea lor in circuitul istoric, trebuie reconfigurata independenta, nu sa mai deschidem santiere la piata unde zona e deja reconfigurata si duc nicaieri. Trebuie eliminate punctele negre ale orasului. Iar cu impactul arhitectonic la poarta cisnadiei, ce impact, acelesi ca si centru sau turnuriule de pe Cetatii, vorbim aiureli.
Raspunde

@44

Acum 8 ani

da, vorbim aiureli, dar nu eu :) unde am zis sa nu se deschida vechiul drum spre Terezian si sa nu fie reconfigurata zona? Despre ce castel vorbesti in Terezian??? Vechiul orfelinat cu Bis, Sf Elisabeta banuiesc...La Piata Cibin nu s-a reconfigurat nimic, doar s-a reasfaltat si atat! Nicaieri, mai degraba spre blocuri comuniste, ar duce drumul spre Terezian, in schimb cum treci podul de la piata Cibin ai zone de case, Piata Cluj (Konradwiese) tipic pt arhitectura 1900, plus ca drumul v-a deveni cel mai scurt spre nod rutier vest dupa deschiderea viaductului de la gata Turnisor...deci principala iesire/intrare dinspre vest spre centrul istoric. Dar astea sunt chestii de ansamblu care banuiesc ca te depasesc. Deja banuiesc ca vrei matale scurtatura de acasa(Terezian) spre centru. Vorbim aiureli...
Raspunde

@45

Acum 8 ani

Mai bine vorbiti la CAS sa mareasca repartitia de xanax pentru sibieni!
Raspunde

@46

Acum 8 ani

Ai dreptate, cu o mica corectura, ptr. tine si ptr. altii ca tine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus