Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Voluntari pentru o zi. Copiii de la Gradinita nr. 16 au mers cu dulciuri si jucarii la "Prichindelul"

La sfârșitul săptămânii trecute, trei grupe de preșcolari, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani de la Grădinița cu program prelungit nr.16 din Sibiu, însoțiți de educatoarele Doina Alexandru , Maria Chidu, Simona Armeana  și Ioana Radu  au vizitat copiii cu dizabilități de la Complexul de Servicii "Prichindelul" din Sibiu. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu  voluntarii de la S.N. de Cruce Roșie din Sibiu. De asemenea, la acțiune au participat bunici si părinți ai copiilor de la cele trei grupe. ”Preșcolarii implicați în acțiunea umanitară au devenit pentru o zi voluntari, aducând de acasă jucării, haine, dulciuri și fructe copiilor instituționalizați aici. Cei 50 de copii de la Grădinița nr.16 Sibiu care au participat la acțiune au învățat de la doamnele educatoare și de la reprezentanții S.N. de Cruce Roșie Sibiu ce înseamnă sa fii voluntar: să îți ajuți semenii, să faci o faptă bună sau să lucrezi ceva în mod dezinteresat, fără a aștepta ceva în schimb - bani sau alte recompense. De asemenea, preșcolarii au mai aflat cu acest prilej că între noi există persoane cu dizabilități, adică persoane care nu pot să meargă, să vadă, să audă la fel de bine ca noi, dar care au nevoie la fel ca toți ceilalți oameni să fie îngrijite, iubite și tratate cu respect. Copiii de la cele două instituții au relaționat la locul de joacă amenajat în curtea complexului și au sărbătorit astfel  în avans ziua de 1 Iunie. Acțiunea a fost un succes, copiii centrului manifestându-și în mod vizibil bucuria că au fost vizitați”, susțin organizatorii acțiunii.
Educatoarele de la Grădinița nr.16 Sibiu și-au exprimat intenția să mai viziteze centrul pentru a desfășura și alte activități de voluntariat cu copiii de aici - pictură, muzică, lectură, dans. De asemenea, au subliniat faptul că voluntariatul poate fi învățat de la o vârsta fragedă, putând fi astfel pus în practică în mod eficient la vârsta adultă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

joseph

Acum 8 ani

Eu am absolvit la \"Prichindelul\" !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus