Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
21°C

TSTV: Aventurile lui Corneliu Bucur prin politica. "Ajunsi acolo, ma intreaba: «cat»?

Fostul senator și director al Complexulu Muzeal Național Astra, Corneliu Bucur a povestit la Turnul Sfatului TV câteva din întâmplările care l-au determinat să abandoneze politica. 
Bucur a vorbit despre atmosfera din Consiliul Județean, unde ”eu, ca și consilier, când am văzut ce afaceri mizerabile se fac cu fondurile europene, nu am putut suporta așa ceva. Nu puteam să nu mă ridic în picioare și să zic «băi fraților, păi furați cu două mâini în fața mea?»”, dar și despre scurta sa participare în anul electoral 2008. 
Corneliu Bucur a vorbit despre momentul în care omul de afaceri Horațiu Cercel a vrut să-l ”premieze” pentru că a renunțat la candiatura la funcția de senator în favoarea sa. ”Și au venit la mine în Dumbravă (n.r. Ion Ariton și Cornel Știrbeț) și mi-au zis «măi Cornel, noi ne-am gândit ca tu să fii candidat». Ei nu mi-au spus că e numai voința lor personală și că trebuie să treacă printr-un vot în forul județean al partidului. Le-am spus «în regulă, dacă așa s-a hotărât, eu îmi aduc aportul meu la campanie». După care, m-a sunat tot Știrbeț să-mi zică «Cornel nu e nicio problemă, dar trebuie să trecem formal printr-o hotărâre». Și au urmat un șir de mai multe întâlniri ale forului județean în cadrul cărora nu mai reușeau să adopte hotărârea. La ultima în care domnul Trihenea, care era șef la organizația municipală a zis «Cornel, de data asta, gata!». Ne-am strâns, organizația din care eu funcționam la municipiu și așteptam să intrăm în sală, numai că ei (n.r. de la județ) nu terminau ședința. Și văzând că nu mai termină, pe stilul meu, am intrat. I-am văzut schimbați la față, congestionați și le-am zis «domnilor, sunt un foarte bun digestiv, la starea dumneavoastră congestivă și vă spun că eu mă retrag din campanie. Nu mă mai interesează». După două zile, mă sună Cercel (n.r. Horațiu Cercel) și mă întreabă dacă ne putem întâlni. Foarte bine, sigur că da. Mă întreabă «unde?» Îi zic «la muzeu». Îmi zice «nu domnule, în parcarea de la Muzeu». Îi zic ”bine”. Acum știți că în parcări s-au făcut multe afaceri. Când am auzit că în parcare ne vedem, am zis «ești omul meu!». Ajunși acolo, mă întreabă «cât?».  Nu știam ce vrea. «cât vă datorez», îmi zice. «Păi nimic. Între noi nu a fost niciun târg». Mi-a spus «nu se poate». În condițiile ăstea s-a întâmplat”, a povestit Bucur.
Partea a doua a emisiunii o puteți vedea aici:
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Ati sesizat Parchetul ? Daca nu, \"v -ati adus apirtul (siccasi (sic! ) tainuitor) !
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

povesti nemuritoare...spuse de cineva care chiar nu are prea multe de spus!!!
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Mai, Cornele, ce-ai zice daca toti cei care te cunosc ar povesti public impresiile lor despre tine (nume, prenume), fara ca tu sa le poti da replici direct? Nu ti se pare ca ai imbatranit degeaba?
Raspunde

Bu

Acum 9 ani

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute!
Raspunde

magog

Acum 9 ani

cate minciuni spune omul asta...sa iasa el bine in fata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus