Joi,
29.10.2020
Ceata
Acum
8°C

Curatenia de vara-toamna din PNL

29 Iunie 2015 00:29

Curatenia de vara-toamna din PNL

Copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan a anunțat că nu toți primarii PNL trebuie să stea liniștiți în perspectiva alegerilor de anul viitor. Liberalul a anunțat că până în luna septembrie se va încheia evaluarea filialelor locale ale organizației sibiene a liberalilor. Cazan susține că până atunci, toți membrii partidului pot completa o cerere în care precizează că doresc să candideze pentru o anumită funcție la alegerile locale sau la cele parlamentare de anul viitor. Mircea Cazan a făcut aceste declarații în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. ”Suntem în stadiul în care strângem semnăturile pentru cei care vor să candideze. Există o procedură foarte clară, se face o cerere, există etape. Probabil în luna septembrie se vor clarifica aceste candidaturi. Noi plecăm într-o competiție în care din cele 64 de primării, avem 30. Nu înseamnă că în toate aceste 30 stăm foarte bine. Facem analize și acolo unde gândim că poate nu stăm foarte bine și trebuie să facem ceva”, a declarat Cazan.
Copreședintele PNL Sibiu susține de asemenea că nu toți primarii în funcție vor avea garantat o candidatură la alegerile de anul viitor. ”E posibil ca o localitate sau două, în care avem primar, să fie reanalizată. E posibil”, a precizat liberalul.     

”În Sibiu, dublăm numărul consilierilor”

Legat de Primăria Sibiu, Mircea Cazan nu este atât de ferm cu privire la un candidat al partidului, așa cum a fost în urmă cu două săptămâni copreședintele Alina Gorghiu, însă speră la mai mult în Consiliul Local. ”Față de ultimii 10 ani, acum avem un număr dublu de consilieri. Dacă vrem, ne-am dori să ne dublăm pentru 2016 numărul actual de consilieri”, a precizat Cazan. Posibil candidat la Primăria Municipiului Sibiu? ”Virgil Popa poate fi un candidat bun. Este viceprimar a lucrat foarte bine cu domnul Iohannis, poate duce mai departe aceste proiecte cu succes”.

”Gheorghe Roman are voturi în spate”

Despre fostul social-democrat Gheorghe Roman, Mircea Cazan nu are decât cuvinte de laudă. Este un om politic curajos. ”Una e să vrei și să ai curajul să spui că nu vrei și alta e să vrei și să n-ai curajul să vorbești”, a caracterizat liberalul bărbăția deciziei lui Roman de a-și da demisia din PSD și de a vota moțiunea de cenzură propusă de liberali. ”Eu am discutat cu el pentru moțiune, nu neapărat să intre în PNL, ci pentru moțiune. Dar nu am discutat numai cu dânsul, am discutat și cu alți parlamentari de Sibiu, am discutat și cu alți parlamentari, în special cu cei din Ardeal, pentru că avem noi o afinitate, ne întâlnim pe drum mai des, vorbim, comunicăm. O parte din ei au spus că ne susțin, alții că nu, dar domnul Roman a fost primul dintre cei care au votat moțiune care a avut curajul să spună «da». (…) Dânsul și-a dat demisia din PSD este deputat independent, afiliat grupului PNL. El este independent, dar vine la grupul nostru ca să nu fie singur”. Legat de viitorul său politic, Cazan crede că acesta va fi alături de liberali. ”Ce se va întâmpla din toamnă încolo… Cred că domnul Roman va urma toate procedurile pe care le avem noi în partid, este din Mediaș, cred că va avea o discuție cu colegii noștri din Mediaș și dacă va vrea să vină, va trece toate etapele. El trebuie apreciat pentru că în calitate de independent el a avut un rezultat foarte bun la nivel de Mediaș. Faptul că a venit afiliat la noi, am recunoscut tot timpul că e un lucru foarte bun pentru noi pentru că are în spate voturi nu ca reprezentant al unui partid. (…) El trebuie să aibă o discuție cu colegii noștri din Mediaș, dar dacă el se decide să vină în PNL, se hotărăște să candideze pentru Primăria Mediaș, trebuie să facă o procedură la fel ca alții. Să nu ne gândim gata, a venit în partid el va fi candidatul. Poate vor fi mai mulți din care urmează să alegem. Va fi o procedură. Sub noua lege, cu noul cod electoral pentru candidatură ai nevoie de un număr de semnături”, a mai spus Mircea Cazan.

La Avrig, protocolul scârțâie

Copreședintele PNL Sibiu s-a declarat mulțumit ”în mare” de protocolul local încheiat de PNL și FDGR la Avrig, însă crede că primarul Arnold Klingeis ar trebui să facă mai multe eforturi de comunicare față de consilierii PNL. ”Protocolul funcționează dacă este respectat. Dacă nu respectă protocolul, atunci vor fi mici probleme. Cu calm și într-o discuție se rezolvă toate. Faptul că nu există o discuție bazată… (…) Noi ținem protocolul, dar trebuie să ne spună, cu o oră, cu o zi înainte de a veni cu proiectele în Consiliul Local. Acum, viceprimarul nu mai poate fi schimbat. După noul cod electoral e nevoie de două treimi din Consiliul Local pentru a schimba viceprimarul”, a mai spus Mircea Cazan.

Vizualizari: 303

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Master

Acum 5 ani

Ar fi bine daca ,curatenia ar incepe chiar cu gunoaiele penale de la varful pnl Sibiu gen cazan,turcan si restul de penali ,care nu fac si n-au facut nimic efectiv pt sibieni,doar pt buzunarul lor si al clicii de parveniti din jurul lor!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Nici cu ajax si cu domestos nu puteti face curatenie in serparaia de PNL! Oare cine ar trebui sa se curate primul?
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Interviul Iudei - excelenta lectie gratuita (?) : e ridicola acuzatia adusa lui Ponta ( nu ridici imunitatea unui prim ministru pentru ..... - deci Parlamentul nu ambadadele plus nPNL au dreptate) - apoi mãciuca : \" alte dosare grele pot fi in spate \"! Corect 100%! Multa inteligenta politica - deloc caracter.
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Totul a fost calculat cu precizie nemțească, Alzara. Acuzația \"ridicolă\"a fost momeala cu care liberalii au demonstrat (încă o dată) că pesedeul este un partid de hoți și penali care fac scut în jurul plagiatorului-hoț șef. Crezi că dacă ar fi venit procurorii cu acuzația de mită de 23 de milioane de euro în dosarul Rompetrol, pentru care se pare că există deja probe indubitabile, ar mai fi cutezat pesedistii să nu-i ridice imunitatea? Așa, au reușit să împuște doi iepuri deodată, i-au mai înfundat pe pesediști cu încă câteva procente și ne-au scăpat și de plagiator, care e clar că nu mai vine înapoi. Ce e și mai distractiv e că generalul izmeană nu realizează ce el va fi următoarea victimă, dar cred că n-are încotro pentru că i se arată scheletul din dulap. Și bineînțeles, își fac încălzirea pe margine tăriceanu, oprișan și cine-o mai călca pe bec.
Raspunde

@j

Acum 5 ani

1. Taci, sa nu te uda izmeanã! 2. PSD a facut scut (impteuna cu Iuda) justificand (corect) inconsistenta acuzatiei ; ma tem ca hotia FSN -ului a fost atat de contagioasa incat zsupravietuitorii ciumei sunt favorizati procentual !
Raspunde

alzara@PNL (nou / mare )

Acum 5 ani

Dragi linerali (aproape..) , dati in Ponra (justificat) cu toata forta, dar nu o faceti cu pretul osanalelor publice lui Oprea ; acesta cedeaza Intetesului National la negocieri secrete, fara juramant de vasalitate public. Riscati sa fiti (meritat) odiosi. L. Orban reuseste usor. Uneori electoratul e atent, judeca si are memorie.
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Alzara, du-te și schimbă ochelarii, ce naiba, faci economii? Mai ai un pic și te fac ăștia agramat și pe tine.
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Bine ca stii ca nu sunt. Multumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus