Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Majoritate / minoritate

După cum ne tot aburește „democrația”, cu corifeii ei oficiali externi și interni, respectiva noțiune se referă la dreptatea majorității combinată cu drepturile minorității, mai nou a minorităților ! Dar să vedeți surprize – nenumărate – ivite în practica de fiece zi din țara noastră !! Problema este mult mai complicată decât pare, drept care vedem și prea numeroasele derapaje din „democrațiile maturate” de peste tot... Deci, exemple românești:
- În învățământ, (că tot e perioada examenelor de un comic implacabil) prof. Mircea Miclea din Cluj arată că avem de-a face cu o luptă dintre interesele majorității sub-mediocre și opțiunile unei minorități competente! Asta va fi și una dintre cauzele majore de cădere a statului în categoria celor sub-dezvoltate, mai ales că, din practica ultimelor 2 decenii rezultă că marea majoritate a conducătorilor politici s-au recrutat din prima categorie – adică a submediocrilor, care vin la pachet cu licențe și doctorate plagiate...
- Astfel am ajuns ca manageriatul politic  la noi să se exprime prin interesele și disprețul minorității neo-comunisto-cleptocrate versus interesele legitime ale majorității cetățenilor...
- Tot așa cum, pe întreaga arenă internațională, ideologia repetă aceeași luptă specifică modernismului, dintre extrema stângă (cu noua sa agendă homosexuală, neo-liberală, pro-avort, pro imigrație de peste tot dar nu oriunde etc...) și curentul de centru-dreapta ( care dintotdeauna a dus greul statului și a reparat elucubrațiile stângiste). Problema cea mare apare când majoritatea devine stângistă – vezi „guvernele-parlamente” Văcăroiu sau Năstase... să mai amintim de Grecia ?? - de fapt republica elenă,- nici o legătură cu anticele democrații...
- Lupta contra tradiției, naționalismului, religiei creștine a ajuns și în România. Minoritatea de extremă stânga (drapată sub tot felul de sigle și forme mincinoase), agresivă și sprijinită de grupuri de interese străine României, se opune majorității decente, tradiționaliste, favorabilă păstrării Creștinismului ca factor de echilibru individual și social-comunitar !
- Lupta electorală ajunge la spectacole absurde – procente tot mai mici din totalul votanților își exercită acest drept, ca în final minoritatea să impună majorității ! Avem aici încă un element dubios al „democrației”, acceptat de toate cercurile politice - despre care se și spune că „dacă n-ar ști rezultatele pe cicluri lungi ale votului, nu ne-ar mai lăsa să votăm !!!” Am ajuns și în țara noastră ca o minoritate (un partid mic, un grup parlamentar artificial, rezultat din aranjamente înafara votului) să încline balanța politică, deci să genereze hotărâri care afectează majoritatea populației...
- Ca nu cumva să uităm „algoritmul” prin care comuniștii conduceau România cu mână armată, avem astăzi „democratic” un partid (P.S.D.) ce acumulează 30% din opțiunile electoratului (partea cea mai needucată și mai manipulabilă) și ajunge să conducă țara prin ordonanțe de urgență, exact ca în cele mai negre pseudo-democrații din zonele defavorizate ale planetei (cum ar fi Federația Rusă, China și alte însăilări africane...)
- Progresul civilizațional, în respect pentru Tradiție și Credință, (concomitent cu îmbogățirea culturală normală în contemporaneitate, dar în cadrele tradiționale specifice), poate fi impulsionat de către o minoritate, care este elita societății !  Pentru ca, prin contrast, regresul social-cultural (ce implică masificare ideologică și deconstrucție națională...) să poată fi impus majorității prin manipulări ordinare (ce le par unora chiar subtile...).
Din păcate, politicile cercurilor influente pe plan mondial, din toate direcțiile ideologice, promovează în fond un ghem de contradicții în toată dinamica minoritate-majoritate: este susținută „discriminarea pozitivă” din „toate pozițiile”... se inventează drepturi sub-culturale pentru minorități – vezi autonomiile politice pe criterii etnice sau drepturile homosexualilor, etc...
Toate sunt false ținte, soluții aberante la probleme minore, iar utilizarea acestora împotriva echilibrului social natural și a normalității tradiționale este o crimă cu urmări catastrofale!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 752

Comentarii

2 comentarii

alzara

Acum 8 ani

Grecia ne -a dat o tema de meditat : in mod democratic grecii i -au votat40 de ani pe cei care i -au mituit electoral pt a putea fi (guvernele) mituiti de marile concerne ; in timpulacesta inamicul traditional aplicand o dictatura de dezvoltare are crestere economica de 8% ... plu o moschee in centrul Bucurestilor (se rasuceste Brancoveanu)
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Se vorbește de dreapta dar se dorește o ultracentralizate în jurul unei figuri paterne, un tătucă care va face totul să fie bine (magic, mistic, religios). Se dorește reîntoarcerea la tradiții dar tradiția noastră cea mai lungă ține de ani întregi de sclavie, iobăgie și servitute. Susțineți verbal democrația dar nu văd cum o puteți amesteca în această veritabilă \"tochitură\" ideologică împreună cu monarhia care prin rădăcinile ei cele mai vechi presupune impunerea unui lider prostimii iar legimitatea acestui lider nu este dată de voința plebei ci de un argument mistic, de asemenea aici se înscriu și ideile teocrate care scot colții de prin text! De fapt doriți să \"epurați\", să eliminați pe toți cei ce nu sunt de acord cu punctul dvs de vedere și atunci va domni consensul iar dorința plebei va coincide cu realitatea, dar aceasta nu este o democrație. Este un vis urât!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus