Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cindrea s-a intors. Unanimitate impotriva scindarii

Cindrea s-a intors. Unanimitate impotriva scindarii

Fostul președinte al PSD Sibiu, Ioan Cindrea, este din nou președintele organizației județene. Reuniți în cadrul Comitetului Executiv Județean, cu ocazia vizitei coordonatorului politic al partidului, Liviu Dragnea, social-democrații sibieni au decis să-l roage pe Cindrea să revină. ”Concluzia Comitetului Executiv a fost că organizația a ajuns la un nivel de divizare destul de periculos din cauza autosuspendării domnului Cindrea, fiind într-o situație de a ajunge într-o situație greu de remediat. Membrii Comitetului Executiv i-au cerut domnului Cindrea să revină asupra deciziei, iar domnul Cindrea a redevenit președinte al PSD Sibiu. Domnul Cindrea a luat act de această solicitare, s-a votat în unanimitate acest lucru. Recunosc, nu mă așteptam, dar am fost și eu martor la aceste discuții”, a declarat Liviu Dragnea.
 
Ioan Cindrea a declarat că va avea nevoie de un timp pentru a se gândi dacă va candida la șefia organizațiilor, la alegerile ce vor avea loc la sfârșitul acestei luni. ”Nu m-am gândit, rămâne de văzut”, a declarat Cindrea.  
 
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat în 14 decembrie din toate funcțiile deținute în cadrul partidului. Autospuspendarea lui CIndrea a fost pusă în seama condamnării sale de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României la un an de închisoare cu suspendare, sub acuzaţia de conflict de interese. Liderul PSD Sibiu a făcut recurs la această soluție, acesta urmând să fie judecat. Ioan Cindrea este acuzat că, în perioada octombrie 2009-februarie 2011, şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.
 
Ioan Cindrea este cel mai longeviv președinte de organizație județeană din Sibiu, fiind ales în fruntea PSD din 1996, când partidul se numea PDSR.
 
Știrea inițială:
 
La șapte luni după ce a demisionat din fruntea organizației județene în urma procesului în care procurorii îl acuză de conflict de interese, Ioan Cindrea este din nou președinte al organizației județene a PSD Sibiu. Deocamdată interimar, după cum au decis miercuri membrii Comitetului executiv al PSD Sibiu. Decizia a fost luată în prezența fostului președinte executiv al PSD, Liviu Dragnea. ”Recunosc, nu mă așteptam la asta, dar am fost și eu martor la aceste discuții”, a declarat Dragnea. Ioan Cindrea preia interimatul conducerii județene de la Adrian Besoiu.
Cindrea a demisionat din funcția de președinte al PSD Sibiu în decembrie anul trecut, când Înalta curte de casație și justiție l-a condamnat, pe fond, la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Cindrea a atacat decizia la completul de cinci judecători al aceleiași instanțe. Contestația este în curs de judecare.
 
Vom reveni cu amănunte

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 448

Comentarii

11 comentarii

Maria

Acum 8 ani

Foarte bine. Era cazul ca Cindrea sa revina, altfel se scinda partidul. Sa vezi acum comentarii de alea cu toporu din partea turcanilor pedelisti.
Raspunde

Membru

Acum 8 ani

Doamne, na acuma chiar se duce de rapa organizatia judeteana. Cum se poate pune pe functie avand in vedere ca in septembrie va fi condamnat definitiv
Raspunde

PSD=PCR

Acum 8 ani

Era de așteptat....președintele partidului copy-paste ,....cercetat penal...Dragnea care a venit la SB - condamnat penal....iar Cindrea , din nou președinte cercetat penal pt ca si-a angajat soția.....ce mai...partid de penali , borfași , infractori
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Adevarat graiesti, la condecerea orasului, a judetului, a tarii in majoritatea lor, stau borfasi, penali. O tara condusa de penali. Acum primesc si salarii mai mari.
Raspunde

Pa

Acum 8 ani

Dragnea își pregătește congresul. Cindrea și Orlatean, perechea perfecta. Emblema psd! Am uitat de Suditu. Doamne! Iarta-i
Raspunde

mda

Acum 8 ani

deci nu ne asteptam. nici la revenirea dansului, nici la comentarii turcaniste
Raspunde

titel deputatu

Acum 8 ani

ba nerecunascatorilor ce ati vrut sa-si angajeze nevasta la TAKATA 3 schimburi daca la-ti votat s-a ne reprezinte la mitici la bucale adevaru ca la sibiu astia de psd nu au fataexceptie a fost pacaleala din 2012 aia cu ,usl ,teapa mare ne-au tras ,bar 10 luni trece repede si gata cu cumetriile politice ,se gata cu politiceni de muzica populara si dansu pinguinului
Raspunde

TEUTONICUS

Acum 8 ani

Penali dar cu indemnizatii mari.De la 1 august se mareste automat si salarul mediu pe economie in urma acestor mariri nejustificate si vor avea de suferit toti cei la care li se vor calcula pensiile. Halal premier interimar.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Era si timpul sa ras-platim lidersipul politico /administrativ ; personalcred (ca gl oprea) ca scripcaru /vanghelie /etc nu mai puneau botu \' la 90 mil € daca primeau 3000 lunar !Ponta /Oprea, cine v -a indemnat in ACEST moment (Grecia..) la asa o gafa monumentala (canicula doar o face de neexploatat) !
Raspunde

www

Acum 8 ani

jegul asta ars pe rug, un nenorocit ordinar care a adus judetul in faliment, a furat tot ce a gasit, insa uita ca pe lumea ailalta nu ia nimic cu el vine si ziua judecatii de apoi,
Raspunde

GARDIAN

Acum 8 ani

Jenant sa vezi condamnatii ajutidu-se...,Nelu vezi cum te revansezi... Inainte de \'89 mai era cineva om izmana ... si totusi se poate si fara... Demisia este o solutie ,singura solutie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus