Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cine detine restaurantul de unde doua serii de clienti au ajuns la spital

Cine detine restaurantul de unde doua serii de clienti au ajuns la spital

Perla Păltinișului este pensiunea-restaurant de unde nouă adulți și trei copii au ajuns la spital, la finele săptămânii trecute, fiind diagnosticați cu toxiinfecție alimentară. Acum nicio lună, tot de la restaurantul pensiunii Perla Păltinișului au ajuns la spital alte 15 persoane, dintre care patru erau copii.
Potrivit datelor deținute de Oficiul Registrului Comerțului, Perla Păltinișului funcționează prin intermediul societății cu același nume: SC Perla Păltinișului SRL. Asociați egali ai acestei societăți sunt Ciprian Dumitru Crișan Baltador (foto stânga) și Nicolae Ordean (foto dreapta). Amândoi sunt și administratori ai societății înființată în 2006.
Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, SC Perla Păltinișului SRL a avut anul trecut un rulaj de peste 1,18 milioane de lei, generând un profit de aproape 160.000 de lei. Numărul mediu de angajați ai societății a fost de 16.

”Avem toate actele în regulă”

Referitor la evenimentul din cursul lunii iulie, Ciprian Baltador spune că toate verificările necesare au fost efectuate. ”Din datele instituțiilor de control, ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni nu a fost cauzat de mâncarea preparată, ci posibil de mâncarea de bază. În rest nu a fost găsit nimic. Unui singur angajat i-a fost descoperit un streptococ, alți doi au fost suspecți, prin urmare i-am trimis pe toți în concediu medical, pentru a se trata. I-am primit înapoi doar cu analizele făcute”, arată Ciprian Baltador.
Referitor la internările din sâmbăta care tocmai a trecut, Baltador spune că nu există nicio reclamație împotriva lor. ”La ora actuală nu există niciun proces verbal întocmit pe numele nostru. Credeți-mă că am muncit zece ani pentru Perla Păltinișului și sunt primul interesat să aflu despre ce este vorba. Acum au fost 12 persoane dintr-un total de 70 de turiști. Toată marfa pentru mâncare era cumpărată de vineri, de la Metro. În urma a ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni am trimis toți angajații la controale medicale, am încheiat contract cu o clinică privată, astfel încât la noi sunt cu fișele medicale la zi. Suntem în regulă și la zi cu toate documentele și procedurile, organele de control nu au avut ce să găsească”, mai spune Ciprian Baltador. El spune că una dintre posibilele explicații pentru starea de rău a turiștilor ar putea fi în calitatea apei din izvorul aflat în apropiere, izvor situat la marginea drumului către centrul stațiunii.
De asemenea, Baltador ține să arate că, până în acest moment, instituțiile de control nu au stabilit că toxiinfecțiile de sâmbătă ar fi fost generate de mâncarea de la Perla Păltinișului.

  • Notă: În articolul publicat inițial apărea o declarație a lui Nicolae Ordean, dată telefonic pentru Turnul Sfatului. Ulterior, s-a dovedit că declarația respectivă a fost dată de o cu totul altă persoană, care s-a dat drept asociat în cadru firmei prin care funcționează Perla Păltinișului. Ne cerem scuze pentru eroare. (Actualizare 22:20)

Închis câteva zile

După episodul din iulie, autoritățile au închis pentru scurt timp restaurantul din Sibiu. După cazul de la începutul lui iulie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că de vină ar fi un stafilococ ”ascuns” în brânză.

Foto: conturile de Facebook ale celor doi

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3976

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

anna

Acum 8 ani

Pe astia de la Versailles nu ii aratati ? Ca au nenorocit oamenii de la doua nunti ?
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Mai au SI tupeu...auzi,de la apa....sa inchida naibii, man are proasta SI scumpa.Baga oamenii in spiral SI Mai au SI tupeu
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Prin tot ce a facut cei doi administrarori acolo cu siguranta nu e o intentie in a oferi servicii proaste sau de o calitate i ndoielnica. In schimb ii dau dreptate celui sau celei de la unu: de ce de hotul si de idiotul de Alin de la Bonavista sau mai nou Versailles nu se scrie nimic? Se pare ca mancarea pe care o da( spaga?) ZIARISTILOR NU E STRICATA?!
Raspunde

Platoșean

Acum 8 ani

ce mizerii tot scrieti?... Perla Paltinisului este singurul restaurant adevarat din asa zisa statiune Paltinis... Restul sunt niste glume... Chiar am fost si am mancat acolo acum 1 sapt si am ramas placut surprins de calitatea mancarii! Cineva cred ca are un interes sa ii pateze putin imaginea pensiunii... Si cred ca patronii stiu despre cn e vorba...
Raspunde

tili daniel

Acum 8 ani

Dupa parerea mea cel care a publicat asemenea gunoi ar fii bine sa se lase de meserie.A-ti infectat sibiul cu asemenea asa zise jurnale.Nu stiu daca cunoasteti persoanele in cauza de care ziceti ca detine si alte restaurante dar parerea mea este ca faceti o greseala mare pe care trebuie sa vo asumati.Nu cred ca cei care au fost acolo s-au intoxicat de acolo neaparat.Nu mai aruncati cu noroi ca este pacatul vostru ZIARISTI DE 0 BANUTI...!!!
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Sau poate trebuie sa-si faca reclama pe la voi. Nu-i de mirare sa vedem pe viitor vreun preparat pe care il recomandati cu drag!?
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Sau poate trebuie sa-si faca reclama pe la voi. Nu-i de mirare sa vedem pe viitor vreun preparat pe care il recomandati cu drag!?
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

pai sa-i controleze odata pe saptamana...minim...pana au grija ce ingrediente folosesc, cum le depoziteaza, etc.? O amenda, etc. etc.
Raspunde

Biba

Acum 8 ani

Ziarist de cacao! Nu cred ca ai fost la Perla Paltinisului sa mananci! Ai ceva personal cu Cipi& Nicu altfel nu se poate explica cu cata bucurie iti umpli ziarul de 2 bani in mod repetat cu acest subiect.Cu siguranta ai avea alte articole interesante de scris decat sa repeti in 2 -3 editii aceeasi poveste! ! Ce papagal
Raspunde

gicu

Acum 8 ani

acuma fara suparare, perla asta este singurul restaurant in fata caruia sunt bolizi de lux tot timpul anului, adica aia vin de proasta ce e mancarea acolo sau?
Raspunde

brilu

Acum 8 ani

Ia gandati! Brylu face iarna ski la Arena Platos. Undea ar vrea sa manace el? Sau vrea sa aduca clientii de la Perla in alta parte? Sunteti de caacat! Estiu un jalnic oltean Brylu .... si de Deleanu ce sa mai zic. Dar va bate D-zeu incet ... Nenorociti. Daca sunteti asa de buni ziaristi dati imagini cu toti la cre se intampla ceva. Si intr-adevar ala de la Buonavista e pericol mare.
Raspunde

GRIG

Acum 8 ani

E tare reclama de deasupra articolului. Sa fie la Hilton asa buna mancarea? Sau trebuie sa-si dea seama si Perla Paltinisului ?
Raspunde

Nicolae

Acum 8 ani

Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. *** de comision. Pentru mai multe detalii, *** la adresa de email  pauli.nicolae@***
Raspunde

Obiectiv

Acum 8 ani

Oare ce s-a intamplat cu regula potrivit careia orice stire trebuie verificata din cel putin trei surse? Ma rog, asta se face de catre un jurnalist adevarat ... Cum vine chestia asta: sa vezi ca am vorbit cu unul dintre asociati, dar, de fapt, habar n-am cu cine am vorbit? Sau poate ca asa trebuia sa fie stirea indiferent care e realitatea? Poate pentru ca asa a fost comandata?
Raspunde

\"\"\"

Acum 8 ani

Nu mai sunt jurnalisti adevarati! haideti, banati+ma, TS de 2 bani!
Raspunde

Ileana

Acum 8 ani

Comentarii rautacioase!!! Ma aflu printre cei care au luat micul dejun la Paltinis in 08 august. Sotul si copilul de 3 ani, la 2 spitale diferite de la ora 13 la ora 19 cu perfuzii. Nu v-as dori sa treceti prin ce am trecut eu!!! Analizele copilului pot dovedi asta! Nimeni nu se astepta la asa ceva.... ce izvor de apa!! N-a baut nimeni apa de acolo. E clar ca erau ori ouale ori branza de la restaurant. Oare cele 17 persoane au gasit toate izvorul \"tamaduitor\" din padure si de acolo au facut toxiinfectie? Oare trecatorii care se opreau la izvor sa bea apa rece au ajuns si ei pe la Urgenta???? Mai bine va abtineti de la comentarii fara sens!!
Raspunde

hop

Acum 8 ani

inchideti cloaca,nu ne incalzeste ca-i amendati !!!,voi astia care sinteti platiti din banii nostri,stati mai putin cu fundu pe scaun,si PREVENITI aceste delasari,nu izvorul este vinovat!!! VOI SINTETI!!!!
Raspunde

CRETINUL

Acum 8 ani

Daca cumpara branza de la ciobanii din zona e normal sa se intample asa ceva. Tare prost trebuie sa fi ca sa nu sti cum arata baracile unde se prepara branza. Apa curenta? cei aia?...
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Ai dreptate vis-a-vis de BONAVISTA; Alin insa are circumstante atenuate, e bolnav psihic, prietenii stiu ce vorbesc...
Raspunde

007,5

Acum 8 ani

O icoana,la purtator, cu Arsenie Boca ar fi prevenit negresit dramele.
Raspunde

turist

Acum 8 ani

noi - un grup de turisti am avut deja acum un an experiente neplacute cu aceasta unitate - am tras la alte cabane din apropiere si nu regretam ! cand se schimba cei 2 indivizi o sa mai dam si noi pe-acolo -
Raspunde

Zzz

Acum 8 ani

Nu prea îmi vine sa cred, merg des la acest local si sincer am fost mulțumit de fiecare data ...au fost zile când mâncarea a durat, mai mult decât ar fi trebuit si chelnerii ajungeau mai greu la masa , dar cred, ca doar din cauza ca era foarte aglomerat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus