Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Ce ar vrea sibienii sa schimbe la orasul lor?

Ce ar vrea sibienii sa schimbe la orasul lor?

Peste o sută de sibieni au răspuns la întrebarea ”Ce îți place la orașul tău și ce ai schimba în Sibiu?”, completând chestionarele propuse de Comitetul Voluntarilor de Cartier, grup înființat de Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC). Voluntarii au început să chestioneze sibienii din mai multe cartiere cu scopul ”de a identifica persoane preocupate în permanenţă de problemele generate de activităţile de construcţie, reabilitare şi în general de aspectul unui cartier”. Rezultatul a fost  peste așteptări, în timp ce unii cetățeni au venit cu soluții cu potențial pentru rezolvarea unor probleme, alții au evidențiat aspecte care inițial nu păreau a fi considerate deranjante pentru sibieni.

Nemulțumirile s-au axat pe străzile în lucru, câinii fără stăpân și mijloacele de transport în comun. Ca o noutate, sibienii de vârsta a treia vor să se introducă mini-caruri spre Muzeul în aer liber și car sharing – un tip de închiriere a mașinilor, dar pe termen scurt, de la o oră la câteva ore.

”Mobilitatea sibienilor mai vârstnici înseamnă mers pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun și toți chestionații s-ar simți stimulați de o pistă a bicicliștilor care tranzitează orașul, de alei pietonale prin pădure,  de mini-caruri care leagă centrul de Muzeul Satului cum era odată. Problemele de confruntare în deplasările prin oraș sunt câinii fără stăpân, străzile cu sens unic stabilite ”arbitrar”, șantierele nesfârșite, străzile în lucru terminate și mereu desfundate de alte multe ”nevoi” care justifică risipa. De menționat este totodată deschiderea pentru car sharing, închirierea și încărcarea bicicletelor electrice”, spune Ileana Costin, membră a Comitetului, despre rezultatele chestionarelor.

În ceea ce privește modalităţile de petrecere a timpului liber cei chestionați au propus centre de voluntariat în care să se întâlnească ”prin activități de dăruire, creativitate și agrement tineri și vârstnici, căci este importantă crearea punților de legătură între vârste”. Sibienii au spus că orașului îi lipsesc taberele de valorificare a creativității, concursuri antrenante începând cu rondurile de flori din fața blocurilor, ”până la cea mai bună idee de înfrumusețare a râului Cibin”. Nemulțumirile au vizat și serviciile medicale, acestea fiind considerate lacunare din cauza personalul medical împuținat și suprasolicitat. ”De asemenea serviciul de urgență a fost catalogat ca fiind serviciu de așteptare, nicidecum de urgență”, mai spun reprezentanții Comitetului Voluntarilor de Cartier.

În domeniul serviciilor publice, răspunsurile și sugestiile celor chestionați fac referire la întreruperile și alternanțele de curent care chiar daca nu sunt frecvente ”afectează aparatura electrică conectată la sursă și decât să fie nevoie de dovezi peste dovezi, în astfel de situații ar fi de dorit ca furnizorul să vină cu soluții de evitare a posibilelor atingeri aduse consumatorilor”.

”Privind furnizarea gazelor naturale s-a menționat taxa de coșerit despre care nu se pot afla informații online privind termenele, coșarii agreați de Distrigaz sau prețuri. Referirile la serviciul public de salubrizare se regăsesc în mai multe chestionare și detaliile sunt legate de lipsa educației cetățenești atât în păstrarea curățeniei orașului, cât și în deversarea gunoaielor în tomberoane. Soluția este să se găsească metode de învățare, de educare a celor care nu știu și amenzi pentru cei care nu vor”, se mai artă în chestionarele completate de sibieni.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1179

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

33 comentarii

...

Acum 6 ani

mai important decat celelalte lipsuri mentionate de cetatenii chestionati (poate se putea face un studiu cu acoperire mai mare peste populatie, ar fi interesant de vazut ce acoperire au avut real) este faptul ca are un urbanism magnific dar care lipseste cu desavarsire... Din pacate viitorul orasului e pe mana oricui are suficienta influenta in birourile unor factori de decizie. Asta as vrea sa se schimbe dar desigur este ceva utopic. As vrea sa vad demolate cladiri construite abuziv. Macar una...
Raspunde

sibian,

Acum 6 ani

Ar mai fi una: frecvenţa de ridicare a gunoaielor din zonele special amenajate....care e cam lungă ajung gunoaiele de dau pe afara din tomberoane şi ora la care se ridica aceste gunoaie....daca la ora 11.00 este OK ca masina de ridicat gunoiul sa ridice de pe pietonala Balcescu imprastiind mirosuri fecale...atunci ne conformăm....daca schimbaţi ora...intre 5.00 si 7.00, sau mai nocturna.
Raspunde

BB

Acum 6 ani

Prea multe ar trebui schimbate în Sibiu, aproape totul aş îndrăzni să spun. Începând cu aspectul (neîngrijit la ora asta) şi până la toate serviciile oferite (care sunt, dar lipsesc cu desăvârşire) atât locuitorilor, dar şi turiştilor. Ceea ce se oferă acum la capitolul servici este praf în ochi, lipsit de calitate. Siguranţa cetăţeanului, atât a celui tânăr, dar mai ales a celui bătrân. Ştiţi cumva să existe în Sibiu un club al pensionarilor, unde aceştia să se poată întâlnii să socializeze între ei sub îndrumarea şi ocrotirea unui personal calificat? Eu nu ştiu! Ştiţi cumva de ce Sibiul nu are mai multe zone de agrement, de ce nu prind contur şi nu se finalizează atâtea proiecte propuse (săli de spectacol, teatrul, aquaparcul, spitalul de urgenţă). De ce nu există un drum special pentru biciclişti care să lege Sibiul de Ocna Sibiului? De ce, de ce, de ce.... şi înşiruirea aş putea-o continua încă mult şi bine. Dar sunt 100% convins că şi această solicitare, de-a ne exprima doleanţele, este tot un praf în ochi. Oricâte propuneri s-ar consemna, niciuna nu va prinde viaţă.
Raspunde

io

Acum 6 ani

Parcul de pe strada Darwin sa se redea copiilor din cartier! Hotelul \"Roberts\"l-a luat cu\"japca\" si l-a transformat in \"zona verde proprie\". Este o nerusinare! Mamele sint nevoite sa mearga cu copiii pina in Strand ca sa poata sa stea pe o banca linga ei la joaca!!
Raspunde

EuCuMineSiMySelf

Acum 6 ani

1) Mai multa curatenie pe strazi (am vazut atat oameni care arunca la intamplare cat si cei de la salubritate tragand maturoiul dupa ei) 2) Instalarea de camere video + radare in marile (majoritatile) intersectii si sensuri giratorii din oras administrate de politie cu trimiterea prin posta a amenzilor pt soferii/biciclistii/pietonii care incalca legea 3) inbunatatirea calitatii aerului prin plantarea (acolo unde se poate) din 10 in 10 m a unor arbori (castani, tei ... NU palmieri) 4) intretinerea, extinderea si ingradirea spatiilor verzi/de joaca 5) plan pe termen lung de curatare a spatii industriale aflate in ruine si transformarea acestora in parcuri/spatii verzi/terenuri sportive cu intrare libera pt copii. 6) crearea unei aplicatii de mobil similara cu Oradea City Report prin care orice cetatean cu un telefon smart sa poata face reclamatii de la locul \"faptei\" atasand o poza si cel mai important solutionarea acestora. 7) inbunatatirea comunicarii, organizarea periodica, cel putin la 3 luni, a unei intalniri cu cetatenii pt a prelua pulsul orasului. 8) mai putem adauga la lista inca 50 de doleante dar pt inceput sa vedem ca se misca ceva.
Raspunde

nicu

Acum 6 ani

Eu as dori ca Politia Locala sa fie mai prezenta pe strazi sa dea amenzi stapinilor de animale care nu curata si ridica excrementele cainilor de pe trotuare, strazi, alei si parcuri. As mai da cateva amenzi celor care arunca hartii pe jos, acelor care scuipa pe jos, acelor care isi arunca mucurile de tigara pe jos... si as da amenzi asa modice...5000-1000 ron, ca sa respecte curatenia. Pe roman nu-l doare decat daca il arzi la bani!!!!
Raspunde

@5

Acum 6 ani

Sigur ca planteaza, da\' mai intai tre\' sa taie, nu? Uite, pe Avram Iancu au inceput zilele astea.
Raspunde

ss

Acum 6 ani

1.prea multe cabluri pe stâlpi 2.prea multe străzi in cartiere care arată jalnic 3.prea putine spații verzi 4.nerespectarea Puz-urilor si a altor legi , având clădiri total diferite pe aceasi strada , lucru ce urâțește groaznic
Raspunde

ciprian bardan

Acum 6 ani

Sa se introducă canalizare si sa se facă străzile in cartierul Veterani.
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Primaria Sibiu sustineti sportul adevarat nu evenimente sportive !!!! Sustineti sportul local, echipe si sport individual de la copii pana la cele de seniori. Creati conditii, modele pentru viitor. Copii, tineretul sibian e lenes, doar spectator pasiv la evenimente si activ doar in baruri, cluburi etc pentru ca nu au alternativa !!!
Raspunde

Hai ca se poate! Vrem fapte

Acum 6 ani

1.Prea multe gunoaie .Ar trebui multa publicitate si pliante , carti pentru a intelege populatia nevoia curateniei . Valabil pentru toti locuitorii Sibiului si din tot judetul. E nevoie de AMENZI FOARTE MARI care sa se foloseasca in scopul curateniei orasului .Oamenii trebuie sa invete sa denunte decate ori vad pe altii aruncad gunoaie .Egal de etinie si clasa. Daca nu au bani de plata sa fie pusi la curatenea orasului ca pedeapsa si sa li se dea o zona intreaga de 10 km si termen pentru a curata , asa fac si miscare si sport,e pentru sanatatea lor mintala si fizica . Politia trebuie sa isi faca treaba in sensul acesta . Ar mai trebui mai multe companii de curatenie a orasului si mult mai multi angajati in domenui incat sa se vada rezultatele peste tot rezultatul lor la munca ,in santuri , parcuri si campuri ,nu mai zic de strazi si oras sau sate. 2. Infrastructura 3.Medicina . Educatia & Socializarea . Romanii trebuie sa invete sa comunice .Sunt absolut lipsiti de acesta aptitudine chiar daca sunt inteligenti. Este valabil pentru toate varstele de la copii pana la varsnici.
Raspunde

strategie

Acum 6 ani

Sunt zone din oras care cu putin efort pot sa fie schimbat aspectul lor, linga bisericuta din gara in spatele autogarii sta de ani de zile un teren lasat de izbeliste. pe str. Constitutiei de asemenea intre Magheru si fosta casa a pionierilor tencuite spatele caselor nivelat terenul si montate banci, facut un mic parc, intre 9 mai si abatorului facute alei, o fintina arteziana in centru si bancute, fosta moara Shroder de pe Alba Iulia, refacut zidul cetatii scoasa in evidenta stema Sibiului demolat gardul si banci ca pe b-dul spitalelor acolo dupa cladirea administrativa a centrului de copii vizavi de sc. 15, parcul Petofi de pe Alba Iulia de asemenea e lasat de izbeliste. Pe rampa din gara intre gara si podul garii puse linii oblice pe latimea rampei construira o cladire si mutat muzeul de locomotive din depou, ptr. vizitare cu plata.Apoi cablurile de pe stilpi arata urit, unii stilpi sunt sufocati de cabluri trebuiesc ingropate in pamint. Sanctionati cei care arunca gunoaie pe jos, chiar nu inteleg cum la unii le scapa si inghetata pe jos cu atitea cosuri de gunoi in jur. Apoi sunt o trupa de vandali care distrug bunuri urbane, pe strada Filarmonicii sunt multi stilpi care delimiteaza trotuarul rupti, chiar nu vede nimeni, scriu pe ziduri. Santurile din parcul ASTRA stau asa de cel putin doi ani fara ca sa fie reparate [asfaltate] si stilpisorii strimbati dinspre spitalul Luther, renovat tribunalul, cladirea postei, apoi interventii nefericite pe cladirile istorice in plin centru [vezi firma Ioan si La placinte-ca natie avem o viziune arhitectonica foarte redusa, transformam lucruri frumoase facute de altii in kitchuri, n-avem simtul proportiilor lucrurilor, bunul gust si decenta atractiv arhitecturala]. Apoi exista chiar in plin centru cladiri istorice nerenovate, ba mai rau renovate doar parterul in totala neconcordanta cu restul cladirii [ exista o cladire care are trei feluri de zugraveala doar parterul chiar nu o vede nimeni- o cladire trebuie gindita si renovata in totalitatea ei]. Reconstruita turnul portii Cisnadiei, scos statuia Sf, Nepomuk si soldatul Roland in Piata mare. Apoi Sibiul trebuie neaparat introdus in UNESCO, formate echipe speciale de restauratori arhitectonici si restaurate cladiri aflate in suferinta la rind impreuna cu portalurile aferente. Apoi vad ca nimeni nu gindeste asa ceva, sunt o gramada de basoreliefuri pe cladiri aflate in suferinta ba am vazut la unele restaurari ca nu sau mai tinut cont de ele si au fost pur si simplu desfiintate nefiind specialisti in renovarea lor, str, Dealului poare deveni o bijuterie daca s-ar renova cladirea cu statuia femeii in fereastra oarba si gardurile alea inalte din fata liceelor demolate construite altele cu vizibilitate in curte aranjate curtile interioare s-ar scoate in evidenta cladirile alea frumoase care vad ca se renoveaza . Apoi zona Independenta renovate halele industriale transformate in muzeul industriilor, casa alba transformata in hotel, restul demolat, transformat in parc, drum spre podul Maria Tereza. Cazangeria, facut un drum pe linga ea, un pod mai jos iar in locul cazangeriei se pot construi locuinte. Apoi sunt zone demolate de ani de zile in care nu se construieste nimic, vezi mecanica, abator, piata 90, arsenal. Zona de la Atlassib in partea cu Cibinul sunt o gramada de baraci acolo iar poate fi regindita imbunatatit aspectu si construit un giratoriu acolo.Blocul turn renovat in concordanta cu hotel IBIS si Ramada si creat un cadru arhitectural unitar in centrul Sibiului, Cind se proiecteaza viitoarele bulevarde tineti cont si de relief, de ex M. Viteaza a fost gindit ca in fundal sa ramina vizibil Vf. Suru de la arteziana de pe Calea Dumbravii, vad ca nu s-a tinut seama de acest aspect si in Selimbar s-o strimbat bulevardul in viitor se obtureaza acesta panorama. Pe linga pista de biciclete din parcul Sub arini pina la Dumbrava construit un trotuar ptr. pietoni, spital regional, aqua park si bazin olimpic, stadion de 50 000 locuri, sala de sport de 10 000 de locuri, velodrom si multe altele dar ma opresc aici. V-am spus, eu ar trebui sa vin acolo sa fac o strategie de oras.
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Bai ce viziuni de mare arhitect ai ,natang agramat ,ti-ai luat medicamentele ,paranoic penibil?
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Sibienii ar dori daca se poate sa schimbe orasul! De aia plesca care pot unde vad cu ochii!!
Raspunde

garduletul

Acum 6 ani

Pe str. Vasile Milea, inspre benzinarie pe partea de vizavi si pe Semaforului spre viaduct in fata unor blocuri sunt gardulete de aprox. 50 de cm cu niste tepi sudate pe ele. S-a gindit cineva daca poate vreun copil sau cade cineva ori poate iarna aluneca cineva, ce se poate intimpla..........@13 ...bubui de prostie.
Raspunde

@14

Acum 6 ani

Lasa ca orasul s-a schimbat mult in bine, nu poti sa zici ca mai este asa cum a fost, adevarul este ca mai sunt multe lucruri de facut, sper ca sa se schimbe si sa inceteze sabotajele si masurile discriminatorii luate de la centru si nu numai impotriva orasului si judetului
Raspunde

@12 si catre alti natangi

Acum 6 ani

Fratilor sunteti alti oameni cand luati xanaxul (evident produse NU la Sibiu). Apreciez integritatea si complexitatea comentariului care se apropie de adevar. Nu e rau sa spuneti raului pe nume, ci e grav cand mandria e mai presus de orice si va lasa sa ganditi limpede...
Raspunde

@l@

Acum 6 ani

mentalitatea de turma, conservatorismul, mandria excesiva, rasismul fata de semeni, etc a populatiei majoritare a orasului nu ar strica schimbate. Se spune ca omul sfinteste locul, restul lucrurilor sunt cancan.
Raspunde

make

Acum 6 ani

Eu zic cu totul altceva, nu incercati voi sa schimbati si distrugeti mentalitatea sibienilor, la voi exista extrem de multe tare care trebuiesc schimbate si indreptate,nu sa veniti aici cu bocancii plini de noroi sa distrugeti o civilizatie care s-a cristalizat in sute de ani impreuna cu alte minoritati si care a demonstrat ca functioneaza impotriva tuturor vicisitudinilor pe care le-ati creat impotriva acestei populatii de zeci de ani. Aici propun Universitatii Lucian Blaga un studiu de impact a tot ceea ce s-a intimplat in toti acesti zeci de ani a politicilor nenorocite duse de puterea centrala, si nu numai, de furt, izolare, sabotaj, intimidare ,control, dictat , furt si sabotaj industrial, capusarea industriei sibiene, vinderea populatiei sibiene pe valuta si a tuturor nenorocirilor efectuate impotriva acestei populatii si a judetului Sibiu si vinovatii sa plateasca ptr. asta. Si ca prima masura reparatorie trebuiesc aduse in regim de urgenta deconcentratele inapoi, banii de la gaz metan sa ramina in judet, banii de la buget intorsi exact de pe locul pe care contribuim, decapusarea industriei sibiene, nu de alta dar orasul si judetul are o gramada de monumente istorice, de obiective care trebuiesc renovate, intretinute si o gramada de obiective care trebuiesc construite si de care guvernele iresponsabile de pina acum au avut numai politici ticaloase indreptate impotriva acestui judet. TREBUIE NEAPARAT SA INCETEZE IN REGIM DE URGENTA TOATE POLITICILE ASTEA NENOROCITE IMPOTRIVA SIBIULUI IAR CEI CARE SAU PRETAT SI SE MAI PRETEAZA LA ASA CEVA SA FIE TRASI LA RASPUNDERE.
Raspunde

Luca

Acum 6 ani

CAMERE DE LUAT VEDERI conectate la Politie !!! Sibiul este printre putinele orase care NU are camere de luat vederi ! In jurul scolilor , in intersectii , etc
Raspunde

xyz

Acum 6 ani

in primul rand sa nu se mai permita construirea si renovarea caselor in modul in care se intampla in prezent, mod care nu tine seama de regimul de inaltime sau de aspectul zonei.
Raspunde

calator

Acum 6 ani

Transportul in comun este mizerabil. Masinile sunt foarte vechi. Circula in stare tehnica deplorabila. Nu au instalatii de ventilatie ca sa nu mai vorbim de instalatii de climatizare. De multe ori cand le creste temperatura la motor dau drumul la caldura in autobuz vara cand sunt temperaturi peste 34 de grade. Este halucinant ...
Raspunde

nielu arhitectu

Acum 6 ani

bai ala cu natingi si medcamente te doare tarane ,vino cu o idee ,bai sifonar la bani publici ,ca de comentat negativ si de dat cu noroi in tot seface in orasu nostru te pricepi ,esti un rivnitor la postu de primar nici o sansa ,pina mai traiesc bruma de minoritate germana in propiul lor oras ,bai trebuie sa-ti crepe obrazu de rusine in ce hal a adus majoritari tai din prazburgia veniti cu foamea in git in ani50 -70 ,si acum criticati ce ati distrus voi o gramada de cladiri d patrimoniu si s-a nu mai vorbim de induistrie ,bai capitalist de cumetrie dacamaierau sasi majoritari in propiul lor oras ,acum sibiul nu avea rival nu -mai in orasele celebre medievale din lume si europa ,ba ai uitat cum a lasat orasu ai vostri pina in 2000 ,cind si trebuie felicitati aia care au votat in 2000 cum au votat ca acum eram o localitate cum o tot descri tu si alti detractori ai orasului ,bai ai uitat ca peste 1000 de stazi erau jalnice ,si jumatate de oras nu era cu canalizare ,s-a nu mai vorbim de cele 6 viaducte si vreo 10 poduri ,cionstruite in sibiu in 15 ani ce ati distrus voi in 60 ani ,loc de mai bine estedar pas cu pas se va face totu ,s-au de ce crezi ca-au votat 7 000 000 de conationali pe ,KLAUS ,VERNER ,JOHANNIS ,in duminica neagra pentru voi frustrati din toata tara ,adica pe 16 ,11 ,2014 ,ba s-a gatat la furat ,s-au de ce crezi ca se lauda al vostru turist mondial [ponta ] asta daca ajungea presedinte il detrona si pe ceausescu in materie de turist ,ala era lideru mondial in turist ,de circula un banc ,la intrebarea daca exista viata pe alte planete ,raspunsu a fost nu stiu ,dar cred ca nu este ca daca era eram invitat sa-i vizitez ,felicitari primaritei ,la -sa circotasi s-a vorbeasca ,numai un orb nu poate s-a observa ce s-a facutin 15 ani in sibiu ,s-au nu baga de observatie ,sutele de mii de turisti straini care ne viziteaza orasu ,o propunere,,astept giratoriu de la intersectia ,stf cel mare -bilea -moldoveanu ,in rst sunteti in grafic ce a fost mult s-a realizat adica 800 din cele 1000 de strazi modernizate ,mandat garantat in 2016 ,astrid fodor ,ca nu om fi bolinzi s-a votam unu care in 4 ani va strica tot ce s-a facut in 16 ani ,atunci chiar ca ne meritam soarta
Raspunde

baba

Acum 6 ani

Puneti veceuri ecologice prin zone cu iarba m-am saturat sa vad domni , doamne , sa isi faca nevoiile in ghenele de gunoi ale blocurilor . Ati facut spatii de joaca pentru copii , iar in spatile din spatele lor adica la blocuri isi fac respectivii treburile .Chiar si bunicii cu nepoti isi duc asa ceva nu am vazut .Faceti ceva .
Raspunde

ilie

Acum 6 ani

Tiganii au pus stapanire pe campingul Dumbrava.Dusi inapoi de unde au venit.Hotel de 5 stele la 100 m de tiganie.Am vcazut masini straine, sasi care au vrut sa viziteze Dumbrava si au plecat tristi.Imposibil cum nu s_a luat nici o masura pana acuma, au 3 ani de cand au descalecat.
Raspunde

@25

Acum 6 ani

Tiganii vor pune stapanire pe intreaga Romanie in curand din pacate ,de vina sunt cretinii ce ne-au si ne guverneaza ,care pt voturi le canta n struna si le dau alocatii si ajutoare sociale ,iar ei, tiganii fac puradei pe banda rulanta ,puradei ce devin majoritatea cersetori ,hoti,talhari ,proxeneti etc...asta i realitatea crunta din Romania anului 2015!
Raspunde

mimi

Acum 6 ani

Transportul in comun lasa de dorit: frecventa, capacitate, conditii. Astfel se poate reduce semnificativ traficul urban in special la orele de varf catre parcurile industriale. Parcari amenajate intre blocuri!
Raspunde

ALO...Tursib?

Acum 6 ani

Mai multe rute (linii de transport) - fiindca sunt zone neacoperite, iar pentru a ajunge dintr-un cartier in altul trebuie sa schimbi minim 2 autobuze. Cum acestea sunt doar din 30 in 30 minute...ajungi mai repede pe jos. Autobuze mai dese (5-10min) ar acoperii nevoile de deplasare si ar elibera traficul infernal si ar decongestiona trecerile de pietoni. Mai mult acestea din urma TREBUIE semaforizate cu buton, e cel mai sigur mod atat pentru pieton cat si vehicule. E o investitie minima si castig maxim pt comunitate.
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

Prea multi olteni in Sibiu. Prea multi bizoni din VL cu trocile lor din anii 90 care au inceput sa strice tot traficul. Nesimtiti ordinari...
Raspunde

NIELUN

Acum 6 ani

Nu Fodor comunista de la Libertatea !La pensie cu tusica mai sunt destui sasi care pot candida si care maipot face ceva pentru Sibiu; Ea si_a aranjat copiIi nurorile prietenii copiilor pe toti i_a facut directori vezi gradina zoo baia Neptun
Raspunde

marcel,

Acum 6 ani

Cablurile de pe stalpi sa dispara si colacii cu cablu montate de blocuri,cine le-a dat voie?astia de la RDS ar trebui amendati,tiganii care locuiesc in cocioabe pe campul din spatele pietii Rahovei sa fie trimisi de unde au venit,dimineata pornesc cu o droaie de copii la cersit pe M,viteazu,nu-i vede nimeni?domnii si doamnele care isi scot cainii la toaleta pe spatiile publice,in fata blocurilor invecinate,nu la ei,*** peste tot,cainii vagabonzi domnesc pe giratoriul de la Rahovei-M.viteazu,camere la giratorii,in fiercare seara in acest giratoriu se fac cascadorii cu masinile,maturatorii de la GETESIB dimineata la 7 urla unii la alti de pe o parte pe cealalta a strazii,ca la ei la Prislop,aduna din tomberoane ce gasesc,au si telefoane mobile,vorbesc tot timpul ,mai ales femeile de [poti auzi din apartament cum urla si ce povestesc,trag maturoiul dupa ei in scarba,amendarea celor care dau cainilor vagabonzi de mancare,sa-i ingrijeasca la ei acasa,amenda pentru cei care arunca gunoaie,mucuri si guma de mestecat pe strada,pe nemti amenzile drastice i-au civilizat,aici ar face Primaria multi bani,AMENZI,AMENZI
Raspunde

x

Acum 6 ani

si cel mai important lucru: cinema multiplex!
Raspunde

RoadWorks

Acum 6 ani

Să dispară nătângii din jurul nostru. Contaminează mediul real și virtual !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus