Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Liceul de Artă, finalist pentru al treilea an consecutiv în Campania Națională „Europa, casa noastră”

Liceul de Artă, finalist pentru al treilea an consecutiv în Campania Națională „Europa, casa noastră”

Liceul de Artă se află printre finaliștii campaniei „Europa, casa noastră”, ediția 2015. Proiectul înscris în concurs, coordonat de profesoara Hoară Alina a fost notat cu 25,75 puncte din maximum de 30 de puncte, fiind clasat pe locul al 15-lea, la nivel național. Criteriile de jurizare a proiectelor au fost impactul acțiunilor (participanți, număr acțiuni, invitați speciali, implicarea comunității), originalitatea activităților, mediatizarea și follow up–ul acestora.

„Pe parcursul campaniei elevilor Liceului de Artă le-au fost oferite informații despre Uniunea Europeană și acces la materiale informative despre politicile europene aduse chiar de la Bruxelles. De asemenea, aceștia au fost implicați în activități specifice dezvoltării competențelor reiterate la nivel european cu scopul creării și conturării profilului de formare european, ce le asigură intrarea pe piața muncii de oriunde din Europa, și nu numai”, a spus  profesoara Hoară Alina, coordonatorul proiectului.

„Europa, casa noastră” este o campanie implementată la nivel național de Chelgate, reprezentanța Comisie Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania se află la a cincea ediție și îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus