Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Pedofilul austriac reținut în iulie s-a spânzurat în arest

Pedofilul austriac reținut în iulie s-a spânzurat în arest

Bărbatul de 63 de ani, cetățean austriac, care se afla din iulie în arestul din Sibiu, a fost găsit mort în patul său, de gardieni. Aceștia au observat decesul abia la apelul de dimineață. Deși au făcut turele de observație și peste noapte, gardienii nu și-au putut da seama că austriacul este mort, pentru că se afla în pat, ca și când ar fi dormit.

Bărbatul s-a legat cu un prosop în jurul gâtului, pe care l-a legat de marginea patului. S-a împins apoi cu putere, cu picioarele, de cealaltă margine, până când s-a asfixiat. "La fața locului s-a deplasat un procuror criminalist, în prezența căruia s-au desfășurat cercetările. Noi am înregistrat și un dosar penal, ca să stabilim împrejurările în care s-a produs decesul și și dacă cineva se face sau nu vinovat, în acest caz", a declarat, pentru Turnul Sfatului, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Anca Șandru.

Cetățeanul austriac era cercetat și în țara sa pentru pedofilie. A venit în România, respectiv în Agnita, la o fundație care se ocupă cu problemele copiilor din familii defavorizate. După o perioadă, președinta din Agnita a fundației și-a dat seama că modul în care bărbatul se comportă cu fetele asistate nu este dintre cele mai decente și nu l-a mai primit la acțiuni, cu toate că acesta figura ca voluntar. Bărbatul a continuat însă să țină legătura cu familiile asistate și vizita părinții fetelor, cărora le oferea și daruri. A ajuns astfel să violeze două fetițe de 9 și 11 ani.

Bărbatul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi viol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus