Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Peste 200 de chitariști cântă la unison în Piața Mică

Peste 200 de chitariști cântă la unison în Piața Mică

Piața Mică este locul în care peste 200 de chitariști îsi dau întâlnire în cadrul celui mai mare concert de chitară din țară, Sibiu Guitar Meeting.

Conceptul concertului care are loc în 3 octombrie aparține Asociației Culturale Play. Acesta este finalul grandios al unui proiect ce se întinde pe trei luni de zile, intitulat Pune Mâna pe Chitară. “Am inițiat acest proiect din pură convingere că muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educație, situație financiară sau socială”, afirmă reprezentanții Asociației. Alături de chitariști celebri ai României, copii, adulți, chitariști avansați sau începători cântă împreună opt dintre cele mai cunoscute piese din istoria muzicii mondiale.

Piesele pot fi învățate din caiet sau de pe internet, toate având tutoriale postate pe YouTube special pentru cei care doresc să facă parte din acest proiect avangardist.

Primul pas în proiectul “Pune mâna pe chitară” a fost profesorul. Manole, chitaristul formației Antract, și-a asumat rolul de îndrumător pentru următoarea generație de chitariști ai României. Peste 150 de copii frecventează gratuit cele cinci cercuri de chitară timp de trei luni, cât durează acest proiect. Ei și ceilalți care doresc să fie parte din cel mai mare concert de chitară din țară primesc unul dintre cele 300 de kit-uri educaționale, care conține caietul de chitară, caietul de cântece și un CD cu cele opt tutoriale care sunt disponibile și pe canalul de YouTube al Asociației Culturale Play.

Mulți dintre copiii care participă la cele cinci cercuri de chitară au ocazia să petreacă zile de neuitat alături de profesori în tabere de chitară, unde timp de cinci zile vor exersa intensiv cele opt melodii iconice.

“Copiii sunt implicați și stimulați activ în a face muzică. Mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. A face muzică înseamnă a te exprima, a comunica prin arta sunetelor’, spun reprezentanții Asociației.

Astfel în Piața Mică  răsuna “Let it Be”, “Satisfaction”, “Knocking on Heavens Door”, “Andrii Popa” și multe alte piese reprezentative pentru muzica ultimului secol.

“Odată trecuți prin fazele acestui program, copiii și tinerii implicați vor câștiga un hobby sau o profesie pentru tot restul vieții, se vor bucura de toate beneficiile care decurg din știința exprimării prin muzică, își vor încânta familiile, prietenii, colegii, cu cântece la chitară, își vor face trupe sau formații cu care vor cânta la serbări, în recitaluri sau concerte”, adaugă reprezentanții Asociației Culturale Play.

Sursă foto: www.facebook.com/barocrock/photos

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus