Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Drepturile și obligațiile unor oameni

Valurile de migrație din ultimii trei ani, care au loc unilateral – numai dinspre Africa, America Latină și Asia către Europa – au început să pună probleme conceptuale (culturale,ideologice,sociologice) atît politicienilor (găsiți absolut nepregătiți, ca de obicei) cît și oamenilor din bisericile tradiționale sau administratorilor teritoriali europeni.

Luările de poziții sunt în mare parte stupide, lacunare, cînd nu sunt de-a dreptul interesate... Nimeni nu se referă la faptul, simplu și perfect democratic, că populația din țările receptoare, începînd cu Turcia și sfîrșind cu Marea Britanie, este total împotriva acestui val migrator, care găsește mereu alte și alte „motivații” să devină tot mai insistent, pe an ce trece ! Așa cum nimeni nu vorbește răspicat despre aspectele militare ale problemei – că avem de-a face în fond cu o agresiune asimetrică asupra Europei non-musulmane, cu rețele organizate de colectare, trafic și ghidare a acestor oameni, deveniți piese de manevră !

Tot așa cum nimeni, deocamdată, nu dezbate dubla măsură, schimbarea regulilor în timpul jocului și, în general, ipocrizia politică la orice nivel european:

  • După ce acum cîțiva ani A. Merkel recunoștea clar că „multiculturalismul” este un eșec total în Germania, azi ne îndeamnă insistent să acceptăm milioane de azilanți în UE – toți de altă cultură decît cea europeană, deci fiecare în parte o problemă de integrare pe termen foarte lung. Noi, în partea nostră de Europă, avem exemple de neintegrare a unor imigranți pakistanezi de cca 600 de ani...
  • Suntem îndemnați pe toate canalele să nu introducem în ecuație problema religiei...Ne întrebăm totuși, cu ce drept ni se cere imperativ asta, știut fiind că religia este un factor de ordin cultural-civilizațional de primă instanță !! De ce numai creștinii trebuie să cedeze în orice moment și în orice situație, pe cînd islamicii niciodată ?? La intersecția a două culturi vădit problematice, în Israel, de ex., există o mult-lăudată ordine democratică, dar în Italia și Grecia nu ??
  • Ni se tot spune, de către diverși „analiști”, că societatea europeană, (profund inegală în toată încercarea ei de a sta adunată, după atîtea conflicte), ar fi deja „obosită”, „îmbătrînită”, „cusurgie”, „depășită”... Și dacă ar fi pe sfert adevărat, cine și-a luat dreptul să ne dea indicații, să ne aplice „corecții”, să ne oblige la curbe de sacrificiu – în fond, să facă experimente sociale și politice pe spinarea popoarelor noastre ??? Noi, cei din Europa de Est, suntem mult mai sensibili cînd se profilează umbra unor asemenea experimente, prin care am trecut deja toți cei de peste 30 de ani, și părinții, și moșii noștri, inclusiv din partea unora ce se proclamă de aceeași religie cu noi !! Dară-mi-te din partea unora fără religie sau adepți ai religiei banului.........
  • Cum rămîne cu Spațiul Schengen ? Este chiar atît de ciuruit ? S-au schimbat din mers toate regulile ? Ungaria este singura ce-și pune problema apărării graniței Schengen ?? Haida-de... Dar aia cu bicicliștii musulmani, care au intrat în Norvegia venind din Rusia, o știți ?? Că au aflat că norvegienii, în proverbiala lor înțelepciune, au o lege care dă liber la graniță celor călare pe biciclete !!!!!
  • Să mai amintim despre înarmarea de către marile puteri militare (SUA, Rusia, China, țări din UE) a luptătorilor deveniți ai „statului islamic” ?? Și cum se revarsă o tăcere asurzitoare dinspre toți aceștia în problema valurilor de migrație ideologică, economică, chiar „corectă politic”... Iar despre faptul că aproape singurele comunități destructurate și decimate fizic în Orientul mijlociu sunt NUMAI COMUNITĂȚILE CREȘTINE - zice cineva, ceva ?? Că între cei ce traversează într-o veselie „șengănu” sunt numai musulmani !
  • După 1990, în interiorul Europei începea o migrație de la est la vest de mai multe milioane de oameni – n-am constatat, pînă azi, vreun deranj în societățile occidentale care i-au primit ! Bănuiesc că știți de ce: migranții erau exclusiv europeni, de cultură creștină și tradiții perfect compatibile !! A, a zis cineva despre unii pakistanezi, europeni de 600 de ani ? Păi nu vă spuneam, mai sus ?

Rezultă atunci întrebarea – dar drepturile normale, elementare, ale europenilor care locuiesc din moși-strămoși pe terenurile lor, care se luptă zilnic cu problemele lor economice, care își mențin cu greu echilibrul sat-oraș, cel al familiilor și mai ales cel spiritual – acestor europeni cine le garantează drepturile elementare ??

Este MONSTRUOS acest tip de mesaj, transmis de instituțiile europo-americane dușmanilor civilizației, atîta cîtă s-a edificat ea în UE:  Rușilor – cuceriți ce vreți voi, nu vă vom opri, vom prelua noi toți refugiații !/ Islamicilor – prăduiți ce vreți voi, vom prelua noi toți refugiații !/ bandelor de criminali africani – prăduiți și luați orice ostatici creștini, vom prelua noi toți refugiații !........

Pentru că o asemenea proastă dezbatere internațională nu poate avea decît niște foarte proaste concluzii și catastrofale manevre, vă pot spune – mai citiți o dată parabola ceea despre un formidabil oraș, rămas ca exemplu în istoria omenirii – Turnul Babel !!!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1026

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus