Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

PMP Sibiu: PNL și PSD își bat joc de români. ”Suntem singurul partid de opoziție”&;

PMP Sibiu: PNL și PSD își bat joc de români. ”Suntem singurul partid de opoziție”&;

 

PNL și PSD își bat joc de românii din diaspora refuzând să adopte Legea votului prin corespondență”, susține preşedintele PMP Sibiu, Diana Popa, într-un comunicat de presă. ”Vorbim despre aproape patru milioane de români care lucrează în UE, care nu pot fi manipulați, șantajați și cărora nu li se poate controla sau determina votul”, spune liderul PMP, explicând că întârzierea unei legi a votului prin corespondență este de fapt o înțelegere ascunsă între liberali și sociali-democrați. ”Timp de nouă luni, Comisia de cod electoral condusă de Mihai Voicu (PNL) nu a luat în discuție niciun proiect de lege cu privire la votul prin corespondență.  În septembrie 2015, Comisia parlamentara pentru Administrație Publică și Comisia pentru Drepturile Omului, adică și PSD și PNL, au respins noul proiect de lege privind votul prin corespondenta inițiat de Eugen Tomac depus, din nou, în martie 2015, deși a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Legislativ, care a confirmat constituționalitatea prevederilor acestui proiect legislativ.  (…) PNL și PSD fac blat pe legea votului prin corespondență, în condițiile în care comisia pentru cod electoral din Parlamentul României și-a încetat activitatea, iar președintele comisiei, liberalul Mihai Voicu și-a dat demisia. (…) În mod populist, PNL a intrat în grevă japoneză în Parlament pe motiv de vot prin corespondență. Putem spune că liberalii doar mimează interesul pentru votul prin corespondență. Ieri, însă, PNL a votat cot la cot cu PSD numirea unui nou preşedinte al Comisiei de Cod Electoral propus de PSD”, mai spune preşedintele PMP Sibiu.

Diana Popa atrage atenția că dacă legislaţia nu va fi modificată până la 1 noiembrie 2015 și nu se ia o decizie care să treacă prin Parlament, la alegerile Parlamentare din 2016, românii din diaspora  vor vota la fel ca în 2014, umiliți la cozi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cristi

Acum 8 ani

Suntem bataia de joc a partidelor politice jalnice care ne conduc, trebuie sa fim uniti ca popor si sa protestam impotriva acestor papagali de la conducere. Fratii nostrii de peste hotare vor fi umiliti dinou daca votul prin corespondenta nu va fi aprobat, trebuie sa facem ceva oameni buni. Daca eram francezi sau alta natie eram in strada de mult. Dar pentru unii dintre noi e mai usor sa zica, nu ma implic, nu ma intereseaza.. Ne-am cam facut-o cu mana noastra, dar acum e momentul sa schimbam ceva, si anume sa-i schimbam pe nenorocitii aia de la conducere!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

pe plan national, deocamdata guvernul e clar ca-s bate joc de cresterea bugetului si arunca banii pe pomeni electorale. Dar PMP Sibiu trebuie sa afaca opozitie la sibiu. Deschideti un blog unde oamenii sa poate face un pomelnic al pacatelor si pomenilor psd Sibiu sub anonimat, ca le este frica altfel. Sa vedem atunci lista Adevarata a marilor realizari, marile angajari si marile valori candidati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus