Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Directorul CAS Sibiu a fost destituit. ”Nu văd nimic rău în asta, s-a respectat legea și a fost o hotărâre corectă”

Directorul CAS Sibiu a fost destituit. ”Nu văd nimic rău în asta, s-a respectat legea și a fost o hotărâre corectă”

Florin Cioloboc, nu mai este de o săptămână directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, după ce în 29 septembrie șefii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au fost revocaţi din funcţie în urma unui ordin dat de preşedintele CNAS, care modifică indicatorii de performanţă pentru directorii din ţară. ”Contractul de management al directorului general al CAS Sibiu, a încetat la data de 29.09.2015. În urma publicării Ordinului Președintelui CNAS nr.799/2015, domnul Florin Cioloboc a fost numit de CNAS director general interimar al CAS Sibiu, până la organizarea de către CNAS a concursului pentru ocuparea postului de director general al instituției, în vederea îndeplinirii noilor indicatori de performanță”, au transmis reprezentanții CAS Sibiu. Modificarea în proporție de peste 50% a indicatorilor de performanță generali și specifici și cerințele specifice postului de președinte-director general s-a realizat ținând cont de actualele obiective ale sistemului de asigurări sociale de sănătate, potrivit Agerpres. „Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanță erau perimați. Președinții-directori generali revocați din funcție au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcții în concordanță cu noii indicatori”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, citat de Agerpres. ”Decizia e corectă din punct de vedere legal” Contactat telefonic, fostul director al CAS spune că decizia este normală și corectă, în condițiile în care s-au modificat indicatorii, iar foștii președinți au fost conștient că acest lucru se poate întâmpla și poate duce la demiterea lor. ”Lucrurile stau așa: eu nu am fost schimbat, s-au schimbat cu peste 50% indicatorii de performanță generali și specifici și cerințele specifice postului de președinte-director general, iar în aceste condiții este normală destituirea directorilor. Nu văd nimic rău în asta, e o decizie care respectă cadrul legal și era normal să fie așa. Noi, directorii am semnat cu bună știință un contract în care se specifica destituirea în cazul schimbării indicatorilor, deci e normal să ne asumăm acest lucru”, a declarat Florin Cioloboc. CNAS precizează că introducerea cardului național de sănătate dă o nouă dimensiune a activității caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării și decontării serviciilor medicale. Astfel că va fi nevoie de responsabilizarea președinților-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, ”prin operaționalizarea și cuantificarea mai clară și mai obiectivă a rezultatelor activității lor”. Potrivit CNAS numărul de indicatori de performanță a crescut de la 65 la 111.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Mihaita C.

Acum 7 ani

Un om serios acest domn!
Raspunde

Alexandru Graur

Acum 7 ani

Dupa ce am citit de 2-3 ori niste pasaje, am ajuns la concluzia ca titlul este o gaselnita gazatareasca la moda in ultima vreme. Dl. Cioloboc MAI ESTE director al CJAS, asigura interimatul pana la organizarea concursului, la care poate participa si, cunoscandu-i profesionalismul si avand o experienta deloc de neglijat, sunt sigur ca-l va castiga. DEZLANAT ARTICOL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus