Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

„Studenții sibieni cuceresc orașul” cu spectacolul ” Să nu mă părăsești”

„Studenții sibieni cuceresc orașul” cu spectacolul ” Să nu mă părăsești”

Penultima zi a microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul” prezintă publicului spectator o punere în scenă a tinerei regizoare Mădălina Timofte, absolventă a Universității „Babes Bolyai”, care a lucrat cu masteranzii școlii de teatru sibiene: ”Să nu mă părăsești”, o adaptare pentru examenul ei de licență după romanul semnat de Kazuo Ishiguro.

Într-o Anglie posibilă, replici ale oamenilor, clonele, sunt create pentru a-și dona organele începând cu vârsta de 18 ani. Se deschide, astfel, o lume distopică ce are nevoie de un dicționar: profesorii se numesc paznici, „posibilul” este modelul uman după care ești copiat, „a amâna” este posibilitatea de a câștiga trei ani înainte de a-ți începe donațiile, Norfolkul reprezintă locul unde găsești tot ce ai pierdut, iar „a completa” înseamnă „a muri”. Aceste cuvinte marchează copilăria, adolescența și tinerețea personajelor. Singurele etape permise de viață sunt recuperate prin rememorarea lui Kathy H. care retrăiește orele de curs din școala Hailsham, prietenia cu Ruth și dragostea pentru Tommy D. Nu există revoltă și nici dorința de a evada, există doar un timp extrem de scurt în care trăiești și în care este necesar să iubești.

Construcția spectacolului s-a orientat către crearea unor planuri simultane, unde trecutul interferează cu prezentul, imaginile video proiectează spații în continuă transformare, iar muzica live conturează acțiunea. Imaginea, muzica și gestul susțin un traseu al memoriei care mizează pe delicatețea inocentă a unei povești despre prietenie, dragoste și speranță.

„Să nu mă părăsești” este o chestionare a propriei noastre umanități. Astfel, ne putem găsi coordonatele identității prin privirea îndreptată spre celălalt. Clonele devin o alteritate prin care ne confruntăm cu propriile pasiuni, căderi și limite, filtrate prin intermediul unei sensibilități acute. Nu veți găsi aici o lecție despre morală, ci o invitație de a privi frumusețea renunțării de sine și a dragostei necondiționate. Distribuţia: Petra Rada Constantinov, Iulia Popa, Alexandru Malaicu, Alexandra Șerban, Cristina Blaga, Alexandru Curta, Anton Balint, Angela Lisa, Tudor Răileanu, Alexandru Dobriță, Maria Tomoiagă / Oana Marin.

Proiectul ”Studenții sibieni cuceresc orașul” se desfășoară între 5 și 11 octombrie 2015 și este realizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului).

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus