Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Conferință Internațională de Educație Nonformală (INEC) la Sibiu

Conferință Internațională de Educație Nonformală (INEC) la Sibiu

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu va găzdui, în perioada 10-11 octombrie 2015, Conferința Internațională de Educație Nonformală (INEC) 2015.

Evenimentul are ca obiectiv principal schimbul de bune practici în educația nonformală și dezvoltarea deprinderilor specialiștilor implicați în activități educative nonformale. În acest sens, noi tehnici și metode întrebuințate în domeniu vor fi prezentate de către cadrele didactice invitate: Mariana Dragomir de la Asociația Learn&Vision Cluj-Napoca, Fausto Telleri de la Universitatea din Sassari, Italia, Manuel Avelino Pestano Perez de la Universitatea 'La Laguna' din Tenerife, Spania, Karl-Heinz Aschenbrenner, de la Padagogische Hochschule (PH) Ludwigsburg, Germania, Daniel Mara și Carmen Sonia Dușe, de la Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu.

Participanții la conferință vor fi implicați pe parcursul celor două zile în workshop-uri menite să le dezvolte abilitățile educative nonformale: Club de gândire divergentă; Optimizare personală prin NLP  (Programare Neuro-Lingvistică); Inteligențele multiple-un mod de proiectare a activităților nonformale; Treasure hunt — Vânătoarea de comori; Cafeneaua literară... și nu numai!; O modalitate de realizare a educației nonformale în școală: LIT3 (literație pentru 3 generații; lectură și sănătate); Pedagogie experiențială; Alegeți cariera potrivită!; A fi în relație, a relaționa.

Lucrările conferinței INEC vor debuta sâmbătă, 10 octombrie 2015, cu o sesiune în plen, de la ora 10:00 la Centrul de Perfecționare și Cercetare de la Păltiniș al ULBS.

”Educația nonformală a devenit o componentă esențială a procesului de formare și dezvoltare a elevilor, tinerilor și adulților. Activitățile desfășurate în școală sunt continuate, îmbunătățite tot mai mult de activitățile instructiv — educative de tip nonformal. Avantajele activităților de educație nonformală sunt multiple și vizează formarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de învățământ, la care se adaugă abilități obținute în condițiile unei libertăți de exprimare maxime”, spun organizatorii.

Educația nonformală înseamnă orice acțiune organizată în afara sistemului școlar, prin care se formează o punte între cunoștințele predate de profesori și punerea lor în practică. Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse și al temelor obligatorii.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus