Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Salariile dascălilor majorate cu 15%. ”Ar fi cam 100 lei în plus. E puțin, dar decât nimic…”

Salariile dascălilor majorate cu 15%. ”Ar fi cam 100 lei în plus. E puțin, dar decât nimic…”

O creștere salarială de 15% se acordă personalului din învățământa de la 1 decembrie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după negocieri cu sindicatele. "Există susținere pentru Educație la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanțe și al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educație — după ce s-au acordat creșterile salariale de 10% pentru personalul didactic și didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august — să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic", a precizat ministrul Educației, potrivit Agerpres. 100 lei în plus În timp ce ministrul Cîmpeanu a încerct să explice cât de mare este efortul financiar pe care îl face ministerul cu această majorare, respective de 1,7 miliarde de lei, profesorii sibieni spun că fiecare dascăl va pleca acasă, în ziua de salariu, cu 100 lei în plus. ”Eu sper ca mărirea să se acorde, nu să fie doar o promisiune, că la ce salarii avem se simt și banii aceștia, că o să primim cam 100 lei în plus. Nu e suficient, e puțin, dar decât deloc… Eu și colegii mei sperăm să primim banii și mai sperăm că o să mai fim în învățământ în ziua în care o să aibă și profesorii salarii decente”, spune Alexandra Wermecher, profesoară în Vurpăr. Aceste creșteri salariale vor fi acordate prin ordonanță de urgență, care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat și despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creșteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum. ”Este foarte puțin cât primim în plus la salariu, dar nu pot spune că nu ajută deloc, mai ales că eu stau în chirie și o să ma ajute chiar și suta asta de lei”, spune și Ana T. profesoară la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu.

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus