Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Piesa „Alice” pusă în scenă de noua generație de actori de la Sibiu

Piesa „Alice” pusă în scenă de noua generație de actori de la Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă o nouă generație de actori ce vor urca pe scena de la Sibiu, în premieră, sâmbătă, 17 octombrie, ora 18:00 și duminică, 18 octombrie, ora 11:00, în cea mai recentă producție de teatru de la Sibiu: „Alice” în regia lui Eugen Jebeleanu.

Premiera din acest final de săptămână marchează nu doar 150 de ani de la prima apariție a romanului „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll, în 1865, ci și debutul a cinci tineri actori pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu. Anton Balint, Paul Bondane, Cristina Drăghici, Charlie Fălămaș și Iustinian Turcu întregesc trupa de actori de la Sibiu și promit să aducă o nouă energie în jurul unui teatru în plină transformare.

Proaspăt câștigător al premiului pentru cel mai bun actor în cadrul microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul”, Anton Balint este masterand la Departamentul de Artă Teatrală, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu şi fondator al Asociaţiei Culturale Heblu, un proiect creat din dorinţa de a susţine creațiile tinerilor artiști. „Abia aștept întâlnirea cu publicul! Aici, la teatru, am descoperit o echipă fresh, iar lucrul la acest spectacol a fost pentru mine un laborator de descoperiri personale”, declară Anton înainte de a intra la repetiții.

„La fel cum pe Alice a atras-o curiozitatea în grota Iepurelui, teatrul a fost pentru mine drumul spre Wonderland.”, mărturiseşte Paul Bondane, absolvent al Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, aflat la primul proiect profesional după finalizarea studiilor. Paul susţine că această colaborare i-a oferit posibilitatea de a se reîntoarce la copilărie, dar şi să privească retrospectiv la adolescenţă.

Cristina Drăghici, considerată una dintre cele mai interesante actrițe apărute pe scena teatrală în ultimii ani, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, trăiește pentru prima dată experiența unui spectacol pentru tineret și speră ca acesta să fie primit cu entuziasm. „M-am simțit extraordinar să joc și să mă joc în acest sens. Alice e genul de spectacol care mă încântă atât ca performer, cât și ca spectator. Și asta, în opinia mea, spune tot. Mulțumesc Teatrului Gong pentru că a facilitat această wonder-întâlnire”.

Claudiu – Mihai Fălămaș sau pe scurt Charlie Fălămaș este recunoscut atât pentru proiecte teatrale, cât și muzicale. Format tot în cadrul școlii de teatru de la Sibiu, tânărul actor s-a remarcat prin rolurile jucate la Studioul CAVAS din Sibiu, dar și prin contribuția adusă în organizarea Festivalului „25 de Ore de Teatru Non Stop” sau ca parte din trupa de performance teatral „Lipicioșii” pentru care cântă și compune texte. Descrie colaborarea din cadrul spectacolului „Alice” ca fiind minunată: „Am fost și suntem o gașcă. Gașca Alice. Mi-a plăcut foarte mult modul lui Eugen de a lucra, foarte simplu și adevărat, cu emoție și pasiune, iar textul scris de Yann este superb și se mulează perfect pe personalitatea noastră, de la costume, până la scenografie.”

Student în anul III la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, secția „Artele spectacolului-Actorie”, Iustinian Turcu este totodată și actor colaborator la Teatrul Național „Radu Stanca”. Această primă colaborare cu Teatrul Gong i-a oferit șansa să lucreze cu oameni minunați, talentați și luminoși, precum și ocazia de a crea, de a se dezvolta și de a se bucura de pasiunea pentru teatru, într-o atmosferă mai mult decât plăcută, după cum declară actorul. „Îmi doresc sa mă joc într-un mediu creativ, cu oameni care dau dovadă de profesionalism, iar această colaborare, posibilă datorită lui Adrian Tibu, mi-a demonstrat încă o dată că se poate!”.

”Plini de inițiativă, cu multă imaginație și entuziasm, cei cinci colaboratori vor juca în spectacol alături de Barbara Crișan și Mihaela Grigoraș, actrițe consacrate pe scena Teatrului Gong, pentru a genera un spectacol dătător de energie”, spun reprezentanții teatrului.

Textul spectacolului de la Sibiu este o creație originală comisionată dramaturgului Yann Verburgh și are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus