Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
33°C

Dragnea își pregătește echipa. Niciun sibian pe liste, doar un ”prieten” al sibienilor

Dragnea își pregătește echipa. Niciun sibian pe liste, doar un ”prieten” al sibienilor

 

Liviu Dragnea a câștigat săptămâna trecută postul de președinte al partidului, iar mâine cei 4.000 de delegați vor alege și echipa cu care va lucra în continuare. Dragnea a propus o nouă structură de conducere cu un Birou Permanent Naţional cu 14 vicepreşedinți și un președinte executiv. Din cele 14 pozițiii de vicepreședinți, patru au fost alocate exclusiv femeilor.

Pentru cele 10 poziţii de vicepreşedinte destinate bărbaţilor, s-au înscris 15 social-democraţi: secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul de grup din Senat al PSD, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele Comisiei de cod electoral, Gabriel Vlase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, primarul interimar al Iaşiului, Mihai Chirică, deputatul Viorel Ştefan, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat în Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum şi deputaţii Constantin Niţă, Cătălin Rădulescu, Georgian Pop şi Gheorghe Şimon.

Șase femei s-au înscris pentru cele patru poziții de vicepreşedinte: senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pană, europarlamentarul Gabriela Creţu şi preşedintele PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

”Prietenul”

Funcţia de preşedinte executiv al PSD, este dorită de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, dar și de vicepreşedintele PSD Constantin Niţă. Acesta din urmă a fost ministru al Economiei și s-a dovedit a fi un adevărat ”prieten” al sibienilor, după ce a anunțat în perioada în care făcea parte din Executiv că va muta sediul celor companiilor Romgaz și Transgaz în Capitală. În plus, ministrul Niţă, președintele organizaţiei braşovene a PSD, a dus o amplă campanie împotriva desemnării Sibiului ca și capitală regională în detrimentul orașului Brașov.

Nici un sibian

La alegerile de mâine nu va figura pe liste nici un social-democrat sibian. Explicația a fost dată de președintele executiv al PSD Sibiu, Florin Orlățan. ”Cred că mai important e să ne vedem de treabă aici, la nivel județean, să punem în aplicare toate acțiunile pe care ni le-am propus pentru anul electoral de anul viitor, când sunt stabilite atât alegeri locale, cât și alegeri parlamentare. E important să ne vedem aici de treabă”, a declarat președintele executiv al PSD Sibiu.

4.000 de delegați

În plus, mai sunt scoase ”la concurs” opt posturi de secretari regionali, dar şi funcţia de secretar general, care ar urma să-i revină, potrivit unor surse social-democrate, liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Congresul de duminică va reuni aproximativ 4.000 de delegaţi, care vor trebui să aleagă noua conducere a PSD. Aceştia vor primi trei buletine de vot, de culori diferite, pentru fiecare din funcţiile puse în joc: preşedinte executiv, vicepreşedinţi din partea Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinţi bărbaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus