Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

FOTO/VIDEO. A sunat alarma de cutremur la Școala ”Nicolae Iorga”. Copiii au răspuns cu… strigăte de bucurie!

FOTO/VIDEO. A sunat alarma de cutremur la Școala ”Nicolae Iorga”. Copiii au răspuns cu… strigăte de bucurie!

Peste 700 de elevi de la Școala ”Nicolae Iorga” au fost evacuați în această dimineață, după ce în școală a sunat alarma de cutremur. În loc de panică, în școală s-a instalat veselia, iar vocile copiilor care salutau cu bucurie pompierii erau aproape la fel de puternice ca sirena.

DSC_3400 (Copy)

DSC_3382 (Copy)

DSC_3406 (Copy)

Aliniați doi câte doi, cu ghiozdanele ridicate deasupra capului, copiii au coborât în curtea școlii ca să participe la ceea ce s-a dovedit a fi un exercițiu de alarmare publică organizat de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu şi coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu.

https://youtu.be/wbzmXLUKOes

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, a organizat un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur, în toate şcolile şi liceele din municipiul Sibiu. Exerciţiul a început la ora 10:40, simultan în toate unităţile de învăţământ, cu semnalul „Alarmă la dezastre” care constat în cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Această activitate a făcut parte din exerciţiul de alarmare publică al municipiului Sibiu şi din Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, au spus reprezentanții ISU.

DSC_3571 (Copy) DSC_3510 (Copy) DSC_3470 (Copy) Alarmele au sunat în tot orașul, iar elevii din 32 de școli au fost evacuați. Copiii de la ”Nicolae Iorga” au fost însă mai norocoși, căci școala lor a fost aleasă pentru un exercițiu mai extins care a inclus și simularea unui incediu după cutremur, dar și instalarea unor puncta de prim-ajutor, în cadrul cărora cei mici au învățat de la paramedici cum să trieze răniții și cum să le acorde primul ajutor. Autorităţile au demarat exercițiul pentru a face o verificare a modului în care personalul didactic ar putea gestionare o situaţiei de urgenţă cauzată de producerea unui cutremur, prin evacuarea în condiții de siguranță a elevilor.

DSC_3476 (Copy) DSC_3496 (Copy) DSC_3724 (Copy)

”Când o să mă fac mare, o să am mașina mea de stins focul”

Cei mai entuziasmați de mașinile de pompieri au fost elevi de la clasa pregătitoare, care nu conteneau cu râsul și cu exclamațiile la vederea mașinilor. ”Noi am știut că trebuie să ieșim afară cu ghiozdanul în cap și am mers reprede, repede pe scări și acum este foarte distractiv că am ieșit și ne lasă să urcăm și în mașina de pompieri din care iese apă”, spune Radu, un băiețel de șase ani, elev în clasa pregătitoare. Învățătoarea Angela Neamțu povestește că cei mici știu că prima măsută în caz de cutremur este adăpostirea sub bancă, iar copiii au fost încântați ”să se ascundă, iar în clasă au fost foarte serioși și au ascultat toate indicațiile, dar la vederea pompierilor au fost cuprinși de un entuziasm general”. ”Când o să mă fac mare o să mă fac doctor la pompieri și o să salvez toți oamenii”, spune încântat Mihai. De lângă el, un băiețel care părea mai mic decât ghiozdanul pe care îl purta, o strigă pe profesoară: ”Doamna, eu când mă fac mare, o să fiu pompier și o să am mașina mea de stins focul, așa mare și roșie ca asta”. După ce au trecut mașina de pompieri, copiii s-au adunat în jurul unui paramedic, pregătit să îi învețe câteva noțiuni elementare despre acordarea primului ajutor.

DSC_3685 (Copy) DSC_3693 (Copy) DSC_3698 (Copy) DSC_3713 (Copy)

DSC_3663 (Copy) DSC_3582 (Copy) DSC_3639 (Copy) DSC_3659 (Copy) DSC_3549 (Copy) DSC_3410 (Copy) DSC_3378 (Copy) DSC_3765 (Copy) DSC_3733 (Copy) DSC_3675 (Copy)

DSC_3667 (Copy)

foto/video Silvana Armat

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Ovidiu

Acum 5 ani

Mai e loc in ultimult cort?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus